DD Tips Romme 17/4

Publicerad på 17 Apr 2022 - 03:36

DrTrav

DrTrav

17 Apr 2022 - 03:36

DD Tips Romme Söndag 17/4

DD1: 2,3,4
DD2: 12 Phoenix Photo

3 rader x 70 kr = 210 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
4 Epimetheus är jämn och säker i sina prestationer och håller alltid en hög högsta nivå. Under fjolåret kvalade han in till både Sprintermästaren och finalen av Breeders Crown vilket säger en hel del om hästens kapacitet. I den senaste starten handlade det om årsdebut efter ett längre uppehåll. Men Epimetheus visade ingen ringrost, utan vann direkt på bra sätt. Nu med lopp i kroppen bör dessutom formkurvan var framflyttad ytterligare och även om han riskerar att få göra en del grovjobb på egen hand idag så är Epimetheus mitt förstaval i loppet.

3 Strong Heartbeat inledde året på ett övertygande sätt med två raka segrar. Dock är formen nu aningen svårbedömd efter att haft det lite struligt i de två sistnämnda starterna. För två starter sedan tröttnade han från ledningen och senast blev det galopp i ingången av sista sväng. Kapaciteten hos Strong Heartbeat är hög men det gäller att han får till det idag för att han ska vara segeraktuell. Utgångsläget är tilltalande och hittar han tidigt till spets är han sen hästen att slå för övriga.

Skrällen är 2 Young King som i den senaste starten avslutade rappt efter sen lucka bakom Bugatti Miles. Utgångsläget idag blev perfekt och Young King skulle kunna vara den som får loppet om de två ovan nämnda kör aningen för mycket emot varandra. Till 7% är Young King spännande.

Min Vinnare: 4 Epimetheus
Spets efter 500m: 3 Strong Heartbeat
Skrällen: 2 Young King
Ranking: A 4,3 B 2,1,8,7,12,9 C 5,6,10,11

Dagens Dubbel 2 - 2140m auto
I den avslutande DD avdelningen kommer jag ta ställning och spika 12 Phoenix Photo. I med att min andra spik på V75 är hårt betrodd vill jag skapa potential i min kupong och gå emot den stora favoriten 6 Unico Broline. Phoenix Photo har tre segrar på sina fem starter i år och har inte missat pallen någon gång. Kapaciteten hos Phoenix Photo är mycket hög, han håller dessutom toppform för dagen. Enligt tränaren Svante Ericsson som kanske är den hetaste tränaren i landet för dagen när det gäller form på sina hästar, så sa han att Phoenix Photo gjorde sitt bästa lopp senast. Då besegrade man också värsta motbudet Unico Broline. Han går från alla positioner och även om utgångsläget såklart inte är optimalt här kan skickliga kusken Örjan Kihlström välja lite hur han vill lägga upp loppet. Antingen utnyttjar Örjan hästen styrka och kör fram tidigt eller så låter han de andra hålla uppe tempot i loppet och utnyttjar istället Phoenix Photos speed tillslut. Med bara lite klaff längs vägen idag så känns segerchansen högre än de 19% han är spelad till i nuläget. Jag spikar.

Motbud
6 Unico Broline har visat fin utveckling under vintern och ser bättre och bättre ut för varje start. I den senaste starten fick man göra jobbet ute i tredjespår i silverfinalen, insatsen var imponerande och Phoenix Photo fick verkligen bekänna färg för att hålla undan den gången. Idag är utgångsläget bättre och Unico Broline är kvick iväg från start. Hittar man till ledningen tidigt och få bestämma tempo en bit kommer Unico Broline bli svår att ta sig förbi. Men som stor favorit på V75 och med konkurrenter som kommer ladda iväg från start så kommer jag prova att gå emot idag.

Nämner även 8 Cicero T.G. som gjorde årsdebut på Jarlsberg senast och visade där att han var väl förberedd inför den uppgiften. Det blev en enkel seger på bra sätt och på en fin tid. Detta är en häst som tränaren Magnus Teien Gundersen håller högt men som idag fått ett tufft utgångsläge. Men skulle det lösa sig bra för Cicero T.G. finns både fart och kapacitet. Ska inte nonchaleras av den som gardera.

Min Vinnare: 12 Phoenix Photo.
Spets efter 500m: 6 Unico Broline
Skrällen: 8 Cicero T.G.
Ranking: A 12 B 6,8,4,3,7,1,5 C 2,10,9,11

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto