Topptipset Tips Måndag 6/6

Publicerad på 6 Jun 2022 - 07:54

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jun 2022 - 07:54

Nations League dominerar måndagens Topptips med fem bidrag av olika karaktär. Andorra - Moldavien smäller onekligen inte lika högt som reprisen på VM-finalen 2018 mellan Kroatien och Frankrike. Kval mot Afrikanska Mästerskapen och sydamerikansk fotboll tar oss i mål. Nu kör vi!

Spelstopp: 20:441. Kroatien - Frankrike 1

Kroatien, Frankrike och Danmark spås göra upp om förstaplatsen i Grupp 1 som också innehåller Österrike. VM-finalisterna från 2018 möttes även i 2020 års upplaga av Nations League, då med Frankrike som vinnare båda gångerna. Tipparna tycks övertygade om att Les Bleus lägger kroaterna på rygg även denna gång, men vi drar i handbromsen när tvåan sticker iväg. Kroatien har för vana att tända till i uppgifter som dessa och värdarna är onekligen skickliga nog för att kunna såra fransmännen, som tappade ledning till förlust mot Danmark, i Split. Till alldeles för högervridna streck rekommenderas hela spannet där ettan skapar korsdrag bland kuponghögarna.

2. Österrike - Danmark 1

Österrike är ofta associerat med glad fotboll och inget undantag kommer råda när Ralf Rangnick tagit över skutan som förbundskapten. Den offensivt lagda tränaren förfogar över ett offensivt skickligt landslag som slog Kroatien med 3-0 och som normalt trivs allra bäst hemma på Ernst Happel Stadion i Wien. På samma arena tar österrikarna emot Danmark denna afton och det blir en betydligt svettigare uppgift för danskarna än vad streckningen vittnar om. Utan Christensen och Kjaer finns luckor att utnyttja i de rödvitas försvar och här lockar den lågt streckade ettan ofantligt mycket. Den vågade spikar!

3. Island - Albanien 2

Island tog med sig en meriterande poäng från mötet med Israel (2-2). Spelmässigt var dock värdarna nedtryckta i skorna och att föra en matchbild – som islänningarna väntas göra mot Albanien – är normalt något som vulkanlandet inte bemästrar. Gästerna leds av skicklige och rutinerade förbundskaptenen Reja som vet vad som krävs för att lämna Reykjavik med poäng. Ettans stora förtroende är inget som lockar när den blir grovt överstreckad. Gå istället all in på värdet i österled. X2 spelas med glad min!

4. Slovakien - Kazakstan 1

Slovakien trillade som bekant ur B-divisionen i fjol men ska kunna göra vistelsen i C-divisionen till en kort sådan. Värdnationen har gruppens klart bästa lag på pappret och det är endast upp till slovakerna själva hur länge det dröjer innan förstaplatsen är säkrad. Lobotka, Bozeník och Kucka är spetsspelare som inte finns hos Kazakstan. Gästerna trivs bäst hemma på sitt konstgräs och har ingenting att säga till om i Trnava. Ettan streckas hårt men är likväl vansinnigt trolig. Spika av och gå vidare.

5. Anorra - Moldavien 2

Moldavien drattade ur C-divisionen efter straffar i fjol men visade i premiären av D-divisionen att de vill tillbaka. 2-0 borta mot Liechstenstein var en lagom start och segern var framför allt stark då Ionita saknades. Det gör han även mot Andorra och på resande tass kan möjligen avbräcket komma att betyda desto mer. Andorra är normalt inte på gästernas nivå, men på sin hemmabana ska de trots allt kunna bjuda upp till viss tango. När tvåan sticker iväg är ettan ett fyndigt och trevligt sällskap.

6. Ekvatorialguinea - Libyen 1

Ekvatorialguinea charmade samtliga tv-tittare när de gjorde succé i den senaste upplagan av Afrikanska Mästerskapen. Äventyret nådde till slut vägs ände i kvartsfinalen mot Senegal, men redan nu har värdarna ställt in siktet på nästa upplaga som äger rum 2023. Libyen fanns inte med i Kamerun och trots segern i den inledande kvalmatchen mot Botswana får de svårt att stå emot denna afton. Ekvatorialguinea har det spetsigare landslaget och studsar tillbaka på poänggivande väg efter förlusten mot Tunisien. 1X är ett lås.

7. Botafogo - Goiás X

Tabellen har ännu inte hunnit sätta sig i Brasileiro Série A, men det hindrar inte tipparna från att gå hårt åt Botafogo när Goiás kommer på besök. På sin hemmabana ska värdarna normalt vara det bättre laget, men Goiás ska inte underskattas. Avancemanget i Copa do Brasil mot Red Bull Bragantino bör ha givit moralen en enorm boost och faktum är att de tillresta inte torskat mot nattens kombattanter i något sammanhang sedan 2019. Det syns inte i streckningen och då föredras samtliga tecken.

8. Rosario Central - Lanús 1

Kupongen går i mål med en fight från premiäromgången av Liga Profesional i Argentina. Rosario Central tillhörde mittenskiktet av tabellen i fjol och värdarna från hamnstaden bör landa i samma trakter den här säsongen. Spelet hemma i Rosario är normalt starkt och mot ett Lanús som fått slita ont i Copa Sudamericana ska värdföreningen ses med god poängchans. De tillresta har bara en seger på de fyra senaste tävlingsmatcherna och ska vara nöjda om de lämnar denna premiär med en pinne. 1X räcker långt.

Kupongens kassaskåp

Slovakien

Slovakien är normalt för bra för C-divisionen och klasskillnad ska råda mot ett svagt Kazakstan. Ettan är en stålspik i Trnava.

Varningens finger!

Albanien

Island trivs inte i spelförande kostym men blir trots det enorma favoriter mot Albanien. Det ska de välorganiserade gästerna kunna utnyttja. X2 är ett spännande val.144 rader
1. Kroatien - Frankrike 1x2
2. Österrike - Danmark 1
3. Island - Albanien x2
4. Slovakien - Kazakstan 1
5. Andorra - Moldavien 12
6. Ekvatorialguinea - Libyen 1x
7. Botafogo - Goiás 1x2
8. Rosario Central - Lanús 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto