GS75 Tips Östersund 15/1

Publicerad på 16 Jan 2022 - 01:11

DrTrav

DrTrav

16 Jan 2022 - 01:11

Söndagens GS75-omgång går av stapeln i Östersund. Det ser ut att kunna bli lite favoritbetonat då loppen är lite skiktade men jag försöker skapa lite värde i omgången genom att gardera den stora favoriten i GS75-1.

Nedan följer min lösning på omgången.

GS75 Östersund 16/1
GS75-1 1.5.7.10.11
GS75-2 5.7.10
GS75-3 3 Tale Of Jacks
GS75-4 7 Underbarosåfin
GS75-5 3.6.7.9
GS75-6 2.4.5
GS75-7 1.2.3.5.6.8.9

1260 rader x 1 kr = 1260kr

Dagens Dubbel Östersund 16/1
DD-1 5 B.W Bille
DD-2 1.2.3.9

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m Auto
7 Alma Prins har en mycket lämplig uppgift. Han kommer med tre raka segrar i raden och vann på en 23-tid över distansen senast. Jomar Blekkan lär köra framåt direkt och det är ett troligt scenario att han sitter i ledningen efter en bit och då blir han väldigt svårpasserad. Att han ska vara spelad till närmare 80% tycker jag däremot är för högt och han har trots allt galopperat vid tjugosju tillfällen i karriären. Jag tycker att det finns andra vettiga spikar i omgången och då vill jag ändå prova att fälla eftersom det rensar rejält vid favoritfall.

10 Gott Klirr har inte startat sedan i september och är såklart svårbedömd men han är härdad i tuffa sällskap och har bra kapacitet. Han vann förvisso inget lopp under fjolåret men han matchades tufft och som femåring vann han fyra lopp och sprang in över en halv miljon kronor. Bakspår över kort distans är tufft men en bra dag tror jag han kan hota favoriten.

5 Thess Prinsen trivs över distansen och går som allra bäst i ledningen där han har vunnit fem gånger på åtta försök. Jag tror att han är snabb nog att ta hand om ledningen från start och det vore kul om skräll-kusken Micael Melander provar att ta emot den stora favoriten.

1 Kong Henry vann på en 23-tid över distansen i somras och har fått ett passande smygläge om det löser sig från innerspåret. Fem av karriärens tretton segrar är tagna över distansen och även om han inte är någon raket från start brukar han vara desto Snabbare den sista biten.

11 Bonaldo är fartfylld och blixtrar till med topprestationer mellan varven. Han har fått en genomkörare i kroppen och med rätt lopp kan det vara en potentiell storskräll om han håller sig i trav.

Min Vinnare: 7 Alma Prins
Spets efter 500m: 5 Thess Prinsen / 7 Alma Prins
Skrällen: 10 Gott Klirr
Rankingen A:7 B:10.5.1.11 C: 2.8.9.4.3.6

GS75-2 1640m Auto Monté
7 The Big Bang är en erkänt duktig montéhäst som vunnit närmare hälften av sina starter i disciplinen. Jennifer lär prova framåt från start för att nå ledningen men det kan bli svar invändigt och han skulle kunna få ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Det är en rejäl häst som tål att göra jobbet men över den korta distansen kan det bli en för tuff uppgift om 5 Uret sitter i tätpositionen.

5 Uret var ute i ett tufft V75-lopp i sulky senast men gjorde bort sig med galopp då. Innan dess hade han radat upp tre raka segrar i monté och han ser ut att trivas ypperligt under sadel. Nu är det lite tuffare emot men det är ingen omöjlighet att han kan svara ut The Big Bang från start och kommer han till ledningen blir han en tuff nöt att knäcka.

Dessa två höjer sig en aning men jag väljer även att betala för en storskräll som gör debut under sadel. 10 Belle Godiva kan mycket i grunden men har inte fått ut sina fulla potential under lopp på ett tag. Senast gillade jag intrycket på henne när hon satt fast med mycket krafter kvar efter en invändig resa och skulle hon fungera bra under sadel tycker jag inte hon är sämre än någon annan här. 1%!

Min Vinnare: 7 The Big Bang
Spets efter 500m: 5 Uret / 7 The Big Bang
Skrällen: 10 Belle Godiva
Rankingen A: 7.5 B:10.3.6.8.10 C:2.9.1.4

GS75-3 1640m Auto
Här kommer endast sex hästar till start och tre hästar får dela på favoritskapet. I skrivande stund är samtliga spelade till runt 30% och tar man dom tre sitter man förmodligen säkert i båten, men här tycker jag det känns vettigt att ta ställning.
3 Tale Of Jacks får bli min första spik i omgången. Han har absolut toppform för dagen och när han väl fick fritt över upploppet senast fick han upp en otrolig fart och kunde speeda förbi Arch Lane den sista biten. Som jag läser loppet kommer det bli körning från start mellan 2 Bestbyarsenal och 4 Gooner som båda är mycket angelägna om att komma till ledningen och när krutröken väl har lagt sig tror jag att Linus Lönn sätter in slutstöten och avgör till slut.

4 Gooner är en mycket allvarlig utmanare till min spik och skulle han lyckas med att komma till ledningen från start utan att det kostar för mycket är det hästen att besegra. Senast var han ursäktad av en alldeles för tuff öppning och han tröttnade till slut men normalt sätt biter han ifrån sig bra från ledningen där han har tagit sju segrar på tio försök.

2 Bestbyarsenal är en norsk gäst som har vunnit 40% av karriärens starter och hade tagit fem raka segrar innan han fick se sig besegrad senast. Han var dock nedsatt av halsproblem i den starten och med tanke på att han fick ett tufft lopp i dödens ska man kanske inte dra alltför stora växlar av det loppet. Man andas optimism från stallet och planen är att leda från start till mål.

Min Vinnare: 3 Tale Of Jacks
Spets efter 500m: 2 Bestbyarsenal / 4 Gooner
Skrällen:
Rankingen A:3 B:4.2 C:6.5.1

GS75-4 2140m Volt
7 Underbarosåfin kunde inte alls hänga med i sista sväng på V75 senast och var kanske lite sämre för dagen även om motståndet var tufft. Nu har han fått pusta ut en månad och går ner rejält i klass och vid sunda vätskor tycker jag att det här är ett sällskap han ska besegra. Han står för klassen i gänget och jag tror vi får se en offensiv styrning av Henrik Svensson och även om det är långsökt att han får överta ledningen av 1 Nitro Vrijthout tycker jag att han bör vinna även den tunga vägen. Spik.

1 Nitro Vrijthout kommer från en seger i ett billigare sällskap och han vann med fyra längder även om stilen inte var helt hundra. Han har fått ett passande utgångsläge med spår 1 i volten och kommer med största sannolikhet att ta hand om ledningen. Han får ses som den främsta utmanaren till min spik men jag tror inte att han har hårdheten som krävs att stå emot Underbarosåfin.

Min Vinnare: 7 Underbarosåfin
Spets efter 500m: 1 Nitro Vrijthout
Skrällen:
Rankingen A:7 B: 1.9.5.3.11 C:10.2.6.8.14.13.15.4.3

GS75-5 2140m Auto
3 Hush kommer från två raka segrar hemma i Norge och har fått ett passande utgångsläge. Kommer han till ledningen ska han förmodligen ses med bra segerchans men det är inte givet att han når den positionen och för mig är han svår att sätta in i loppet.

7 Heide K kommer från en sämre insats men det här är ett sto med hög kapacitet för sammanhanget och hon slog en så pass bra häst som No Limit Express för fem starter sedan. Hon kan öppna riktigt fort bakom bilen och jag blir inte alls förvånad om hon kommer till ledningen trots ett spår långt ut på vingen.

6 H.P Roadrunner öppnar också fort bakom bilen. Han vann från ledningen för tre starter sedan och var bra som tvåa efter att ha släppt ledningen näst senast.Skulle han hitta till ledningen och släppa till någon mer betrodd kan han bli farlig till slut med lite tempo på loppet och fritt över upploppet.

9 Prominenta har inte startat på ett tag men han har varit ute i rätt tuffa sällskap tidigare och visat fartresurser som borde en räcka en bit i den här typen av lopp om han är väl förberedd.

Min Vinnare: 7 Heide K
Spets efter 500m: 3 Hush / 7 Heide K
Skrällen: 9 Prominenta
Rankingen A:7.3 B:6.9.1.2.4.10 C:5.12.11.8

GS75-6 1640m Auto
5 B.W Bille är ett väldigt kapabelt kallblod som startade i Svenskt kallblodsderby under fjolåret. Han har inte varit helt okomplicerad under sin karriär och ägnat sig mycket åt galopp men på slutet har han fått det att stämma och han har sett jättefin ut vid två raka segrar. Han är snabb från start och vid felfri avgång är det den troliga ledaren av loppet och därmed hästen att besegra. DD-spik.

2 Tinder Lars är den givna utmanaren på förhand. Han har vunnit 11/19 lopp i karriären och vann på en 22-tid över distansen i oktober. Nu får han troligen trava utvändigt om ledaren men han är bra nog att kunna utmana den vägen också och vi kan få se en spännande duell över den korta distansen.

Jag tar även med 4 Bara Snygg. Hon har varit ute i tuff konkurrens på slutet och trivs över den korta distansen och får hon spara på sin speed kan hon bli farlig till slut om favoriterna har kört lite mot varandra.

Min Vinnare: 5 B.W Bille
Spets efter 500m: 5 B.W Bille
Skrällen: 4 Bara Snygg
Rankingen A:5.2 B:4.3.1.9 C: 7.10.6.11.12.8

GS75-7 2140m Auto
1 Bellis Frontline kommer från en seger efter en rejäl insats och lyckas Tomas Petersson försvara sitt innerspår och hålla upp ledningen är det en bra chans att leda det här loppet från start till mål. Hon är inte beroende av någon ledning för att vinna loppet men skulle hon bli över från start måste det ändå klaffa lite under vägen.

2 Dollar Hornline tycker jag är omgångens roligaste drag. Senast släppte man ledningen och kunde inte alls hänga med i ryggen på Huddlestone över upploppet men jag tycker han är som allra bäst när han får gå där framme utan ryggar och jag hoppas att Ingvar Nyberg som sitter upp den här gången provar i ledningen om man kommer dit.

3 Lyckans Star var tvåa på V75-omgången på Bollnäs under Winterburst bakom finska gästen Astrum som var en tuff motståndare då. Det är lättare emot nu och från ett bra startspår borde han kunna få en bra position och Ulf Ohlsson har vunnit med hästen tre gånger tidigare.

9 Claude P Hill kunde inte ta något på Global Lover under en snabb slutrunda senast och var ett par längder efter i mål men det är en rejäl häst som blir en allvarlig segerkandidat med minsta tempo på loppet.

Jag betalar även för 5 EIghtdaysaweek, 6 Major Vici samt 8 Topnotch Liss.

Min Vinnare: 1 Bellis Frontline.
Spets efter 500m: 1 Bellis Frontline / 2 Dollar Hornline
Skrällen: 2 Dollar Hornline
Rankingen A: 1.2.3.9 B:5.6.8 C:10.4.7.12.11

Lycka till 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto