Topptipset Tips Tisdag 4/10

Publicerad på 3 Okt 2022 - 14:34

Tipsexperten

Tipsexperten

3 Okt 2022 - 14:34

Champions League gör comeback denna tisdagsafton där Mästarturneringen bidrar med sex fighter på Topptipset. Inter - Barcelona är den allra mustigaste pralinen innan The Championship avrundar äventyret med två drabbningar. Vi guidar er rätt i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp: 20:591. Inter - Barcelona 2

Barcelona stod för säsongens kanske hittills bästa insats i den senaste omgången av Champions League, ändå fick katalanerna 0-2 i nacken av Bayern München. Xavis gäng skapade dock mängder av lägen och lyckas Lewandowski ställa in siktet bättre i Milano får Inter oerhörda problem. Trots flertalet fina prestationer har det knutit sig i ligaspelet och ute på kontinenten får “Nerazzurri” finna sig i att spela tredjefiol bakom storfavoriterna Bayern och Barcelona. Vi gillar gästernas segerchans och singlar ettan till godkänd procent.

2. Liverpool - Rangers 1

Det vill sig inte för Liverpool. Uppehållet spåddes ha gjort de rödklädda gott, men Jürgen Klopp lyckades inte kräma ut mer än en halvdan insats från sina adepter i 3-3-mötet med Brighton. Mittfältet hjälper inte längre sin backlinje på samma sätt som innan och när värdarna uppträder som de gör för stunden är vi inte våldsamt intresserade av att lita på ettan. Rangers kan mycket i sina bästa stunder och är det på någon främmande arena där skottarna gärna tar poäng i detta gruppspel är det på Anfield. Lyxkrysset åker med på större system.

3. Eintracht Frankfurt - Tottenham 1

Möjligen svängig batalj från flygplatsstaden där både Eintracht Frankfurt och Tottenham slagit Marseille men gått på pumpen mot Sporting. Detta dubbelmöte – aktörerna stöter även på varandra nästa vecka – blir därför av yppersta vikt i kampen om slutspelsplatserna. Bägge herrskapen trivs som bäst när de får spela på omställningar och för Tottenham gäller det att studsa tillbaka från att i helgen ha blivit utskåpade av Arsenal. Vi gillar ettan allra mest men låter även tvåan ta plats på större system.

4. Ajax - Napoli 1

Napoli har kört över både Liverpool och Rangers i sina två inledande matcher, men denna afton blir det upp till bevis för italienarna. Ajax är ruskigt svåra att tas med på Johan Cruijff Arena och blott en inspelad poäng på de två senaste ligamatcherna är ett facit som inte ska vägas in för tungt denna afton. Bergwijn, Kudus och Taylor är spelare som kan sänka Napoli på eget manér. Utan skadade Osimhen saknar gästerna en viktig pjäs i sin offensiv och även om övriga lirare presterat ruskigt fin fotboll så här långt får de ändå finna sig i att slå ur underläge i tulpanriket. Ettan singlas till fin procent.

5. Porto - Bayer Leverkusen X

Porto fick en lagom uppladdning till denna strid när de körde över Braga med 4-1 i fredags. Bayer Leverkusen fick i sin tur lika många mål i brakan (0-4) mot Bayern München samma afton. Detta till trots anser vi att gästerna ska kunna bjuda upp till dans på mäktiga Dragao. Porto trivs normalt inte som bäst mot tyska motstånd och deras höga presspel, en faktor som definitivt ska tas i beaktande. Kunnandet är samtidigt högt på egen mark, men när kupongen inte väller över av skrällägen räknas Leverkusen tidigt. Alla tecken åker med.

6. Club Brugge - Atlético Madrid X

Atlético Madrid har allt annat än övertygat i Champions League där tre poäng är lika många för mycket sett till vad “Madrassmakarna” presterat. Förlusten mot Leverkusen var rättvis och i premiären mot Porto var de rödvita sopade av banan av portugiserna. Club Brugge ska inte räknas bort från en bra insats på Jan Breydel Stadion. Belgarna har två raka segrar med totalt 5-0 på kontot och kan ta ett rejält kliv mot slutspel vid händelse av tre poäng denna tisdag. Jutglá, Skov Olsen och Vanaken är möjliga matchvinnare. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Reading - Norwich 2

Det svänger hejvilt om Paul Inces Reading. 7-0-4 på de elva inledande matcherna och negativ målskillnad är siffror som skvallrar om att The Royals kanske inte är hundraprocentigt förtjänta av sin tredjeplats. Det individuella kunnandet är dock stort och mot ett Norwich som en liten förmåga att blanda och ge över 90 minuter vill vi inte benämna tvåan som klar. Reading kan mycket väl bjuda upp till dans på egen mark och i en förmodat böljande tillställning lutar vi oss mot “gubben” (etta-tvåa).

8. Cardiff - Blackburn 1

I grevens tid lyckades Cardiff kvittera till 1-1 hemma mot Burnley. Poängen var viktig efter en tidigare negativ period och hemma mot ett normalt bortsvagt och svajigt Blackburn ska The Bluebirds kunna spinna vidare på inslagen väg denna tisdag. Jon Dahl Tomassons mannar kommer närmast från 2-1 mot Millwall, en triumf där gästerna i vanlig ordning förlorade xG. Det har varit melodin under inledningen och när tvåan sticker iväg garderar vi för att verkligheten kommit ikapp The Rovers. 1X spelas.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona förtjänade tre poäng mot Bayern München. Kan katalanerna komma upp i samma nivå mot Inter har italienarna inget att sätta emot trots eget gräs. Stark tvåa.

Varningens finger!

Bayer Leverkusen

Porto gillar inte att ställas mot hög press och lyckas Leverkusen få bett i sitt försvarsspel kan de straffa portugiserna flera gånger om. Missa inte tvåa.144 rader
1. Inter - Barcelona 2
2. Liverpool - Rangers 1x
3. Frankfurt - Tottenham 12
4. Ajax - Napoli 1
5. Porto - Leverkusen 1x2
6. Club Brugge - A.Madrid 1x2
7. Reading - Norwich 12
8. Cardiff - Blackburn 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto