Topptipset Tips Tisdag 30/8

Publicerad på 29 Aug 2022 - 15:54

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Aug 2022 - 15:54

Det är full sula som gäller mitt i den engelska fotbollsveckan. Premier League och The Championship delar broderligt på tisdagens Topptips där flera intressanta drag tornar upp sig. Ett av dessa hittas på Selhurst Park där vi benämner Crystal Palace som en favorit i fara. Häng med i analysen!

Spelstopp: 20:291. Southampton - Chelsea 2

Southampton förtjänade kanske inte 0-1 i brakan mot Manchester United, men åtta insläppta mål på de fyra inledande matcherna är oroande siffror för Ralph Hassenhüttls gäng. Offensivt finns spännande tendenser som kan räcka långt mot ett för dagen tamt Chelsea, men kommer de blåklädda upp i närheten av sin högstanivå är detta trots allt deras match att förlora. 2-1-segern mot Leicester var inte välförtjänt inte men det var likväl en styrka från Tuchels gäng som fick spela merparten av matchen med en man mindre på banan. Tvåan är trolig men vi gör gärna plats för ettan i vad som väntas bli en målrik historia.

2. Leeds - Everton 1

Everton kom undan med blotta förskräckelsen från Brentford Community Stadium. Brentford seglade in på en bra bit över 2,50 xG och Frank Lampards gäng ska nästan be om ursäkt för 1-1-resultatet. Målskytten Gordon ryktas ständigt till Chelsea och skulle han lämna är det faktiskt svårt att se The Toffees vinna fotbollsmatcher. Leeds förlustnolla sprack i mötet med Brighton (0-1) men det var trots allt en habil insats från The Peacocks. De vitkläddas höga och intensiva presspel ska kunna komma väl till användning mot ett Everton som varken vet ut eller in i uppbyggnadsfasen. Spikad etta på Elland Road.

3. Crystal Palace - Brentford 2

Londonderby från Selhurst Park där Crystal Palace hade Manchester City i brygga i helgen. Åtminstone sett till resultatet. 2-0 tappades dock till 2-4 och sett till underliggande statistik var det en klart rättvis triumf för Guardiolas gäng. Wilfried Zaha fanns inte med senast och skulle ivorianen missa även denna drabbning är The Eagles en favorit i fara. Brentford var klart bättre än Everton i lördags och kan Thomas Frank lotsa sina lirare till en likvärdig prestation denna afton ligger poängplock i luften. Ivan Toney är en möjlig matchvinnare för The Bees som får på tok för litet förtroende. Värdemässigt fina X2 är vägen att gå.

4. Fulham - Brighton X

Vi håller oss kvar i London men riktar istället blickarna mot det intressanta mötet mellan Fulham och Brighton på Craven Cottage. Marco Silvas manskap stod upp bättre än förväntat i derbyt mot Arsenal där värdarna spelmässigt höll jämna steg med serieledarna. Det räckte inte till poäng då, men med en glödhet Mitrovic och finurliga kompanjoner som Pereira och Kebano i sin närhet ska The Cottagers kunna rå på Brighton i egen borg. “Fiskmåsarna” har imponerat stort i inledningen där Potter knäppt flera etablerade tränarnamn på näsan, men här anser vi att de blåvita blir aningen stora favoriter. Vänstersidan lockar mest, tillåter plånboken får hela spannet gärna infinna sig redan på små system.

5. Birmingham - Norwich X

Norwich tog sin tredje raka seger när Josh Sargent sänkte Sunderland på egen hand. Amerikanen har nu gjort fyra mål på de tre senaste matcherna och det är en spelare som även Birmingham behöver hålla koll på. Med det sagt var gästernas triumf mot The Black Cats inte övertygande och när tvåan sticker iväg väljer vi att dra öronen åt oss. Birmingham tog poäng av Watford på egen mark och med spelare som Placheta och Hogan att förlita sig till får Dean Smiths gäng se upp när det vankas defensiva omställningar. Kraftigt högervridna streck innebär tidig heltäckningsmatta.

6. Cardiff - Luton 2

Cardiff har det fortsatt motigt i The Championship där Steve Morison tycks oförmögen att få igång The Bluebirds offensiv. Bara ett gjort mål på de fyra senaste är klent jobbat och det blir inte lätt att lägga ett väloljat Luton på rygg trots fördelen av hemmaplan. “Hattmakarna” var det bättre laget hemma mot Sheffield United och vikten av att gästerna fått en dags längre vila i kroppen ska definitivt tas i beaktande. Den taktiskt väldrillade Nathan Jones har alltid en plan för tre poäng och här lämnar hans mannar draklandet med minst ett oavgjort resultat. X2 spelas.

7. Watford - Middlesbrough 2

Watford har bara vunnit två av de sex inledande matcherna och det är inte otänkbart att Rob Edwards mannar fortsätter på motig väg inom den närmaste framtiden. Flera nyckelpjäser har lämnat värdarna och det är inte omöjligt att även firma Sarr/Pedro försvinner innan fönstret stänger. Helgens 2-3-förlust hemma mot QPR var inte mycket att skriva hem om och här köper vi inte alls tipparnas förkärlek till de gulsvarta. Middlesbrough har fler bitar på plats och efter den förlösande 2-1-segern senast mot Swansea ska Boro kunna lyfta i tabellen. Wilders gäng har fått med sig för få poäng sett till vad de presterat, men här tar de hela kakan till excellent spelvärde. Magisk spiktvåa!

8. Wigan - West Bromwich 2

Det knakar fortfarande lite i väggarna i Birmingham. Steve Bruce har fått sitt West Bromwich att spela fin fotboll den senaste tiden, men med bara en seger sedan säsongen drog igång är det rutinerade managern likväl ifrågasatt på sin post. 2-2 mot Huddersfield borde varit tre poäng för The Baggies och kan de stå för en likvärdig insats borta mot Wigan är mycket vunnet. The Latics fick hela 1-5 i prutten av Burnley i lördags där defensiven fullständigt fallerade. Resultatet var inte i paritet med matchbilden, men med sargat självförtroende blir det inte lätt att repa mod mot ett förmodat topplag. X2 ska räcka för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Leeds

Everton ser inte alls bra ut och mot ett Leeds som öppnat starkt får The Toffees svårt att stå emot. Publiken bär fram sina vitklädda lirare till tre poäng på Elland Road!

Varningens finger!

Brentford

Crystal Palace har stundtals imponerat men i den här typen av matchbilder är “Örnarna” beroende av Zaha. Ivorianen ser ut att saknas mot Brentford vilket gör högersidan smaskig. X2 är ett fräckt drag.144 rader
1. Southampton - Chelsea 12
2. Leeds - Everton 1
3. Crystal Palace - Brentford x2
4. Fulham - Brighton 1x2
5. Birmingham - Norwich 1x2
6. Cardiff - Luton x2
7. Watford - Middlesbrough 2
8. Wigan - West Bromwich x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto