Topptipset Tips Onsdag 29/6

Publicerad på 28 Jun 2022 - 15:13

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Jun 2022 - 15:13

Lillelördagen ska firas med en kupong som löper längs tre länder. På svensk mark är det fokus på kvalspelet till Svenska Cupen med bland annat ett derby i Trollhättan. På norsk mark vankas klassikermöte i huvudstaden och i Argentina utspelar sig slutspelet i Copa Libertadores. Åtta rätt är på ingång!

Spelstopp: 18:291. Trollhättan - Vänersborg 1

Det vankas Trestads-derby på Edsborgs IP. Vänersborg har en tung tillvaro i Division 2 Norra Götaland och lär inte få behagligare behandling mot Trollhättan. 1-2-4 lyder ligafacit på bortabana för de svartvita besökarna från Lilla Paris. Värdföreningen i rödsvart skrud har samtidigt varit riktigt solid i Söderettan, särskilt defensivt där nio insläppta bollar på 14 omgångar är bäst i klassen. Ettan är ytterst trolig i denna cupkamp men bör garderas med hänsyn till värdeaspekten. 1X är ett värdesäkrat lås.

2. Husqvarna - Motala 2

På Vapenvallen i Småland tillskrivs värdföreningen ett frapperande favoritskap i skrivande stund. Husqvarna må vara ett topplag i Division 2 Västra Götaland men Daniel Culhas kompani ska knappast hållas huvudet högre än besökarna från cykelmeckat. Motala är ett stabilt mittenlag i Norrettan och har således ett helt annat grundtempo i kroppen än de blåklädda smålänningarna. Adam Bark håller på att bli Mr. Motala med hela det svartvita folket, spjutspetsen har varit fenomenal under våren och bland annat sänkt topplaget Örebro Syrianska. Högerjobb!

3. Ullared - Onsala 2

Cupkampen i Mr. Morgans mecka sker mellan klubbar som känner varandra väl från vardagslivet. Till Ullareds stora förskräckelse. Den blåvita värdklubben besökte Rydets Idrottsplats för exakt en månad sedan och fick sina fiskar varma. Onsala BK avgick med en 4-0-triumf i seriespelet och Christoffer Gustafssons grabbar bör lösa avancemanget på Hedevi IP. Formen är det heller inget fel på hos OBK som hissade segerflagg i Varberg vid sin senaste utflykt. Samma Varberg som gjorde pulver av Ullared på denna matta dagen före midsommarafton. Med korrekta streck är tvåan en singel.

4. Järfälla - Stocksund 2

På tal om att känna varandra från vardagslivet kommer vi osökt till Järfällavallen. Hit studsar Stocksund med synnerligen lättsamma steg. Blott en vecka har passerat sedan den blåvita kamratföreningen gästade Järfälla i ligaliret och gjorde slarvsylta med tennisnuffror. Stocksund toppar Division 2 Norra Svealand med självklarhet efter att både gjort flest mål och släppt in minst antal baljor. Järfälla är inte i närheten av samma nivå, även om vi bortser från slakten senast. Hemmalaget i svartvit skrud snittar över två baljor i brakan och ska inte ha en suck den här gången heller. Spik!

5. Säffle - Lidköping 1

Näst på tur är en kopp kaffe i Division 2 Norra Götaland. Det vändande mötet på schlätta slutade mållöst men det är föga troligt i returen med tanke på att båda kombattanterna skriker efter en trea för att haka på i toppen. På värmländskt territorium har Säffle noterats för två resultat av vardera valör, SSK har varit betydligt bättre på bortaplan. Lidköping är å sin sida ett knippe utpräglade hemmakatter, 20 inspelade pinnar på åtta arrangemang är att jämföra med en handfull poäng på sex utflykter. Formen talar för västgötarna som vunnit fyra raka fighter med endast en insläppt kula inom detta spann. Värdet i väst är klart mest iögonfallande. ”Gaffeln” (etta-tvåa) passar prima i Värmland.

6. Huddinge - IFK Eskilstuna X

Källbrinks IP är en suverän plats för den som vill ställa till med oreda i kuponghögen. IFK Eskilstuna har inte haft sin bästa tid under sommaren men grundkapaciteten är knappast väsensskild från Huddinges. I tillägg vantrivs hemmalaget på sin gulsvarta matta, efter sex arrangemang väntar fortfarande Getingarna på första segern här. Det vändande mötet mellan dessa kombattanter slutade med delad ära i Västmanland. IFK Eskilstuna vann dessutom höstens uppgörelse mot Huddinge. Dagens mest givna helgardering.

7. Vålerenga - Bodö/Glimt X

Vårt västra grannland återupptar temat med cupkamper under kvällskvisten. Intility Arena slår upp portarna för ett klassikermöte i 16-delsfinalen av NM Cup. Bodö/Glimt vann april månads möte mot Vålerenga i Eliteserien men regerande ligamästarna har inte varit på samma nivå som under sitt guldiga fjolår. Dessutom är Vålerenga alltid tuffa att tas med i huvudstaden, 2019 fick Bodö/Glimt smaka 6-0-kaka i Oslo. Senaste fem möten mellan dessa tu trojkor på denna arena bär facit 1-4-0. När tvåan i nuläget dansar kring 60 procent är den minst intressant. Krysset först, helst heltäckt.

8. Talleres de Córdoba - Colón de Santa Fe 1

Butiken ska stängas med ett arrangemang i Argentina som anbelangar slutspelet i Copa Libertadores. I den första av två åttondelsfinaler ska Talleres de Córdoba bära ett litet favoritskap i denna helargentinska strid. Pedro Caixinhias pojkar uppvisade en finfin defensiv i gruppspelet där man gick obesegrade på blåvitt gräs trots mustigt motstånd i form av Flamengo. Besökarna från Santa Fé har elva raka tävlingsmatcher på resande tass utan hissad segerflagg. 1X räcker gott.

Kupongens kassaskåp

Stocksund

Klasskillnad ligger i pulpeten på Järfällavallen, det vet samtliga inblandade efter förra veckans förödmjukelse på samma matta. Johan Boyacis bataljon får fokusera på att hålla nere siffrorna.

Varningens finger!

IFK Eskilstuna

Det ser ut att bli ett stort favoritskap för Huddinge trots att matchen är tämligen öppen på förhand. 0-3-3 är ett hemmafacit man inte vill hålla i handen när det blåser bland bongarna.144 rader
1. Trollhättan - Vänersborg 1x
2. Husqvarna - Motala x2
3. Ullared - Onsala 2
4. Järfälla - Stocksund 2
5. Säffle - Lidköping 12
6. Huddinge - IFK Eskilstuna 1x2
7. Vålerenga - Bodö/Glimt 1x2
8. Tall. de Córdoba - Colón 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto