Topptipset Tips Torsdag 21/4

Publicerad på 20 Apr 2022 - 17:20

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Apr 2022 - 17:20

Torsdagens Topptips blir en mustig historia då kupongen innehåller 250.000 i extrapengar! Tre allsvenska matcher från den fjärde omgången inleder äventyret innan La Liga tar över taktpinnen. Fyra spanska drabbningar senare är det dags för Burnley och Southampton att stänga butiken. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:59



1. Värnamo - Malmö FF X

Derby della Jonas Thern! Legendaren från VM 94 och dennes trojka tar sig under torsdagen an Therns gamla arbetsgivare, nämligen Malmö FF. Nykomlingarna har bitvis bjudit på fin anfallsfotboll utan att få till det i sista tredjedelen, en gren som måste förbättras om Värnamo ska rå på de regerande mästarna. MFF kommer med haussat självförtroende efter 3-0 mot AIK där skåningarna stundtals visade sin oerhörda höjd. Det får också tipparna att gå man ur huse på tvåan. Över 80 procent på densamma är inga priser vi kan ställa oss bakom. Som strecken sitter är det läge att måla tvärs över och hålla tummarna för 1X som rensar magiskt.


2. Helsingborg - Elfsborg 2

En annan nykomling som haft en tuff inledning är Helsingborg. Ett slumpartat reduceringsmål i premiären mot Hammarby är allt Jögga Lennartssons adepter åstadkommit i offensiv väg. Så värst mycket att laborera med i de främre leden har inte den gode Jörgen och Elfsborg blir ett tufft test trots att matchen spelas på Olympia. Boråsarna fick proppen ur mot Värnamo där gästerna malde ner opponenterna över 90 minuter. Vi tror på en liknande matchbild i Skåne och så länge tvåan håller sig runt 45-50 procent krävs inga garderingar. Elfsborg vinner igen!


3. Degerfors - Hammarby 1

Hammarby har städat av tre förväntade bottenlag på plastgräs och toppade tabellen inför den fjärde omgången. Selmani, Ludwigson, Swedberg och Besara har alla sett spännande ut i de främre leden, men hittills har stockholmarna inte ställts på några vidare prov i de bakre. Det kan bli ändring på den fronten när Bajen reser till Stora Valla. Gräsmattan talar till Degerfors fördel som bortsett 0-2 – som borde varit större siffror – mot Kalmar sett inspirerade ut mot både Djurgården och Häcken. Kan bruksklubben ligga rätt i sina positioner går det absolut att störa Hammarby i den egna borgen. När tvåan streckas utom reson väljer vi att vända på klacken. Värdemässigt fina 1X spelas!


4. Real Sociedad - Barcelona 2

Tack vare en stark vår med bara en förlust på de åtta senaste har Real Sociedad tagit sig in i striden om Champions League-platserna. Alguacils adepter har hittat tillbaka till höstens ramstarka defensiv, men här väntar en opponent som har för vana att bryta igenom baskernas försvar. Barcelona bör komma rejält revanschsugna efter 0-1 hemma mot Cádiz och katalanernas offensiva alternativ ger Xavi angenäma problem. Mängder av potentiella matchvinnare finns mot en opponent som inte besegrat gästerna i något sammanhang sedan 2016. En sunt streckad tvåan lämnas allena.


5. Levante - Sevilla 1

Bara två segrar på de åtta senaste innebär att Sevilla hunnits ikapp av jagande lag. Champions League-platsen hänger på en skör tråd och efter tappet från 2-0 till 2-3 mot Real Madrid råder enorma frågetecken för andalusiernas självförtroende. Julen Lopetegui förfogar över en trupp som normalt ska kunna slå tillbaka Levante i Valencia, men med rådande förutsättningar drar vi i handbromsen när tvåan sticker iväg. Levante visar gott gry i bottenstriden där Morales spelar som i trans för tillfället. Anfallaren är på väg att skjuta Grodorna kvar i La Liga på egen hand och den lågt streckade ettan ska inte blundas för. Gubben (etta-tvåa) liras då vi tror att vi får se en vinnare.


6. Espanyol - Rayo Vallecano 1

I höstas var Rayo Vallecano en frisk fläkt i kampen om Europaplatserna. Under våren är nykomlingarna bara fem poäng på rätt sida nedflyttningsstrecket. Tolv raka tävlingsmatcher utan triumf är mörka papper och gästerna får svårt att hävda sig även i Katalonien. Sex ynka inspelade poäng på resande tass är delat sämst i klassen. Espanyol tar i sin tur lejonparten av sina poäng i egen borg och har faktiskt tre raka segrar på egen matta. Lag som Barcelona och Sevilla har dessutom fått vända hem med poängtapp från RCDE Stadium. 1X räcker för grön bock.


7. Cádiz - Athletic Bilbao X

Våren har inte gått i Athletic Bilbaos favör. Baskerna nådde inte hela vägen fram till final i Copa del Rey och med tio poäng upp till ärkerivalen Sociedad på sjätteplatsen ser det inte heller ut att bli något Europaspel för de rödvita. En annan negativ faktor är att spelet på resande tass inte rosat marknaden. Trots det vill vi inte räkna bort tvåan när Cádiz står för motståndet. Den gula ubåten tog en sensationell trepoängare i helgen på Camp Nou, men värdarna behöver fortsatt öppna upp sig i jakten på nytt kontrakt. Vi har svårt att särskilja lagen åt och vänder oss således mot helgarderingen.


8. Burnley - Southampton 1

Burnley var på vippen att stjäla samtliga poäng av West Ham i söndags. Vid ledning 1-0 kostade Cornet på sig att bränna en straff, något som gav The Hammers en väg tillbaka in i matchen. 1-1 var emellertid inget dåligt resultat för The Clarets och kan de komma upp i samma nivå mot ett formsvagt Southampton är mycket vunnet. The Saints kommer närmast från 1-0 mot Arsenal, tre poäng som inte motsvarade matchbilden. Dessförinnan pekade formkurvan rakt ner i källaren och här får de omotiverade gästerna nöja sig om de löser en poäng. 1X liras.


Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona såg inte särskilt märkvärdiga ut i förlusten mot Cádiz, men för att säkra andraplatsen behöver katalanerna studsa tillbaka mot Real Sociedad. Gästerna har haft lätt för baskerna i modern nutid och gör inga misstag på Anoeta.


Varningens finger!

Värnamo

Värnamo har bitvis imponerat spelmässigt och när svenska folket fullkomligen blundar för vänstersidan måste Malmö FF garderas. 1X rensar magiskt.



144 rader
1. Värnamo - Malmö FF 1x2
2. Helsingborg - Elfsborg 2
3. Degerfors - Hammarby 1x
4. Sociedad - Barcelona 2
5. Levante - Sevilla 12
6. Espanyol - Vallecano 1x
7. Cádiz - Athletic Bilbao 1x2
8. Burnley - Southampton 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto