Topptipset Tips Måndag 30/5

Publicerad på 30 Maj 2022 - 08:52

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Maj 2022 - 08:52

Det vimlar av derbyn och spännande tillställningar på måndagens helsvenska Topptips. Superettan, Damallsvenskan och såväl Division Ett som Division 2 bidrar med underhållning och i nedanstående analys bidrar vi med fakta för att ge er kött på benen i jakten på åtta rätt. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:591. Utsikten - Skövde 1

Vi inleder kalaset med ett nykomlingsmöte i Superettan. Tobias Linderoths Skövde rivstartade andraligan med robust duellspel och en glödhet Jack Cooper Love. Anfallaren målproduktion har dock stagnerat mot slutet och då har även Skövdes fina form avtagit. Utsikten har däremot spelat fin fotboll sedan säsongen drog igång och hemma på Ruddalens IP är Orovic mannar jobbiga att brottas med. Karl Bohm går här en spännande match i matchen mot Cooper Love, en fight som vi tror att den förstnämnda kan gå vinnande ur. 1X ska räcka för grön bock på västkusten.

2. Rosengård - Piteå 1

Det krävdes 120 minuter för att det skulle gå vägen, men till slut drog Rosengård det längsta strået i Svenska cupen. Värdinnorna lade Häcken på rygg med 2-1 efter mål av Sprung och Sanders, spelare som tillsammans med Schough och Mia Persson blir svåra för Piteå att hantera. Norrländskorna kommer närmast från 1-1 mot just Häcken, men på Malmö IP har de ingenting att hämta. Ettan blir kupongens överlägset största favorit, men det är också befogat. Spika av Rosengård och gå vidare.

3. Umeå - Kristianstad 2

Umeå befinner sig i en negativ spiral med fyra raka förluster. Defensiven är minst sagt ihålig – något elva insläppta mål under samma period vittnar om – och värdinnorna ser onekligen ut att få slåss om nytt kontrakt. Kristianstad kan däremot blicka uppåt i tabellen. Gästerna från Skåne har tagit tio poäng på sina fyra senaste och har en hypervass målskytt i form av Tindell att förlita sig på. Kommer amerikanskan upp i närheten av sin högstanivå luktar det tre skånska poäng i Norrland. X2 räcker hela vägen.

4. Olympic - Ängelholm 1

Skånederby, tillika nykomlingsmöte, från Ettan Södra. Ängelholm startade piggt med en ramstark period utan förluster, men bara en triumf på de tre senaste innebär att Roar Hansens mannar tappat mark i toppstriden. Avsaknaden av en riktig målskytt är ett problem och borta mot Olympic slår gästerna ur underläge. Värdarna har i sin tur seriens främsta målgörare som spjutspets. Filip Bohman målar för jämna och sägs redan nu vara på väg till större klubbadresser. Hümmet och Bjurnemark är andra lirare av klass hos de hemmahörande. Till sund procent är ettan ett vettigt singelstreck.

5. Örebro Syrianska - Gefle 2

Gefle spände bågen högt inför säsongen och 19 poäng efter nio matcher är imponerande siffror. Blott åtta insläppta mål är delat bäst i klassen och norrlänningarna ska kunna spä på den kvoten om de kommer upp i nivå i Närke. Örebro Syrianska är i sin tur ett herrskap som blandar och ger. Raden 3-3-3 är ett kvitto på detta och framför allt är närkingarna beroende av Kerfala Cissoko på topp. Har han en bra dag kan Gefle få problem. Gubben (etta-tvåa) gillas till rådande förutsättningar.

6. Täby FK - Vasalund X

Stockholmsderby från Tibblevallen där gästande Vasalund målas upp till stora favoriter av svenska folket. Visst ska de tillresta kunna utmana om åtminstone en kvalplats till Superettan, men här går de inte så säkra som tipparna tycks tro. Vasalund har till skillnad från Täby FK haft marginalerna på sin sida, men till överdriven procent vill vi inte utesluta retroaktiv utdelning för de hemmahörande. TFK fick med sig en viktig pinne senast mot Umeå (2-2) och måndagens kombattanter gör inga större väsen ifrån sig på resande tass. Resultatraden 1-2-1 vittnar om detta och här ska alla tecken finnas med så tidigt det bara går.

7. Enskede - Arameisk-Syrianska X

Bara en seger på de tre senaste har gjort att Enskede tappat mark på toppstriden i Division 2 Södra Svealand. Trots det spås värdarna köra över Arameisk-Syrianska av tipparna, men vi är inte alls benägna att skriva under samma papper. Gästerna kan oerhört mycket i sina bästa stunder och kommer glada i hågen efter 3-2-segern mot Huddinge. Den triumfen kan mycket väl innebära ett lyft fram till uppehållet. När streckningen drar åt vänster är det läge att plocka med hela spannet och jobba kupongrens i österled.

8. Nosaby - Eslöv 2

Kupongen avrundas med ett derby från Division 2 Södra Götaland där Nosaby ska mäta svärd med Eslöv. De sistnämnda dömdes ut inför säsongen men Kim Johansson har gjutit mod i sina adepter som bland annat tagit fyra poäng av lag som Ariana och Kristianstad. Det skvallrar om en hög högstanivå, men lägstanivån är samtidigt inte mycket att hänga i granen. Nosaby har seriens hittills sämsta offensiv och ska värdarna hänga kvar i denna serie är detta en fight som ska vinnas. Gubben (etta-tvåa) gillas i en förmodat svängig historia.

Kupongens kassaskåp

Rosengård

Rosengård är vrålstarka hemma på Malmö IP där värdinnorna nyligen grejade guldet i Svenska cupen. Höga på ångorna från titeln åker även Piteå på stryk i Malmö. Given etta.

Varningens finger!

Täby FK

Täby bröt en negativ trend när de fick med sig 2-2 från mötet med Umeå och värdarna ska inte skojas bort i detta derby. 1X är av yppersta vikt på kupongen.144 rader
1. Utsikten - Skövde 1x
2. Rosengård - Piteå 1
3. Umeå - Kristianstad x2
4. Olympic - Ängelholm 1
5. Örebro Syrianska - Gefle 12
6. Täby FK - Vasalund 1x2
7. Enskede - Arameisk-Syr. 1x2
8. Nosaby - Eslöv 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto