Topptipset Tips Måndag 7/2

Publicerad på 7 Feb 2022 - 08:05

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Feb 2022 - 08:05

Måndagens Topptips gör bland annat nedslag i Eerste Divisie där en intressant batalj mellan Jong Ajax och Jong PSV står på menyn. Dessförinnan ska vi avhandla toppstrid från Ligue 2, två portugisiska fighter samt besök i respektive finrum från Italien och Spanien. Häng med!


Spelstopp: 19:591. Athletic Bilbao - Espanyol X

Athletic Bilbao har gått urstarkt mot slutet där baskerna slagit ut både Barcelona och Real Madrid ur Copa del Rey. Som om inte det vore nog blev de rödvita även första lag att slå Rayo Vallecano på Vallecas i ligaspelet denna säsong. Självförtroendet är således på topp hos Athletic, men här går det heller inte att komma ifrån att ettan blir ruskigt hårt betrodd. Espanyol har en motigare period i ryggsäcken, men det skiljer trots allt bara fyra poäng mellan opponenterna i tabellen. Raúl de Tomás är en möjlig matchvinnare för katalanerna. Alla tecken får gärna finnas med.


2. Salernitana - Spezia 2

Bottenmöte från Serie A där Salernitana ser ut att få direkt respass ned till andradivisionen. Poängtapp i 19 av 22 tillställningar skvallrar om varför och 53 insläppta mål är inget annat än pinsamma siffror. Viss styrka finns normalt hemma i Salerno, men det råder inget tu tal om att detta är Spezias fight att förlora. Thiago Mottas manskap står noterade för fyra segrar på de fem senaste där bland andra lag som Napoli och Milan fått stryka på tassen. Kommer gästerna upp i samma nivå här är mycket vunnet. Tvåan går först, förmodat hård streckning på densamma gör att tvåan sällskapar på större system.


3. Tondela - Benfica 2

Benfica föll blytungt senast mot Gil Vicente och nu blir det tufft för Örnarna att nå en direktplats till Champions League. Även om säsongen varit en besvikelse ska det ändå mycket till för att pågarna från Lissabon ska ge vika borta mot Tondela. Värdarna förlorar så här långt en bit över hälften av sina matcher och spelare för spelare råder det stor klasskillnad på samtliga positioner. Med tanke på att Benfica blir enorma favoriter är det spännande att göra plats för krysset, men det är mest ur en värdemässig synvinkel som mittentecknet är intressant.


4. Moreirense - Belenenses X

Jumbofinal från Primeira Liga där Moreirense blir för stora favoriter. Bara en inspelad poäng på de tre senaste är oroande siffror och bara ett gjort mål under samma period spär på oroligheterna. Med detta i åtanke är det inte särskilt attraherande att anförtro sig åt en etta streckad över 50 procent. Belenenses har inte rosat marknaden denna säsong, men Anders Anderssons gamla lag ska trots det kunna bjuda upp till dans i Guimaraes. Gästerna är normalt ett försvarsskickligt lag och här bör högersidan räknas tidigt. Alla tecken om finanserna tillåter.


5. Paris FC - Ajaccio 1

Från botten av Primeira Liga till toppen av Ligue 2 där Paris FC ska mäta svärd med Ajaccio. De sistnämnda har imponerat stort med sin ramstarka defensiv - bara tio insläppta mål på 22 matcher är något alldeles extra - och blir ingen enkel nöt att knäcka för parisarna. Det ska dock föras till protokollet att gästerna från Korsika normalt trivs som bäst hemma på ön. Paris FC är i toppen för att stanna och hemma i huvudstaden är värdarna alltid att räkna med. Raden 5-4-1 vittnar om detta och här får trots allt Ajaccio vara nöjda om de löser en pinne. 1X liras.


6. Jong Ajax - Jong PSV 1

Haussat möte från Eerste Divisie där två av tulpanlandets allra främsta akademier stöter samman. Jong Ajax är säsong ut och säsong in ett topplag i andraligan, inget undantag denna säsong. Grabbarna från huvudstaden besitter en fruktad offensiv och här kommer det att gå undan för Jong PSV. Gästerna visar fin form med fyra raka triumfer, men det skiljer med det sagt en bit upp till Jong Ajax nivå. Ettan ser ut att hålla sig inom rimliga gränser och kan lämnas allena upp till 60 procent.


7. Roda - Volendam 1

Volendam är herre på täppan i Eerste Divisie och ser ut att vara redo för att ta klivet upp i finrummet. Bara en förlust så här långt är starka papper, men gästerna är med det sagt inga övermän på denna nivå. Borta mot Roda tas inga enkla tre poäng och när tvåan övervärderas å det grövsta är det läge att blicka åt andra hållet. Roda trivs bra hemma i Limburg och är definitivt ett lag som ska vara med i racet om en kvalplats mot Eredivisie. Värdarna har mer att spela för och när ettan dryper av värde är det dumt att blunda. Häftig chansspik!


8. FC Eindhoven - Excelsior 1

FC Eindhoven har ingenting med varken Jong PSV eller PSV Eindhoven att göra. Värdarna är en egen klubb och innehar för närvarande den sista kvalplatsen mot Eredivisie. Den ska de också kunna behålla, men Excelsior är ingen opponent att brottas med. Gästerna har gott om rutin från högstaligan och 50 gjorda mål på 24 matcher vittnar sannerligen om besökarnas starka offensiv. Många mål är att vänta i Eindhoven och det är det inte läge att konstra. Gubben (etta-tvåa) ramar in kupongen väl.


Kupongens kassaskåp

Jong Ajax

Jong Ajax är som vanligt ett gäng för toppstriden i Eerste Divisie. Jong PSV är det inte. De rödvita ungdomarna spänner musklerna hemma i Amsterdam.


Varningens finger!

Belenenses

Belenenses har haft det motigt så här långt men står knappast utan chans mot Moreirense. Värdarna är inga övermän och högersidan ska synas tidigt.144 rader
1. Athletic Bilbao - Espanyol 1x2
2. Salernitana - Spezia 12
3. Tondela - Benfica x2
4. Moreirense - Belenenses 1x2
5. Paris FC - Ajaccio 1x
6. Jong Ajax - Jong PSV 1
7. Roda - Volendam 1
8. FC Eindhoven - Excelsior 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto