Topptipset Tips Onsdag 8/6

Publicerad på 7 Jun 2022 - 15:10

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Jun 2022 - 15:10

Nations League och Damallsvenskan delar på onsdagens Topptips. Belgien - Polen och Wales - Nederländerna är höjdpunkter från den förstnämnda turneringen medan Häcken - Eskilstuna United blir en karamell i det blågula finrummet. Våra bästa drag i jakten på åtta gröna bockar finner ni nedan!

Spelstopp: 18:591. Belgien - Polen X

Belgien gick på en rejäl smäll i Låglandsderbyt mot Nederländerna där Martínez mannar torskade med hela 1-4. Belgiens bakre led hade stora problem att hinna med antagonisternas omställningar och det är inte alls otänkbart att samma problem återuppstår mot ett skickligt Polen. Nämnas bör även att Kevin De Bruyne spelade 90 minuter senast och vilas troligtvis därför denna afton. Lägg därtill skadan på Lukaku och det är ett stukat Belgien som kommer till spel i Bryssel. Polen har spets i Lewandowski, Zielinski och Klich som alla kan störa onsdagens kombattanter på egen hand. Måla tvärs över och jobba in högersidan som rensar friskt.

2. Wales - Nederländerna 2

Wales har haft en ytterst lyckad samling så här långt. 1-2 i nacken mot Polen i premiären av Nations League var inte mycket att säga om, men nederlaget följdes upp av en säkrad VM-biljett när grabbarna från draklandet betvingade Ukraina med 1-0 i söndags. Kort vila i benen ges dock inför dusten med Nederländerna som fått hela två dagars längre återhämtning sedan de körde över Belgien med 4-1. Höga på ångorna från derbytriumfen ska Oranje kunna dra det längsta strået även här. Tvåan är en stålspik trots att van Dijk inte kommer till spel.

3. Irland - Ukraina 2

Det ville sig inte för Ukraina som surt fick konstatera 0-1 i brakan mot Wales och en missad plats i VM i Qatar. Spelmässigt var dock de gulklädda det klart bättre laget och sett till xG var det en fight som Ukraina borde ha vunnit. Lyckas gästerna repa mod när de tar sig till Aviva Stadium i Dublin ska de kunna studsa tillbaka på vinnande väg. Irland befinner sig i ett avgrundsdjupt hål vad gäller landslaget och visade inte mycket av glädje i 0-1-förlusten mot Armenien. Här blir det dessutom tuffare emot. X2 står stadigt på den gröna ön.

4. Skottland - Armenien 1

Hypen var total i hela Skottland efter det lyckade VM-kvalet, men när det vankades playoff kunde kiltbärarna inte leverera. Ukraina blev för svåra (1-3) i semifinalen och värdnationen får således fortsätta vänta på deltagande i ett världsmästerskap. Hemma i Glasgow är skottarna erkänt starka, men med risk för sargade självförtroenden lockar det inte nämnvärt att spika ettan när den nosar på 75 procent. Armenien tog en meriterande seger senast mot Irland där gästerna visade att de kan prestera utan pensionerade storstjärnan Mkhitaryan. Kommer de upp i samma nivå här är krysset inte dumt att överväga. 1X är att betrakta som en helgardering.

5. KIF Örebro - Hammarby 2

Vi lämnar Nations League därhän och riktar istället fokus mot Sverige och Damallsvenskan. Inför storpublik gick Hammarby segrande ur derbyt mot AIK och de grönvita gästerna är nu uppe i tre raka segrar. Nio gjorda mål under samma period är starka papper och det är onekligen uppåt i tabellen som gästerna blickar. Örebro ska dock inte underskattas på sin hemmabana. Här är värdinnorna från Närke erkänt svåra att tas med och när tvåan sticker iväg är det vettigt att överväga den lågt streckade ettan. Gubben (etta-tvåa) spelas.

6. Häcken - Eskilstuna X

Häcken såg för bara några veckor sedan ut att göra upp om SM-guldet med Rosengård. Chansen till det finns fortfarande, men efter bara en seger på de tre senaste – däremellan också förlust mot just Rosengård i finalen av Svenska Cupen – har skåningarna sprungit iväg fyra poäng före i tabellen. Trots streckas de gulsvarta på i rask takt när Eskilstuna United kommer på besök. Då är det läge att dra i handbromsen. Gästerna är inga duvungar och inspiration kan hämtas från det senaste mötet lagen emellan som Eskilstuna vann med 3-2. Helgardera för en favorit i repris!

7. Umeå IK - Linköping 2

Förhandssnacket i Damallsvenskan handlade i princip enbart om Rosengård och Häcken som kandidater till SM-guldet, men även Linköping har visat att de vill vara med och bråka i toppstriden. Anförda av generalen Nilla Fischer besitter gästerna en skyhög högstanivå och LFC var faktiskt på vippen att ta poäng av Rosengård senast (3-4). Lyckas de tillresta hitta upp i närheten av samma nivå borta mot Umeå får norrländskorna svårt att hävda sig. Umeå tar lejonparten av sina poäng på sin hemmabana, men här råder det inget tu tal om att de slår ur massivt underläge. Tvåan kan gott lämnas på egna ben.

8. Vittsjö - Kristianstad 2

Två formstarka aktörer drabbar samman på Vittsjö IP. Vittsjö kommer glada i hågen efter nio raka utan förlust och har föga förvånande tagit ett rejält kliv i tabellen under samma period. Elaka tungor kan dock hävda att segrarna kommit mot på förhand lämpligt motstånd, men denna afton blir det tufft emot. Kristianstad slår alla lag i denna serie när de har sin dag och i en viss Tindell har gästerna en av seriens allra bästa spelare just nu. Det är inte omöjligt att amerikanskan avgör detta på egen hand. Kristianstad trivs normalt bra mot Vittsjö och vi känner oss nöjda med X2.

Kupongens kassaskåp

Nederländerna

Nederländerna byggde självförtroende i segern mot Belgien och mot ett slitet Wales som nyss säkrat VM-biljetten ska Oranje ses med god segerchans. Stark tvåa.

Varningens finger!

Polen

Belgiens backlinje hann inte med mot Nederländerna och kan få problem även mot Polen. Högersidan rensar friskt och bör finnas med på samtliga kuponger.144 rader
1. Belgien - Polen 1x2
2. Wales - Nederländerna 2
3. Irland - Ukraina x2
4. Skottland - Armenien 1x
5. KIF Örebro - Hammarby 12
6. Häcken - Eskilstuna 1x2
7. Umeå IK - Linköping 2
8. Vittsjö - Kristianstad x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto