Topptipset Tips Torsdag 25/11

Publicerad på 25 Nov 2021 - 09:03

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Nov 2021 - 09:03

Torsdag är lika med Europa League och Europa Conference League. Topptispet tar tag i bland annat Real Sociedad, Rangers och den nya mäktiga nordiska maktfaktorn Bodö/Glimt. Ens hälften vore väl nog, häng med!

Spelstopp: 20:59

  

1. Monaco - Real Sociedad X

Precis så ska en 0-0-match se ut. Real Sociedad hälsade José Bordálas Getafe Valencia välkomna i söndagens La Liga-spel. Apelsinodlarna tog hela handen och mer därtill i en match där det smällde. 11 gula och ett direkt rött säger en hel del och räkna med att det är ömmande spanska kroppar som tar sig till Monaco under torsdagen. Tufft lär det bli även här för de tillresta som överpresterat något ohyggligt under hösten. Nu börjar marginalerna komma ikapp och med iskalle Isak på topp har man svårt att göra mål i öppet spel. I den senaste gruppspelsmatchen fick de nöja sig med 1-1 mot Sturm Graz. Monegaskerna är obesegrade i Grupp B och tar de en pinne här är avancemanget nära. Det borde man lösa. 1X är ett lås.

2. Bröndby - Lyon X

Lyon är klara som gruppsegrare och det skulle förvåna oerhört om de inte roterar friskt i Minkland. Peter Bosz har en spetsig men mindre bred trupp och med tanke på tabellposition både här och i Frankrike vore det snarast korkat att inte spara krutet till Ligue 1. Fint läge för Bröndby att lösa ett resultat i jakten på fortsatt Europaspel således. Värdarna piskade på Midtjylland i helgen och förstärkte därmed sin fina resultatrad (5-1-0 på de senaste sex matcherna) ytterligare. Motivation plus hemmaplan ger 1X.

3. Olympiakos - Fenerbahce X

Frankfurt har stuckit iväg något i toppen av gruppen varpå Olympiakos och Fenerbahce får tampas om andraplatsen här. En förlust vore förödande för bägge gäng och räkna därför med en jämn match mellan två jämna manskap. Bägge lag har laddat upp på bästa sätt genom varsin seger i ligaspelet. För värdarna var det extra positivt att Youssef El-Arabi visar gryende form efter sin frånvaro. Dopiettan i helgen gör att han nu gjort fyra mål på drygt 400 minuter i ligaspelet och i Europa League har densamme två mål på lagets två senaste matcher. Något att bita i för Fenerbahce som dock även de så sakteliga fått i gång sina stjärnor. Inte minst Özil som avslutade en rejäl 30-meters rush med ett mäktigt mål den gångna helgen. Ovisst. Ta hjälp av alla tecken.

4. Rangers - Sparta Prag 1

Giovanni van Bronckhorst! Holländaren gör entré som tränare för Rangers under torsdagen. En debut som ska kunna sluta i dur. Skottarna är vassa hemma på Ibrox och lyckas de lägga Sparta Prag på rygg snor de åt sig den så viktiga andraplatsen. Inget fel på motivationen därmed, och inte heller ska de vara underlägsna i övrigt. Tjeckerna har dålig dagsform och i helgen åkte de på en tung förlust med 0-4 mot landsmännen i Slovacko. Till de fyra målen kan ytterligare sju läggas från de tre senaste matcherna dessförinnan och då är det inte svårt att dra slutsatsen att Sparta har defensiva problem. Rangers utnyttjar detta. Ettan smakar haggis runt 50-55 procent.

5. Bodö/Glimt - CSKA Sofia 1

Äntligen! Det möte undertecknad ser fram emot mest under torsdagen är Europa Conference League-mötet mellan Bodö/Glimt och CSKA från Sofia. Baggarna har imponerat stort de senaste åren och går mot sin andra raka ligatitel i Norge, men det är ändå på den europeiska scenen de gjort störst avtryck denna höst. Insatserna mot Roma, både borta men framförallt hemma, visar en nivå vi inte sett något nordiskt lag vara i närheten av sedan FC Köpenhamns glansdagar för ett decennium sedan. Att hemmamatcherna spelas norr om polcirkeln, där spelarna inte känner tårna första kvarten så här års, skadar inte heller när lag från sydligare breddgrader kommer på besök. Botheim, Solbakken med flera håller riktigt hög nivå i ett kollektiv som klaffar perfekt och känslan är att Bodö befäster sin förstaplats mot gruppens jumbo Sofia, som har 1-8 i målskillnad och bara har tagit en pinne på fyra omgångar. Ettan spikas.

6. Randers - Cluj 1

Randers är obesegrade i Grupp D efter fyra spelade omgångar. Ett mäktigt facit kan tyckas, men något mindre så när man inser att det är fyra kryss som avses. Minknationens andra bidrag för kvällen hade behövt vinna här för att inte riskera att falla på målsnöret när man ställs mot gruppens bästa lag AZ Alkmaar på bortaplan i den sista omgången. Vackert då att möta Cluj, som varit en stor besvikelse och ligger sist i gruppen inför detta möte. Endast ett mål framåt har det blivit för rumänerna som inte längre är att räkna med på samma sätt som förr. Vännerna på andra sidan sundet ska ha bra chans på poäng, 1X räcker gott.

7. Jablonec - AZ Alkmaar X

Om inget smått sinnessjukt händer de två sista omgångarna är gruppettan AZ Alkmaar klara för avancemang. Motivationen kan komma att bli lidande av ett sådant utgångsläge och ihop med hemmaplansfaktorn ligger Jablonec stora chans. Värdföreningen kan cementera sin andraplats om de vinner här. Det vändande mötet slutade med en knapp holländsk seger (1-0) efter en jämn match i vilken tjeckerna visade att de inte alls är något lätt motstånd. Åtminstone inte så lätt som strecken gör gällande. Ettan fås till fin rabatt och förtjänar sin plats. Helgardera gärna om pengar finns.

8. Maccabi Tel Aviv - LASK Linz 1

Gruppfinal i Israel mellan Maccabi Tel-Aviv och LASK Linz återstår. Bägge gäng är, med tio pinnar vardera, redan klara för avancemang och därmed är det enbart en bättre slutspelslott som ligger i potten under torsdagen. Maccabi har bäst utgångsläge tack vare bättre målskillnad och för deras del räcker därför kryss. Mycket talar för att värdarna, likt i det vändande mötet som slutade 1-1 i Österrike, lyckas lösa minst det även hemma på Bloomfield Stadium där de bara förlorat två gånger sedan september i fjol. 1X låter sunt.

Kupongens kassaskåp

Bodö/Glimt

Norrmännen är en nordisk maktfaktor som ännu inte riktigt fått sitt erkännande. Föreningen gör det mesta rätt både på plan och utanför densamma. Vid seger mot ett avhängt CSKA Sofia säkrar baggarna gruppsegern framför Roma. Räkna med att de tar chansen!

Varningens finger!

Jablonec

AZ är så gott som klara gruppettor och det skulle därför förvåna om de förtar sig på
Stadion Střelnice. Tjeckerna är inget dåligt lag och ska kunna slå mynt av det relativt gynnsamma utgångsläget. Ettan bör testas till låg procent!144 rader
1. Monaco - Sociedad 1x
2. Bröndby - Lyon 1x
3. Olympiakos - Fenerbahce 1x2
4. Rangers - Sparta Prag 1
5. Bodö/Glimt - CSKA Sofia 1
6. Randers - Cluj 1x
7. Jablonec - AZ Alkmaar 1x2
8. Maccabi Tel Aviv - LASK 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto