Topptipset Tips Onsdag 5/1

Publicerad på 5 Jan 2022 - 10:02

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Jan 2022 - 10:02

Det är en rejäl påse gott och blandat som dukas ut på onsdagens Topptips. Ligacupen, Copa del Rey och Turkiska Supercupen är vad som erbjuds under lillördagen. Serie A tar sedan vid under torsdagen. Följ med på vägen mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18:44



1. Chelsea - Tottenham 1

Vi inleder med en riktig smällkaramell från Stamford Bridge. Antonio Conte vänder tillbaka till gamla jaktmarker när italienarens Tottenham ställs mot Chelsea. Spurs har lyft sig markant sedan Conte tog över skutan, inte minst offensivt där de underliggande siffrorna ser ruskigt starka ut. Att få hål på ett normalt defensivt skickligt Chelsea är inte enkelt, men så som de blåklädda uppträdde mot Liverpool ska Tottenham inte räknas bort. Tuchel förfogar över ett mer slagkraftigt manskap än Conte, men bjuder Chelsea på stora ytor bakom sin backlinje ligger de illa till. Ettan först, tvåan sedan.


2. Valladolid - Real Betis X

Copa del Rey har nått fram till sextondelsfinaler och först ut är en batalj mellan två aktörer som mycket väl kan tillhöra samma division nästa säsong. Valladolid trillade som bekant ur La Liga i fjol, men i andraligan har de lilavita cementerat sig i den absoluta toppstriden. Hemma på José Zorrilla är värdarna en urkraft som inte ska underskattas mot ett förmodat roterande Real Betis. Andalusierna står noterade för två raka förluster i ligaspelet där defensiven fallerat. Fem insläppta mål på 180 minuter vittnar om detta. En cupknall är inte otänkbar i Kastilien och León. Alla tecken föredras så tidigt som möjligt.


3. Mirandés - Vallecano 2

Mirandés är ett typiskt mittenlag i Segunda División som blandar och ger för jämna. 7-5-10 på 22 matcher är ett rungande kvitto på detta och lyckas värdarna inte täppa till den läckande defensiven kan de få svårt att ordna kontraktet i andraligan. Svårt blir det även att ordna avancemang i Copa del Rey. Vallecano tillhörde Segunda División i fjol men har gjort det kolossalt bra i La Liga så här långt. Hemma på Vallecas är gästerna finrummets främsta aktör och även om bortaspelet inte burit frukt ska detta anses vara en lämplig uppgift. X2 räcker för grön bock.


4. Besiktas - Antalyaspor 1

Regerande guld- och silvermedaljörerna från fjolårets upplaga av Turkiska Cupen drabbar samman i Doha. Det är alltså Supercupen som gäller där varken Besiktas eller Antalyaspor drar fördel av hemmaplan. Örnarna, som Besiktas kallas, har haft en mörk säsong hittills och en Supercup-titel skulle definitivt kunna fungera som en katalysator för återstoden av säsongen. De svartvita slog Antalyaspor med 2-0 i fjolårets cupfinal och vann också det senaste inbördes mötet med 3-2 i september. Nuri Sahins mannar är således på jakt efter revansch, men i grunden skiljer det åtminstone en nivå mellan aktörerna. Krysset ska med då ettan streckas hårt men mer än så behövs inte. 1X.


5. Bologna - Inter 2

Över till torsdagen där pastastöveln avrundar kupongen med fyra duster. Renato Dall’Ara är först ut där vi tycker att det luktar målrikt lång väg. Sinisa Mihajlovic Bologna trampar gasen i botten oavsett opponent och denna ärtsoppedag väntar tuffast tänkbara motstånd då Inter kommer på visit. De regerande mästarna avslutade vintern med sju raka segrar och för tillfället ser ingenting ut att kunna stoppa Nerazzurris väg mot ytterligare en Scudetto. Tvåan streckas med det sagt därefter vilket gör ettan till ett smarrigt komplement. Gubben (etta-tvåa) liras!


6. Sampdoria - Cagliari X

Cagliari hade det minst sagt kämpigt under säsongens första halva. Bara en seger på 19 (!) matcher har inneburit att sardinerna cementerats i bottenstriden. I lirare som Joao Pedro och Keita Baldé finns spets för att kunna vända på skutan och Sampdoria är inga övermän. Albin Ekdal med kamrater valsar för tillfället på behagligt avstånd från giljotinen men har inte imponerat spelmässigt. Som spelförande lag gör sig värdarna inte som bäst och vi väljer att ställa oss frågande till de blåvitas favoritskap. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.


7. Lazio - Empoli 1

Empoli var något av höstens lag i Serie A då Gli Azzurri hade häng på en Europaplats. Drömmen lever fortfarande vidare men det ska också sägas att gästerna hade marginalerna på sin sida. Innan uppehållet fick Empoli 2-4 i brakan av Milan och under torsdagen lutar vi åt att det är dags för nya baklängesmål. Lazio vann det vändande mötet med stora siffror (3-1) och ska kunna göra upplevelsen än värre för besökarna på Olimpico. I egen borg är det bara Inter som varit bättre än Sarris adepter. Örnarna gör inga misstag - ettan singlas trots förmodat hårt förtroende.


8. Spezia - Hellas Verona 2

Det var inget muntert julfirande i Thiago Mottas hushåll. 1-0-segern mot Napoli var ett regelrätt rån, dessförinnan hade Spezia radat upp sex raka matcher utan seger. En sådan trend tror vi har sin början när Serie A återupptas. Hellas Verona reser till Alberto Picco med tveksam form - tre raka utan seger - men här väntar betydligt lättare motstånd än vad som var fallet innan uppehållet. Igor Tudor har spunnit vidare på Ivan Juric inslagna väg med gästerna som är en kandidat till en placering på den övre halvan. Spezia är inte i närheten av att hålla samma nivå. Tvåan kan gott testas på egna ben.


Kupongens kassaskåp

Lazio

Empoli har haft marginalerna på sin sida så här långt. Innan uppehållet blev det dock rådäng mot Milan och det blir inte enklare mot Lazio. Örnarna vinner komfortabelt.


Varningens finger!

Cagliari

Sampdoria trivs inte som bäst när de förväntas föra matchbilden, något Cagliari ska kunna utnyttja. Sardinerna är i desperat poängbehov och ska inte räknas bort i Genua.



144 rader
1. Chelsea - Tottenham 12
2. Valladolid - Real Betis 1x2
3. Mirandés - Vallecano x2
4. Besiktas - Antalyaspor 1x
5. Bologna - Inter 12
6. Sampdoria - Cagliari 1x2
7. Lazio - Empoli 1
8. Spezia - Hellas Verona 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto