Topptipset Tips Fredag 6/5

Publicerad på 5 Maj 2022 - 15:10

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Maj 2022 - 15:10

Fredagens Topptips blir i vanlig ordning en rundvandring på kontinenten. Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga tar hand om den första halvan. Andra halvan hämtas från belgiskt och engelskt playoff samt Serie B som tar kupongen i mål med två fighter. Nu kör vi!

TV: Full pott sist - vi går för det igen med 14 miljoner i jackpot!


Spelstopp: 20:291. Genoa - Juventus X

Juventus säkrade sin biljett till höstens Champions League när de slog Venezia med 2-1. Spelet såg dock krampaktigt ut i vanlig ordning och när Den gamla damen har råd att ställa ut skorna på Luigi Ferraris är de ingen favorit att hålla i handen. Genoa är piskade att ta poäng för att ha chans på spel i Serie A även nästa säsong. Relativt nye tränaren Blessin har förbättrat värdarnas defensiv sedan han tog över skutan och när vänstersidan dryper av spelvärde går det inte att blunda. Alla tecken och skrälljobb är tveklöst rätt väg att gå i Genua.


2. Levante - Real Sociedad 1

Full körning väntas i Valencia där Levante jagar nytt kontrakt medan Real Sociedad jagar en Champions League-plats. Toppstriden till trots har baskerna bara tagit två poäng av de senaste nio möjliga, detta på grund av en trög offensiv. Alexander Isak har mot slutet förpassats till bänken och här behöver svensken med kamrater komma upp i högre nivå om de ska få med sig poäng. Levante har nämligen steppat upp under våren och Morales är en sylvass lirare som La Real får se upp med. Den lågt streckade ettan är en fräck utgång, tvåan ackompanjerar på större bongar.


3. Lille - Monaco 2

Regerande mästarna Lille är inte i närheten av samma nivå som under fjolåret. Les Dogues kommer att missa Europaspel till hösten och när både Sanches och Yilmaz är avstängda mot ett motiverat Monaco ger vi inte värdarna någon vidare poängchans. Monegaskerna har i sin tur siktet inställt på minst en kvalplats till Champions League. Sju raka segrar vittnar om detta och med en Ben Yedder i glödhet form ska de rödvita kunna göra jobbet på Stade Pierre Mauroy. Den sunt streckade tvåan är en sund spik.


4. Bochum - Arminia Bielefeld 1

Bara två omgångar återstår av Bundesliga och för Arminia Bielefeld är det bara att blunda och trampa gasen i botten som gäller. Sex poäng skiljer upp till Hertha Berlin på säker mark, men det är framför allt två poäng upp till Stuttgart på den negativa kvalplatsen som gäller att äta ikapp. Mot ett färdigspelat Bochum ska gästerna inte räknas bort, men Matias Conchas gamla lag har samtidigt imponerat i egen borg. Vikten av att ge fansen en fin avskedspresent ska inte underskattas. Gubben (etta-tvåa) blir valet.


5. Charleroi - Genk 2

Topp 8 i Jupiler League har sedan ett tag tillbaka delats upp i två slutspelsgrupper. Charleroi och Genk tillhör gruppen där kvalplatser mot Europaspel ligger i prispotten. Genk hade en mörk säsong i ryggsäcken men när serien delades upp vaknade Smurfarna till liv. Gent och Mechelen har betvingats med sammanlagt 5-2 och här ska gästerna ses med god chans att ta sin tredje raka viktoria. Charleroi har i sin tur torskat två raka och ser inget vidare ut för dagen. Onuachu och Bongonda avgör detta till Genks fördel. Spikad tvåa.


6. Sunderland - Sheffield Wednesday X

Netflix har som bekant lagt ner sin Sunderland ‘Til I Die-satsning, men kanske är det här säsongen som kamerorna egentligen borde varit riktade mot The Black Cats? Värdarna har tagit sig till playoff mot andraligan och välkomnar denna afton Sheffield Wednesday till Stadium of Light. 5-0 slutade vinterns motsvarande ligamöte och kommer Sunderland upp i samma nivå här blir det ytterligare en seger. Nerverna kommer med det sagt att spela en stor roll och Sheffield Wednesday är inga duvungar. När ettan streckas hårt är det inte fel att överväga garderingar på större system. Helst alla tecken.


7. Perugia - Monza 2

Serie B går i mål denna fredag och för Perugia är det bara tre poäng som gäller. Hidetoshi Nakatas gamla lag har tre poäng upp till playoff och kommer att behöva prestera i närheten av sin högstanivå för att rå på fredagens kombattanter. På andra sidan står Monza som ämnar säkra en direktplats till Serie A. Berlusconis projekt har bara en poäng ner till Cremonese på tredjeplatsen och behöver troligtvis även tre poäng för att ro hem silverpengen. Valoti är en spelare som kan lösa det på egen hand. Till rådande förutsättningar är gubben (etta-tvåa) rätt väg att gå.


8. Como - Cremonese 2

Como har stått för en stabil säsong och kommer att landa tryggt i ingenmansland. Det enda som återstår för värdarna är att avsluta snyggt framför de egna fansen. Cremonese har i sin tur en direktplats till Serie A att jaga. Anders Limpars gamla lag har bara en poäng upp till Monza på andraplatsen och kommer att trampa en ursinnig gas i botten i Lombardiet. Gästerna är onekligen det bättre laget i grunden, men när tvåan streckas benhårt är det läge att dra öronen åt sig. Den lågt streckade ettan får gärna finnas med som ett komplement.


Kupongens kassaskåp

Monaco

Monaco går fram som en ångvält just nu och de motiverade monegaskerna ska ses med god segerchans mot ett omotiverat Lille. Fin tvåa på Stade Pierre Mauroy.


Varningens finger!

Genoa

Juventus har redan säkrat Champions League-platsen och är ingen pålitlig favorit på Luigi Ferraris. Genoa kämpar i sin tur för nytt kontrakt och ska inte räknas bort. 1X är kupongens kanske viktigaste tecken.
144 rader
1. Genoa - Juventus 1x2
2. Levante - Sociedad 12
3. Lille - Monaco 2
4. Bochum - Bielefeld 12
5. Charleroi - Genk 2
6. Sunderland - Sheff W 1x2
7. Perugia - Monza 12
8. Como - Cremonese 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto