Topptipset Tips Måndag 17/8

Publicerad på 17 Aug 2020 - 09:28

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Aug 2020 - 09:28

Den nya veckan inleds med ett Topptips som rör sig över Tyskland, Sverige, Belgien och Norge. Semifinalen i Europa League mellan Inter och Shakhtar är en karamell och det formsvaga mötet mellan giganterna Göteborg och Norrköping är en vattendelare. I analysen benas alla frågetecken ut, häng med!


Spelstopp: 18.59

TOPPTIPSET TIPS 17/8


1. Inter - Shakhtar Donetsk 1
Düsseldorf står som värd för kupongens första batalj och Merkur Spiel-Arena är skådeplatsen. Shakhtar Donetsk har imponerat å det grövsta på vägen hit. Ukrainarna har betvingat Wolfsburg och sedan Basel med totalt 7-1 och framför allt har målsprutan Júnior Moraes stuckit ut. Den Brasilien-födde anfallaren behöver inte många chanser för att slå till och här måste Inter se upp. Det får även Shakhtar göra. Offensiven är “Miners” signum, men mot lirare som Lukaku och Martínez kommer det att bli en hektisk afton även för de ukrainska försvararna. Contes manskap ska gälla som klara favoriter, men i en singelmatch på neutral mark är det svårt att blunda för den lågt streckade tvåan. Gaffel!
bet365/11/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/11/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


2. IFK Göteborg - IFK Norrköping 2
Som ingressen påtalar är det inte särskilt muntra miner hos någon av aktörerna på Gamla Ullevi. Göteborg var tre poäng om rätt sida giljotinen inför starten av den 15:e omgången och det är givetvis ett underkänt facit efter halva serien. Änglarna har stora problem i båda straffområden och Poya har ett stort jobb framför sig för att förbättra Blåvitt under Allsvenskans andra halva. Norrköping var i allra högsta grad en aspirant på SM-guldet efter den magiska inledningen, men med endast en seger på de sju senaste har Peking till och med sjunkit nedanför Europaplatserna. Gästerna vann det vändande mötet i början på juli med 3-1 och har den starkare truppen på pappret, men krysset bör ändå göra tvåan sällskap i Götet. 
Casumo/11/">Startbonus: Spela för 100 kr & få 300 kr att spela för hos Casumo


3. Häcken - Varberg 1
Allsvenskan har nått halva distansen och det är således dags för alla lag att ställas mot varandra igen. I en överlag jämn fajt drog Häcken det längsta strået mot Varberg i torsdags. Leo Bengtsson bidrog med både mål och assist i 3-1-segern och när nu herrskapen drabbar samman igen på Bravida Arena ska göteborgarna ses som klara favoriter. På plastmattan har Alms mannar bara givit vika mot Kalmar så här långt, men det visar å andra sidan också att alla slår alla i den här serien. Varberg har hittills varit undermåliga utanför Påskbergsvallen men när ettan är uppe och nosar runt 70 procent åker krysset med illa kvickt. 
bet365/11/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/11/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


4. Helsingborg - Sirius 2
Ett ruggigt effektivt Sirius hade siffermässigt inga problem med Helsingborg i Uppsala. Stefano Vecchia visade återigen varför han kopplas samman med betydligt namnstarkare klubbar och frågan är hur länge Rydström får behålla sin guldklimp? Helsingborg behöver dock inte skämmas för insatsen. Hade skåningarna tagit till vara på sina lägen hade utgången mycket väl kunnat bli en annan, men här får trots allt Mellbergs adepter iklä sig underdogkavajen hemma på Olympia. Avstängde Brandur Olsen saknas tillsammans med alltjämt skadade landsfadern Granqvist, även om de blåsvarta är ett nummer större i grunden är krysset ett välkommet komplement i den tropiska skånska hettan. 
Casumo/11/">Startbonus: Spela för 100 kr & få 300 kr att spela för hos Casumo


5. Östersund - Kalmar FF X
Amir Azrafshan och Pero Kapcevic ska ha kredd för hur de har stabiliserat Östersund. Många frågetecken höjdes när den orutinerade duon presenterades som tränare för ÖFK, men när värdarna parkerar in strax ovanför kvalsplatsen efter halva serien är det bara att lyfta på hatten. Nanne Bergstrand får inte till det lilla extra som krävs med sitt Kalmar. Segern borta mot Häcken var ett styrkebesked, men när varken hemma- eller bortaspel givit tvåsiffrigt poängantal blir det svårt att förklara bort tillvaron i bottenträsket. Gästerna har dock potentiella matchvinnare i form av Israelsson, Ingelsson och Ring och här bör alla tecken finnas med i en på förhand väldigt oviss kamp.
bet365/11/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/11/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


6. AFC Eskilstuna - Akropolis 2
Akropolis är en nykomling utöver det vanliga i Superettan. Stockholmarna har bara torskat en enda fajt sedan seriestart och har därmed befäst sin plats i toppen. Sju oavgjorda av tolv möjliga är dock flest i serien, men kan gästerna omvandla det till fler segrar under sensommaren är det mycket möjligt att vi får se en sensationell nykomling även i Allsvenskan nästa säsong. AFC Eskilstuna kommer från just Allsvenskan men det är ett gäng i spillror. Melkemichels mannar är ensamma om att ligga kvar under tio inspelade poäng och det ska väldigt mycket till för att värdarna inte ska trilla ur även den näst högsta divisionen. Håller sig tvåan runt 45 procent lämnas den ensam.
Casumo/11/">Startbonus: Spela för 100 kr & få 300 kr att spela för hos Casumo


7. Waasland Beveren - Standard Liège 2
Daan Heymans blev stor premiärhjälte för sitt Waasland Beveren borta mot Kortrijk. Den 21-årige mittfältaren svarade för två baljor och det ska bli spännande att följa belgarens utveckling under säsongen. Nu väntar första fajten på hemmagräs för Vargarna och det lär bli en tuff sådan när Standard Liége gästar. De rödklädda vann också sin premiär, 1-0 mot Cercle Brügge, efter att finurlige Maxime Lestienne assisterat till matchens enda mål. Här råder i grunden klasskillnad mellan gängen, kan Lestienne och grabbarna komma upp i nivå även här är mycket vunnet. Tvåan spikas hela vägen upp till 65 procent.
bet365/11/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/11/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


8. Start - Vålerengen X
Kupongen avrundas i norska Eliteserien där Vålerengen ser ut att bli en hårt streckad favorit borta mot Start. Visserligen är gästerna med i toppen av serien, men offensiven har inte direkt sprudlat från Dag-Eilev Fagermos mannar. Start har haft en motig första halva på äventyret men hemma på Sparebanken Sor Arena är värdarna ett svårslaget gäng. Två nederlag på sju omgångar går i god för att det här inte är en arena att bara hämta tre poäng ifrån och när tvåan trots det streckas för högt är det läge att plocka med alla tecken direkt.
Casumo/11/">Startbonus: Spela för 100 kr & få 300 kr att spela för hos Casumo


Kupongens kassaskåp!


Standard Liége
Standard Liége hör till Belgiens bästa lag och imponerade bland annat i den senaste vändan i Europa League. Samma nivå håller inte Waasland Beveren och här kommer värdarna att få det hett om öronen. Maxime Lestienne ordnar festen!


Varningens finger!


Start
Starts inledning har inte flugit, men på den egna mattan är värdarna notoriskt starka. Vålerengen blandar och ger och den högt streckade tvåan smakar därför illa i mun. I utdelningsjakten måste vänstersidan med ögonaböj!


144 rader
1. Inter - Shakhtar Donetsk 12
2. Göteborg - Norrköping x2
3. Häcken - Varberg 1x
4. Helsingborg - Sirius x2
5. Östersund - Kalmar FF 1x2
6. Eskilstuna - Akropolis 2
7. W.Beveren - S.Liège 2
8. Start - Vålerengen 1x2


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto