Topptipset Tips Måndag 4/4

Publicerad på 4 Apr 2022 - 12:13

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Apr 2022 - 12:13

Premiäromgången i vårt avlånga land pågår för fullt och under måndagen ska vi syna drabbningar från Allsvenskan, Superettan och Ettan Södra. Premier League, Serie A och La Liga finns också med på ett hörn när åtta gröna bockar ska jagas. Häng med på resan!


Spelstopp: 18:59



1. Crystal Palace - Arsenal 2

Londonderby från huvudstadens södra delar där Patrick Vieira ska brottas med sin gamla arbetsgivare. Fransmannen ser dessvärre ut att få klara sig utan både Zaha och Olise som båda betyder väldigt mycket för de offensiva leden. Utan dessa herrar får Örnarna rikta in sig på försvarsspel. Arsenal ser ruskigt starka ut för dagen och har åtminstone en fjärdeplats att kriga för till säsongen är i mål. Ramsdale är ett frågetecken men i övrigt har The Gunners ett betydligt bättre truppläge. X2 räcker hela vägen till grön bock.


2. Milan - Bologna X

Både Napoli och Inter satte i helgen press på Milan genom segrar i tunga bataljer. Milan har i sin tur en på förhand lämplig uppgift framför sig i Bologna, men trots tre raka 1-0-segrar ska det föras till protokollet att Rossoneri haft marginalerna med sig den senaste tiden. Bologna spelar jämnt med alla lag i Serie A när de har sin dag och när högersidan skapar korsdrag bland kuponghögarna vill vi inte blunda för densamma. Svanberg och Barrow är bara några av lirarna som kan såra de rödsvarta på egen hand. Helgardera och jobba in högersidan.


3. Real Sociedad - Espanyol 1

Över till La Liga som är sista anhalt innan fullt fokus riktas mot bataljerna från Sverige. Real Sociedad har varit med i kampen om Europaplatser under hela säsongen trots att spelet inte sett nämnvärt imponerande ut. Baskerna släpper inte in många mål, men framåt händer det å andra sidan heller inte allt för mycket. När Alexander Isaks parhäst Oyarzabal gick sönder försämrades de främre leden än mer och givet är det inte att La Real får hål på Espanyol. Katalanerna har stått för en godkänd säsong i egenskap av nykomlingar och kan mycket väl få med sig en poäng från San Sebastián. 1X liras.


4. Djurgården - Degerfors 1

Degerfors släppte in mängder av mål i fjol men räddades till stor del av Edvardsens framgångsrika målskytte. Anfallaren har dock flyttat till Djurgården och visst finns uppenbar risk för ett klyschigt “gol del ex” när bruksklubben beger sig till Tele2 Arena. Edvardsen, Haksabanovic och Eriksson är bara några av pjäserna i Blårändernas offensiv som på förhand ska kunna räcka till strid om SM-guldet. Underskattning är det som månne kan fälla storfavoriterna i hemmapremiären. 1X är att betrakta som en helgardering.


5. Elfsborg - Mjällby 1

Mjällby har tappat samtliga nyckelpjäser från fjolåret och är en tidig kandidat till degradering. Andreas Brännström är en erkänd taktiker men på förhand är det en brant uppförsbacke som ska bemästras för att lösa nytt kontrakt. Elfsborg trivs utmärkt på Borås Arena och konstgräsfaktorn är en som inte ska underskattas till värdarnas fördel. Piskar Thelins mannar upp farten i anfallsspelet har vi svårt att se Mjällby stå pall över 90 minuter. Ettan spikas trots att den ser ut att springa en bit över 60 procent.


6. Landskrona - Öster 2

Landskrona var en oerhört pigg nykomling i Superettan i fjol. Inför den här säsongen har dock skåningarna tappat massvis av bärande spelare från fjolåret. Jensen, Murbeck och Olsson har alla flyttat till Allsvenskan medan Hofsö lämnat för Falkenberg. Öster har i sin tur förstärkt vettigt med bland andra Kozica och Rodic som är en duo med spetsegenskaper i de främre leden. Får dessa herrar ut sitt kunnande på Landskrona IP gillar vi den sunt streckade tvåan väldigt mycket. Klokt spikalternativ.


7. Brage - Örebro 1

Örebro stod för en minst sagt slät figur i Allsvenskan i fjol. Ingenting fungerade och av försäsongen att döma har saker och ting inte ändrats inför premiären i Superettan. 0-5 i brakan i genrepet mot Degerfors var dystra siffror som skvallrar om att Cedergren har väldigt mycket att jobba på. Brage tillhörde den nedre halvan i fjol men har i sin tur sett något förbättrade ut i bland annat Svenska Cupen. Lyckas värdarna ligga rätt i sina positioner går det absolut att såra Örebro hemma på Domnarvsvallen. Gubben (etta-tvåa) liras då vi tror att vi får se en vinnare på konstgräset.


8. GAIS - Oddevold X

På tal om konstgräs avrundas kupongen på samma underlag då fighten mellan GAIS och Oddevold spelas på Bravida Arena. Makrillarna trillade som bekant ur Superettan i fjol och målsättningen är att ta sig tillbaka dit så fort som möjligt. Denna premiär blir dock inte så enkel som tipparna tycks tro. Oddevold, nykomling från Division 2, slog GAIS på just konstgräs i februari och ska inte räknas bort denna afton heller. Vi tror på en jämn tillställning och väljer således att täcka upp hela vägen.


Kupongens kassaskåp

Elfsborg

Elfsborg ser ut att vara ett lag för toppstriden även denna säsong. Mjällby ser klart sämre ut än i fjol och får svårt på Borås Arena. Ettan är urstark.


Varningens finger!

Bologna

Bologna besitter en hög högstanivå och har flertalet spelare som kan ge Milan problem på San Siro. En övervärderad etta är inte att lita på.



144 rader
1. Crystal P - Arsenal x2
2. Milan - Bologna 1x2
3. Sociedad - Espanyol 1x
4. Djurgården - Degerfors 1x
5. Elfsborg - Mjällby 1
6. Landskrona - Öster 2
7. Brage - Örebro 12
8. GAIS - Oddevold 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto