Topptipset Tips Måndag 7/3

Publicerad på 7 Mar 2022 - 10:26

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Mar 2022 - 10:26

Gruppspelet i Svenska Cupen ska gå i mål under måndagen när vi besöker både Stockholm och Göteborg. En målglad tillställning stundar i Premier League och på tal om England hittar vi en trevlig spik på City Ground där det är dags för FA-cupen. Det och mycket annat finner ni i analysen nedan!


Spelstopp: 18:591. Tottenham - Everton 2

Tottenham blev nästa drake att fällas av Middlesbrough i FA-cupen och har det inte varit tydligt innan kan vi nu konstatera att Spurs saknar förmågan att föra en matchbild. Mittfältet saknar välbehövlig kreativitet för att sätta lirare som Kane, Son och Kulusevski i lägen framför mål. Lyckas Everton stå för samma defensiva insats som de gjorde mot Manchester City står de inte utan chans i norra London. Frank Lampards mannar var värda betydligt mer än 0-1 och här gillar vi framför allt den lågt streckade tvåan. Gubben (etta-tvåa) är en smart lösning.


2. Nottingham - Huddersfield 1

Det stundar en åttondelsfinal från FA-cupen på City Ground där Nottingham ska mäta svärd med Huddersfield. Båda aktörerna hör hemma i toppstriden av The Championship där Huddersfield för tillfället befinner sig på playoff. Vi blir dock inte förvånade om Nottingham snart knuffar ner The Terriers från topp-6. Värdarnas högstanivå är skyhög där Johnson och Zinckernagel bara är två av namnen som kan avgöra denna tillställning på egen hand. När ettan ser ut att streckas förmånligt behövs inga garderingar. Nottingham vinner.


3. Athletic Bilbao - Levante X

Athletic Bilbao föll tungt i veckan mot Valencia och således blir det ingen ny final i Copa del Rey. Insatserna i ligaspelet har varit av blandad art mot slutet där framför allt försvarsspelet agerat darrigt. Det tror vi att det kan göra även mot ett Levante på klar uppgång. Grodorna har tagit sju poäng på de tre senaste och har därmed blåst liv i jakten på nytt kontrakt. När Athletic Bilbao famlar efter formen vill vi inte låta den ansatta ettan stå på egna ben i Baskien. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


4. AIK - Örebro 1

AIK har hittills gjort rent hus i Svenska Cupen och är vidare vid oavgjort mot Örebro. Försvarsspelet har som vanligt sett ramstarkt ut och när till och med offensiven flyger under Bartosz Grzelaks ledning finns inte mycket att klaga på. Med tanke på att AIK inte behöver vinna denna strid vill vi dock inte spika ettan till över 80 procent. Örebro har inte rosat marknaden så här långt, men det finns ändå viss spets i Joel Cedergrens lagbygge. Större under har skett än att Närkingarna åker till Skytteholms IP och löser en poäng. 1X är att betrakta som en helgardering.


5. Örgryte - Eskilsminne X

Örgryte stod för en fin prestation när de slog Örebro med 3-1. Tack vare triumfen lever fortfarande hoppet om avancemang, men då måste ÖSK slå AIK på bortaplan samtidigt som Sällskapet kör över Eskilsminne. Detta har vi svårt att se hända. Tvärtom tror vi att göteborgarna kan stå för underskattning och en sämre insats denna afton. Eskilsminne klarade 0-0 mot Örebro och för gästerna från Helsingborg är detta en högst inspirerande uppgift. Trots att det skiljer två divisioner mellan lagen väljer vi att helgardera och jobba in högersidan.


6. Aarhus - Nordsjälland 1

Över till våra grannar i söder där Aarhus hoppas kunna ta rygg på topp-6 när Nordsjälland kommer på besök. David Nielsens mannar besitter stort kunnande i truppen vilket återspeglas i fem gjorda mål sedan återstarten, men lika många åt andra hållet skvallrar om var värdarnas problem finns. Nordsjälland är inte på samma nivå som tidigare säsonger, men den unga truppen kan mycket i sina bästa stunder. Hittar Marcus Podes gamla lag upp i den nivån här går inte Aarhus säkra. Gubben (etta-tvåa) spelas.


7. Tondela - Belenenses 1

Tondela stod för en stark insats i veckan när de vann den första semifinalen av Taca de Portugal mot Mafra med 3-0. Vi utesluter inte att triumfen skjuter fart på värdarna i jakten på nytt kontrakt i Primeira Liga. Truppen kan mer än vad tabellen visar och mot ett Belenenses som hittills inte hållit måttet finns god segerchans. Robert Åhman Perssons gamla lag innehar ligans sämsta offensiv och den tror vi blir anledningen till vad som ser ut att bli degradering. Ettan klarar sig på egna ben på Estádio Joao Cardoso.


8. Real Sociedad B - Sporting Gijón 1

Kupongen avrundas i Segunda División där Xabi Alonso äntligen tycks ha fått ordning på Real Sociedad B:s defensiv. Nollan är intakt i de två senaste matcherna som också givit sex poäng åt baskerna som närmar sig säker mark i tabellen. Sju poäng skiljer upp till rätt sida nedflyttningsstrecket, ett avstånd som mycket väl kan krympa när Sporting Gijón kommer på besök. Gästerna har torskat fyra av sina fem senaste och ser ut att ha tagit ut tidig semester. Mot ett taggat Real Sociedad B får de tillresta nöja sig om de löser en pinne. 1X ramar in detta väl.


Kupongens kassaskåp

Nottingham

Huddersfield har överpresterat under säsongens gång och mot ett Nottingham med skyhögt kunnande får The Terriers det tufft i FA-cupen. Davis avgör till Sheriffernas fördel.


Varningens finger!

Eskilsminne

Örgryte har fortfarande minimal chans att gå vidare, men då måste AIK förlora mot Örebro. Risk för underskattning och taskig inställning finns för göteborgarna. Det hoppas vi att Ekilsminne kan utnyttja.144 rader
1. Tottenham - Everton 12
2. Nottingham - Huddersf. 1
3. A.Bilbao - Levante 1x2
4. AIK - Örebro 1x
5. Örgryte - Eskilsminne 1x2
6. Aarhus - Nordsjälland 12
7. Tondela - Belenenses 1
8. Sociedad B - Sp.Gijón 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto