Topptipset Tips Måndag 13/6

Publicerad på 13 Jun 2022 - 10:43

Tipsexperten

Tipsexperten

13 Jun 2022 - 10:43

Nations League inleder måndagens Topptips med tre spännande fighter. Fina drag tornar upp sig i turneringen innan vi vänder blickarna mot en playoff-final i Al Rayyan såväl som Damallsvenskan och Ettan Södra. En megagiven spik från kvalet mot Afrikanska Mästerskapen tar oss i mål. Häng med!

Spelstopp: 18:59



1. Frankrike - Kroatien X

Frankrike har sett måttligt inspirerade ut i Nations League och frågan är om Deschamps är rätt man att leda Les Bleus i VM? Värdarna tenderar att tappa fokuset över 90 minuter och är knappast en övervärderad favorit att hålla i handen mot en nation av Kroatiens kaliber. Gästerna har spets i lirare som Orsic och Kramaric som bör kunna hota söndagens opponenter via omställningar. Modric och company bör dessutom kunna vinna mittfältskampen då Kanté dras med frågetecken. Alla tecken och skrälljobb beställs på Stade de France.

2. Danmark - Österrike 2

Danmark har befäst sin position som en toppnation i Nations League. Kasper Hjulmand har gjort underverk med de rödvita som sällan faller igenom över 90 minuter. Danskarna hade med det sagt problem i det vändande mötet med Österrike där 2-1 inte var rättvisa siffror. Kan Ralf Rangnick motivera sina adepter till en liknande insats på Parken är mycket vunnet. Mängder av potentiella matchvinnare finns i alplandets trupp och här blir ettan massivt övervärderad. X2 är således en ohyggligt spännande väg att vandra.

3. Island - Israel 2

Island är inte i närheten av fornstora dagar under Lasse Lavas ledning. Pyspunka råder i vulkanerna som bara mäktade med 1-0 mot ett genomuselt San Marino. När offensiven leds av en anfallare som inte petar Per Frick finns fog för oro inför framtiden. Trots det gillar tipparna vad islänningarna presterar, men vi vandrar inte samma väg. Israel saknar förvisso måltjuven Zahavi men det ska inte hindra gästerna från att stå för en stark prestation i Reykjavik. Gott om andra offensiva hot finns i besökarnas trupp som är strået vassare än den på andra sidan. Tvåan är en fräck chansspik!

4. Australien - Peru 2

Playoff-final mot VM som spelas som ett enkelmöte i Qatar. Varken Australien eller Peru drar således fördel av hemmaplan, men de förstnämnda får trots det finna sig i att slå ur underläge. Tappet av Rogic var blytungt och trots det stora favoritskapet i semin mot Förenade Arabemiraten hade australiensarna problem med att föra matchbilden. Peru kommer att ta tag i taktpinnen och kan lirare som Pena och Cueva komma loss är mycket vunnet. Sydamerikanerna förlorar inte detta över 90 minuter. X2 liras.

5. Piteå - Djurgården 1

Piteå och Djurgården återfinns båda i mitten av Damallsvenskan och kommer förmodligen också att hamna där när säsongen går i mål. De sistnämnda visar god dagsform med två segrar och en oavgjord på de tre senaste, men det ska också sägas att motståndet varit överkomligt. 0-0 mot Häcken förtjänade gästerna inte och Piteå är normalt en övermäktig uppgift på resande tass. Värdinnorna trivs bra på eget gräs och betvingade Blåränderna med 4-1 i det vändande mötet. 1X är att betrakta som en helgardering.

6. Eskilstuna - KIF Örebro X

Eskilstuna United finns med på Damallsvenskans övre halva men blandar och ger för mycket för att utmana i den absoluta toppstriden. 1-0-segern mot Häcken och förlusten med samma siffror mot KIF Örebro är ett kvitto på detta och under måndagen ska värdinnorna återigen tampas med de sistnämnda. Besökarna från Närke tog fyra poäng i fjolårets inbördes möten och siktar på att förbättra den skörden den här säsongen. När ettan övervärderas utesluter vi inte en favorit i repris. Måla tvärs över och jobba in den lågt streckade tvåan.

7. Oddevold - Trollhättan 1

Toppmöte från Ettan Södra där två nykomlingar hade greppet om guld- och silvermedaljen inför helgen. Att GAIS skulle befinna sig i toppskiktet var föga förvånande då Makrillarna kom från Superettan, men Oddevold är däremot ett mer oväntat inslag i medaljstriden. En vansinnigt stark offensiv och gediget försvarsarbete har lagt grunden inför hösten och hemma mot Trollhättan ges värdarna rättmätigt favoritskap. Gästerna är försvagade sedan Fellrath lämnade för Skövde vilket inte minst påverkat offensiven. Defensivt ser det dock väldigt bra ut och när ettan sticker iväg är krysset en vettig följeslagare. Mer än så behövs inte.

8. Liberia - Marocko 2

Vi avrundar kupongen i Casablanca där Marocko drar fördel av hemmaplan. Liberia får således finna sig i att slå ur monumentalt stort underläge. Seth Hellberg och Justin Salmon – hemmahörandes i Brage respektive Degerfors – är dugliga spelare i respektive blågul serie, men mot en opponent innehållandes bland andra Hakimi och En-Nesyri står sig Liberia inte särskilt väl. Vahid Halilhodzic mannar är en potentiell guldkandidat till kommande mästerskap och på eget gräs gör de inga misstag. Tvåan är bara att spika av.

Kupongens kassaskåp

Marocko

Hemma i Casablanca är Marocko erkänt starka och här handlar det bara om att hålla siffrorna nere för Liberia. Tvåan är dundergiven på marockansk mark.

Varningens finger!

Österrike

Österrike stod upp bra i det vändande mötet och ska kunna bjuda upp till dans även på Parken. När ettan överstreckas är X2 av yppersta vikt.



144 rader
1. Frankrike - Kroatien 1x2
2. Danmark - Österrike x2
3. Island - Israel 2
4. Australien - Peru x2
5. Piteå - Djurgården 1x
6. Eskilstuna - KIF Örebro 1x2
7. Oddevold - Trollhättan 1x
8. Liberia - Marocko 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto