Topptipset Tips Tisdag 1/3

Publicerad på 28 Feb 2022 - 15:50

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Feb 2022 - 15:50

Mängder av olika tävlingar tar plats på tisdagens Topptips där Derby della Madonnina från Coppa Italia sticker ut allra mest. Engelsk fotboll bjuder på Premier League, FA-cupen, The Championship och League One medan Tyskland basunerar ut ett skrälläge i DFB Pokal. Målgång sker i schweiziska Super League. Nu kör vi!

TV: Jackpot på Europatipset - formstarke Melker Sandebäcks bästa tips


Spelstopp: 20:29



1. Milan - Inter 2

Fanfaren ljuder på högsta möjliga tonart när kupongen sparkas igång med Derby della Madonnina från Coppa Italia. Både Milan och Inter visar knackig form i ligaspelet vilket inneburit att Napoli för tillfället lagt beslag på förstaplatsen i tabellen. Nytt mod ska repas i Coppa Italia där gängen från modehuvudstaden är ett dubbelmöte med varandra ifrån att stå i semifinal. Milans truppläge är ansatt då Ibrahimovic, Kjaer och Tonali ser ut att saknas, men Rossoneri ska trots det inte räknas bort. Inter spelar fortsatt fin fotboll men det är uppenbart att det gått troll i målskyttet för Inzaghis mannar. Får de inte ordning på grejerna denna afton är de blåsvarta en favorit i fara. Gubben (etta-tvåa) gillas.


2. Burnley - Leicester 2

Sean Dyche har väckt sitt Burnley till liv den senaste tiden. Sju inspelade poäng mot tufft motstånd är starka papper från The Clarets som visar upp ett sådär grisigt och starkt försvarsspel som bara Burnley kan göra. Wout Weghorst har dessutom varit en injektion på topp, men när Cornet och Gudmundsson ser ut att missa denna drabbning riskerar holländaren att bli ensam på topp. Leicester såg förbättrade ut mot Wolves och har fått gott om vila i benen efter att ha betvingat Randers ur Europa Conference League i torsdags. Skadeläget börjar ljusna och här gillar vi Rävarnas segerchans. Tvåan testas på egna ben till trevlig procent.


3. Middlesbrough - Tottenham X

Efter Antonio Contes utspel i media svarade italienaren och dennes Tottenham upp med att slå tillbaka Leeds med 4-0. Segern var välbehövlig, men inga större växlar ska dras av prestationen då Leeds tillät Spurs enorma ytor att operera på. Det kommer inte Middlesbrough att göra. Chris Wilder har förbättrat Boros defensiv rejält och i föregående runda av FA-cupen slog värdarna ut självaste Manchester United på Old Trafford efter straffar. Tottenham ska inte känna sig säkra på avancemang när de beträder Riverside Stadium. Alla tecken och skrälljobb är vägen att gå.


4. Crystal Palace - Stoke X

Trevligt skrälläge från Selhurst Park där Crystal Palace väntas städa av Stoke utan större problem, åtminstone om svenska folket får sin vilja igenom. Vi är dock inte lika säkra. Palace har fortfarande problem i offensiv riktning, något endast en seger på de åtta senaste ligamatcherna är ett kvitto på. Patrick Vieira famlar efter en offensiv trio att lita på och Stoke är inga duvungar. Stort fokus lär läggas på FA-cupen då playoff blir svårt att nå i The Championship. I Josh Maja har The Potters en lirare som kan vålla tisdagens kombattanter stora problem på egen hand. Måla tvärs över och håll en tumme för högersidan.


5. Cardiff - Derby 1

Två raka förluster har inneburit att Derby har hela åtta poäng upp till säker mark. Livlinorna börjar ta slut för Wayne Rooney och dennes manskap som dessutom haft uppenbara problem på resande tass under säsongens gång. The Rams får det hett om öronen även på Cardiff City Stadium. Cardiff har sett förbättrade ut mot slutet och hade inte varit oförtjänta av en poäng i helgens match mot Fulham (0-1). Kan The Bluebirds hitta upp i samma nivå här får Derby svårt att stå emot. Cardiff är ett bättre lag i grunden och vinner detta till trevlig procent. Spikad etta.


6. Portsmouth - Oxford United 1

Sent omsider har Portsmouth vaknat till liv i League One. Tio inspelade poäng av de senaste tolv möjliga är ett kvitto på detta. I helgen hämtade Pompey upp 0-3 till 3-3 mot Fleetwood där spelare som O’Brien och Harness utmärkte sig. Det är en duo som Oxford United kommer få fullt sjå att hantera på Fratton Park. Gästerna innehar för närvarande en playoff-plats mot The Championship, men utanför hemtrakterna presterar grabbarna från universitetsstaden inte som bäst. Portsmouth har inte råd med fler poängtapp och i kraft av hemmaplan löser de minst en pinne här. 1X räcker för grön bock.


7. Union Berlin - St. Pauli 2

Union Berlin har en mörk februari bakom sig där bara en seger på fyra matcher skvallrar om en formdipp. 3-1-segern mot Mainz var efterlängtad, men det ska också sägas att Die Eisernen hjälptes av en utvisning med halvtimmen kvar att spela. St. Pauli är en opponent som normalt ska betvingas hemma på Stadion An der Alten Försterei, men i rådande form går det inte att lita på Urs Fischers mannar. St. Pauli slog ut Dortmund i föregående runda och topplaget från Zweite Bundesliga ska inte räknas bort i Berlin heller. Den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt bredvid den hårt streckade ettan.


8. Servette - Young Boys 2

Förmodat målglad tillställning från schweiziska Super League där Young Boys ser ut att gå miste om ligatiteln. Zürich toppar tabellen i överlägsen stil och gästerna, som gjorde bra ifrån sig i Champions League-gruppspelet, får därmed ta sikte på nästa säsong istället. Offensivt håller Young Boys hög klass trots att Fassnacht ser ut att saknas, men vi vill ändå höja ett varningens finger för Servette. Värdarna trivs bra på Stade de Genéve och när tvåan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig. Den lågt streckade ettan är ett roligt komplement på större system.


Kupongens kassaskåp

Cardiff

Derbys överlevnad hänger på en skör tråd som riskerar att bli än mer skör i Wales. Cardiff ser klart förbättrade ut och är normalt urstarka på eget gräs. Walesarna vinner till trevlig procent.


Varningens finger!

Middlesbrough

Tottenham har vid upprepade tillfällen visat att de inte trivs som bäst när de förväntas föra matchbilden, något Middlesbrough ska kunna utnyttja. Högersidan får inte missas på Riverside Stadium.



144 rader
1. Milan - Inter 12
2. Burnley - Leicester 2
3. Mboro - Tottenham 1x2
4. Crystal Palace - Stoke 1x2
5. Cardiff - Derby 1
6. Portsmouth - Oxford 1x
7. Union Berlin - St. Pauli 12
8. Servette - Young Boys 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto