Topptipset Tips Torsdag 16/12

Publicerad på 16 Dec 2021 - 15:23

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Dec 2021 - 15:23

Torsdagens bong börjar med ligafotboll gånger tre i England och slutar med CL-spel i Tyskland. Däremellan hämtas diverse cupspel från kontinenten. Åtta rätt är i sikte och för utdelningens skull hoppas vi gräva fram en skräll eller två på vägen. Häng på!

Spelstopp: 20:29



1. Chelsea - Everton X
Det ser segt ut i Chelsea. De segrar som tas sitter hårt åt och spelet hackar. Framförallt har inte defensiven fungerat som den ska. Englands normalt sett starkaste försvar har släppt in hela tio mål på de fem senaste matcherna i PL och CL vilket gör att de bara vunnit två av dessa fajter. Everton är förvisso i inte i något kanonslag de heller men Benítez vet hur man tar sig an den här typen av matcher och tendenserna hos Chelsea gör att vi inte drar oss för en gardering. När ettan verkar sticka iväg hakar både tvåa och kryss på i jakten på utdelning.

2. Liverpool - Newcastle 1
Enklare match att vänta på Anfield. Liverpool är dominanta på egen matta där de radat upp fem raka segrar och 13-0 i målskillnad i alla turneringar. Högersidan och då framförallt Alexander-Arnold brukar trivas extra bra med matchbilder där motståndarna backar hem. Något Newcastle utan tvivel kommer göra under torsdagen. Svartvitt mår bättre under Eddie Howe än Steve Bruce, men än fattas några nivåer. Det fick vi inte minst se när de förlorade med 0-4 mot Leicester i söndags. Liverpool är klassen bättre, ettan spikas.

3. Leicester - Tottenham 1
Leicester tog ett tydligt steg i rätt riktning mot Newcastle senast. Det var aldrig något snack om segern och extra positivt var att Jamie Vardy kunde vilas helt och hållet. Det kommer han inte göra här, vilket Tottenham lär få erfara. Contes Londonlag ser tröga ut defensivt och likaså offensivt, där Kanes horribla insatser är iögonfallande. Ett ynka mål har han gjort den här Premier League-säsongen och då är det inte konstigt att Spurs bara lämnat två bortamatcher med poäng sedan premiären i augusti. Leicester känns starkare på King Power, 1X räcker.

4. Genk - Charleroi 1
Belgisk boll härnäst. Genk har inte nått fjolårets höga höjder då de slutade tvåa i ligan, mycket beroende på ett tufft skadeläge under hösten. Trycket på sjukstugan börjar dock lätta och då finns en ruggig spets att tillgå. Under torsdagen väntas värdarna sätta både Onuachu och Bongonda i spel på Luminus Arena – ligans kanske allra bästa anfallspar. Charleroi ser skapliga ut denna säsong men någon vidare höjd finns inte hos de tillresta. En plats på övre halvan är ungefär vad vi kan förvänta oss. Genk är det bättre laget i grunden, speciellt på egen matta, och finns till fin procent. Vi spikar.

5. Boavista - Braga 2
Toppet tar oss till Portugal där Boavista och Braga slåss om avancemang i Ligacupen. De tillresta är piskade att vinna för att ta sig vidare från gruppen medan Boavista klarar sig med kryss. En matchbild där Braga är spelförande samtidigt som Boa ligger på kontring är att vänta således. Något som normalt sett ska vara till fördel för de tillresta som brukar göra det bra mot den här typen av motstånd. Att värdarna inte vunnit sedan den förra ligacuptriumfen (nio raka matcher) skadar såklart inte heller förtroendet för högersidan. X2 blir fint.

6. Sampdoria - Torino X
Jämnt skägg i Coppa Italia där Sampdoria tar emot sin tabellgranne från Serie A i Genua. Abbe Ekdal och hans vänner är vid gott mod efter segern i det prestigefyllda Lanterna-derbyt mot Genoa senast (3-1) men de stöter på tufft motstånd i form av Torino. Tjurarna har ryckt upp sig sedan tränaren Ivan Juric fick fria tyglar i början av oktober och i helgen besegrades Bologna efter att Sanabria gjort mål i Belottis frånvaro. En oviss kamp mellan två kompetenta och jämna lag väntar och då helgarderar vi helst.

7. Valenciennes - Strasbourg 2
Vi kuskar vidare till Frankrike där den Franska Cupen avslutar herrarnas medverkande på kupongen. Ligue 2-bottenlaget Valenciennes har haft en undermålig uppladdning, så sent som i lördags gick de på pumpen med 1-4 mot Paris FC på denna matta, och det är inte mycket som talar för att de lyckas besegra Strasbourg heller. Besökarna har överraskat i Ligue 1 där bortafacit är fint. 2-3-1 tyder på stabilitet i närtid och även om viss rotation förekommer ska Strasbourg klara krysset som allra minst. X2 räcker gott och väl.

8. Wolfsburg - Chelsea 2
Bongen bommar igen i Deutschland, Deutschland där damernas Champions League bjuder på ett stormöte. Wolfsburg behöver vinna denna fajt med två mål för att ta sig vidare från gruppspelet. Inte helt enkelt – fjolårsfinalisten Chelsea håller troligtvis något högre inbördes kvalité – men knappast heller omöjligt. Tyskorna har varit i dessa situationer förr och truppen har spets som kan såra i form av spelare som Van de Sanden och Roord. Strecken är fina till höger, men motivation och hemmaplan gör att ettan onekligen måste med. Etta-tvåa spelas.

Kupongens kassaskåp
Liverpool
The Reds ser starka ut, inte minst på Anfield. De rödklädda kan skapa chanser på alla sätt och mot ett mediokert Newcastle-försvar görs processen kort. Etta.


Varningens finger!
Everton
Chelsea går igenom en svacka och laget vinner verkligen inte på beställning för tillfället. Everton är ett bra lag i grunden och när The Toffees fås till singelstreck är det inget att fundera på. Tvåan testas tidigt.



144 rader
1. Chelsea - Everton 1x2
2. Liverpool - Newcastle 1
3. Leicester - Tottenham 1x
4. Genk - Charleroi 1
5. Boavista - Braga x2
6. Sampdoria - Torino 1x2
7. Valenciennes - Strasb. x2
8. Wolfsburg - Chelsea 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto