Topptipset Tips Måndag 25/10

Publicerad på 25 Okt 2021 - 11:07

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Okt 2021 - 11:07

Veckan rivstartar med ett Topptips innehållandes 250.000 i extrapengar och en rad heta derbyn. Örebro mot Degerfors och Besiktas mot Galatasaray är möten som båda blir något alldeles extra. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta rätt och hoppas att ni gör oss sällskap!


Spelstopp: 18:59



1. Örebro - Degerfors 2

Hatmöte från Behrn Arena där Örebros framtida öde mycket väl kan komma att avgöras. Marcus Lantz inledde sin sejour i skostaden med en hädisk insats borta mot IFK Göteborg och här är närkingarna därför piskade att vinna om det allsvenska kontraktet ska ha någon som helst chans att leva vidare. Mot ett defensivt svagt Degerfors finns absolut god segerchans, men Örebro ser i sin tur inte heller ramstarka ut i de bakre leden. Edvardsen är tillbaka efter avstängning och han kan mycket väl avgöra detta på egen hand. Gubben (etta-tvåa) spelas.


2. Värnamo - Falkenberg X

Nykomlingsmöte från Superettan där det inte råder några som helst tvivel om att IFK Värnamo stått för en kanonsäsong. Jonas Thern och övriga toppar tabellen och med sju poäng ner till tredjeplacerade Helsingborg talar mycket för att vi får se Värnamo i Allsvenskan nästa säsong. I fjol återfanns Falkenberg i finrummet, men efter den här säsongen kanske FFF inte ens finns kvar i Superettan nästa säsong. Gästerna befinner sig för tillfället på nedflyttningsplats, men med det sagt skiljer det inte mil mellan aktörernas högstanivå. Ettan blir sönderstreckad och måste garderas. Helst hela vägen.


3. Getafe - Celta Vigo 1

La Ligas måndagsbidrag luktar målsnålt lång väg. Celta Vigo såg ut att vara på väg mot en fin period efter två raka segrar i slutet på september, men efter lika många förluster därefter är galicierna återigen nere på jorden. Spelet imponerar inte alls och när motståndarna plockar bort Iago Aspas ur matchen har gästerna inte särskilt mycket att komma med. Getafe har haft en hemsk säsongsinledning men mot slutet har spelet sett något bättre ut. Till smygvärde är det definitivt vänstersidan som lockar mest på Alfonso Pérez. 1X spelas.


4. Besiktas - Galatasaray 2

Glödhett Istanbulderby där Besiktas och Galatasaray drabbar samman. De svartvita knep ligatiteln i fjol, men efter en med deras mått mätt svag inledning blir det hårdare om budet den här säsongen. Skadeläget är heller inte optimalt, men med spelare som Larin och Batshuayi på topp får Galatasaray se upp. Fatih Terims manskap har sett otroligt vassa ut i Europa League och kan de ta med sig samma fart och inställning till detta mötet får Besiktas en marig afton framför sig. Målrikt lär det åtminstone bli och då är gubben vårt val i derbyt.


5. Aalborg - Viborg X

Spännande möte hos våra grannar i söder där Aalborg målas upp till kolossalt stora favoriter när Viborg kommer på besök. Värdarna är förvisso med i toppstriden av tabellen, men två förluster på de tre senaste utgör inte vacker läsning. Det blir därmed omöjligt att köpa ettan som streckas i trakterna kring 70 procent. Viborg har agerat stabilt och poängen borta mot FC Köpenhamn skvallrar högt om gästernas kunnande i grunden. Lyckas de komma upp i samma nivå här ligger ytterligare ett poängplock i luften. X2 är en no-brainer till rådande streck.


6. Gil Vicente - Braga 2

Gil Vicente stod för en kanonsäsong i fjol, men hittills har det inte fortsatt på samma väg för värdarna. Två segrar på åtta försök är inte särskilt imponerande och denna måndag väntar dessutom en ruskigt tuff uppgift då Braga står på andra sidan. Ärkebiskoparna har blandat och gett inledningsvis, men med tre segrar på de fyra senaste tävlingsmatcherna börjar gästerna varva igång. Galeno och Horta är två potentiella matchvinnare i Barcelos. Tvåan står stadigt på egna ben.


7. Boavista - Belenenses 2

Anders Anderssons gamla lag Belenenses har ännu inte vunnit en match i Primeira Liga. Bara fyra inspelade poäng har inneburit en jumboplacering, men med det sagt finns tillräckligt stort kunnande i truppen för att kunna klättra i tabellen. Vi ser det inte som en omöjlighet att en klättring påbörjas under måndagen. Boavista är inga övermän på den här nivån och när svenska folket av någon outgrundlig anledning krutar upp ettan till månen är vi mer än benägna att blicka åt andra hållet. X2 liras till magiskt värde.


8. Girona - Real Zaragoza 1

Anrika Real Zaragoza är en klubb som förknippas med La Liga, men de senaste åren har varit hädiska för gästerna. I fjol var Zaragoza nära på att trilla ur Segunda División och efter bara en seger så här långt ser det inte ljusare ut den här säsongen. Girona har inte heller rosat marknaden, men värdarna har absolut kapacitet för att kunna avancera i tabellen. Stuani och Saiz är två högkaratiga lirare som båda kan avgöra detta på egen hand och hemma i Katalonien gör Girona inga misstag. Spikad etta.


Kupongens kassaskåp

Braga

Gil Vicente ser inte lika vassa ut som i fjol och mot ett Braga med stigande formkurva har värdarna inte mycket att sätta emot. Horta avgör för gästerna!


Varningens finger!

Belenenses

Säsongen har börjat mörkt för Belenenses men det finns fortfarande gott om tid att ställa saker och ting till rätta. I en jämn kamp föredras det superba värdet till höger alla dagar i veckan.



144 rader
1. Örebro - Degerfors 12
2. Värnamo - Falkenberg 1x2
3. Getafe - Celta Vigo 1x
4. Besiktas - Galatasaray 12
5. Aalborg - Viborg 1x2
6. Gil Vicente - Braga 2
7. Boavista - Belenenses x2
8. Girona - Real Zaragoza 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto