Topptipset Tips Tisdag 20/9

Publicerad på 19 Sep 2022 - 15:32

Tipsexperten

Tipsexperten

19 Sep 2022 - 15:32

Sydamerikansk fotboll inleder tisdagens Topptips som gör nedslag i Argentina, Brasilien och Uruguay. Därefter tar skotska League Two vid innan smällkaramellen från damernas Champions League-kval tar kupongen i mål. Häng med på en spännande resa!

Spelstopp: 20:291. Patronato - Rosario 1

Vi inleder äventyret med ett mittenmöte från Liga Profesional där Patronato halkat efter toppskiktet. Blott en seger på de sex senaste och skralt målskytte är anledningen till varför. Hemmaplan är med det sagt en tung faktor i det argentinska ligaspelet och aftonens uppgift mot Rosario Central ska på förhand ses som en lämplig sådan. Besökarna visar inte heller någon vidare form för dagen och bara en seger på nio bortamatcher är ett facit som stärker tidigare nämnt påstående. Till vad som ser ut att bli korrekta streck singlas ettan.

2. Central Córdoba - Gimnasia La Plata 1

36 inspelade poäng på 19 matcher har lett till att Gimnasia La Plata toppar Liga Profesional. Blott tio insläppta mål under samma period är siffror som duger för julskyltning och uruguayanen Aleman är en skicklig poängspelare att luta sig mot i de främre leden. Här stirrar tipparna sig dock blinda på tabellen. Central Córdoba har tagit 13 av sina totalt 21 poäng framför de egna supportrarna och när spelvärdet landar till vänster lockas vi av att lämna ett inte alltför bortastarkt Gimnasia utanför leken. 1X för den vågade.

3. Guarani - Novorizontino 2

Över till Brasileiro Série B där Guarani krigar för att undvika degradering. Värdföreningen står noterade för samma antal poäng som CS AL – närmaste lag under strecket – och spelar således med kniven mot strupen när Novorizontino står på andra sidan. Även om motivationen viktar åt vänster kan vi inte lita på en alldeles för hårt betrodd etta. Gästerna kan mycket i sina bästa stunder, något de inte minst bevisade när de knäppte rivalen Gremio på näsan med 2-0 i den senaste omgången. En liknande insats här kan mycket väl innebära tre poäng. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

4. Gremio - Sport Recife X

Gremio gjorde bort sig i rivalmötet med Novorizontino där värdarna gick på pumpen med 0-2. Storklubben fick därmed ökad konkurrens i jakten på en plats i Série A, men när säsongen väl summeras ska Ronaldinhos gamla lag kunna ståta med uppflyttning. Vi vill dock inte spika av de hemmahörande till överdriven procent, särskilt inte med den senaste insatsen i åtanke. Sport Recife är bara fem poäng bakom Vasco da Gama på den sista uppflyttningsplatsen och gästerna kommer inte att vika en tum i Porto Alegre. När streckningen skenar iväg västerut ska X2 tidigt räknas in i leken.

5. Atlético Fénix - Defensor Sporting 2

Innan blickarna vänds mot Skottland och damernas Champions League ska vi hinna med en kort visit i Uruguay. Atlético Fénix är hemmahörandes i huvudstaden Montevideo och det är tack vare spelet i egen borg som värdarna finns med i toppstriden av höstens upplaga av Primera División. 16 av totalt 23 poäng har spelats in på egen mark, men Defensor Sporting ska inte underskattas för den sakens skull. De tillresta har fyra poäng på de två senaste inbördes mötena och när ettan sticker iväg är det främst högersidan som fångar vårt intresse. X2 spelas!

6. Stranraer - Dumbarton X

Dumbarton har hittills gjort slarvsylta av skotska League Two. Sju raka segrar av lika många möjliga är överlägsna siffror som gör att gästerna toppar tabellen hela tio poäng framför tvåan Stirling. Om det innebär att tvåan blir hårt betrodd? Jajemen. Stranraer streckas ner som om de vore en blygsam nykomling, men så är inte fallet. Värdföreningen har tagit poäng i tre av de fyra senaste inbördes mötena och över 60 procent på tvåan är på tok för mycket trots Dumbartons magiska inledning. 1X eller alla tecken på Stair Park.

7. East Fife - Stenhousemuir 1

East Fife och Stenhousemuir krigar båda för att knipa åtminstone en playoff-plats mot League One. De förstnämnda trillade ur samma division i fjol och hittills har de inte lyckats ta rygg på Dumbarton som kom från samma serie. Kunnandet är dock stort hos East Fife som ska hållas högst på egen mark. Stenhousemuir slutade femma i fjol och det är troligtvis i samma trakter som vi kommer att hitta de tillresta när den här säsongen summeras. Ett kryss är inte otänkbart, men mer än så får The Warriors inte med sig. 1X räcker.

8. Rangers LFC - Benfica 2

Kupongens smällkaramell har låtit sig vänta på sig till den sista fighten. Kvalet mot damernas Champions League är i full gång och denna afton beger sig Benfica till Glasgow efter att imponerande ha slagit ut Twente på främmande gräs i föregående omgång. Portugisiskorna har ett spännande lag på gång med spets i bland andra Silva, Nazareth och Lacasse. Det är en trio som Rangers får svårt att hantera. Skotskorna gynnas av hemmaplansfördelen, men spelare för spelare råder det trots allt viss skillnad mellan aktörerna. Tvåan är en vettig spik hela vägen upp till 45-50 procent.

Kupongens kassaskåp

Benfica

Benfica imponerade stort när de slog tillbaka Twente på bortagräs med 2-1. Portugisiskorna ska kunna göra om bedriften mot Rangers i Glasgow. Fin tvåa.

Varningens finger!

Stranraer

Stranraer har bara förlorat ett av de fyra senaste inbördes mötena med Dumbarton och blir kraftigt undervärderade av tipparna denna afton. 1X ska med till varje pris.144 rader
1. Patronato - Rosario 1
2. Cen.Córdoba - Gimnasia LP 1x
3. Guarani - Novorizontino x2
4. Gremio - Sport Recife 1x2
5. Atlético Fénix - Def.Sporting x2
6. Stranraer - Dumbarton 1x2
7. East Fife - Stenhousemuir 1x
8. Rangers LFC - Benfica 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto