V64 Tips Kalmar/Bollnäs 10/12

Publicerad på 10 Dec 2021 - 13:50

DrTrav

DrTrav

10 Dec 2021 - 13:50

V64-Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min.
Omgången arrangeras av Kalmar och Bollnäs och min lösning finner ni nedan.
Jag spelar med två spikar ikväll, 4 Åse Sannejentå i den töjde avdelningen och 7 Izzi’s Newport i den sjätte avdelningen.
V64-tips Kalmar & Bollnäs Fredag 10/12
v64-1 1,4,5,7,9,10,11
v64-2 1,3,6,8,9
v64-3 4 Åse Sannejentå
v64-4 2,9,10
v64-5 1,2,5,6,9,14
v64-6 7 Izzi’s Newport
630 x 1kr = 630kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Kalmar & Bollnäs Fredag 10/12
DD-1 6 Kona Boko
DD-2 7 Izzi’s Newport
1 rader x 200kr = 200kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 2140m auto
7 Bottnas Hope har visat en fin utvecklingskurva den senaste tiden. För tre starter sedan fick han göra jobbet utvändigt om ledaren men höll klart bra hela vägen och gången efter var första gången man testade på att gå i ledningen, då tog Bottnas Hope verkligen fram löpskallen och krigade hela vägen efter att man sett lagen ut nästan hela upploppet vilket också räckte till seger. Senast blev van ansatt i ledningen nästan hela loppet och orkade då inte hela vägen in men det är inget att säga om. Trots bricka fem ikväll lär man laddas iväg från start och lyckas man hitta till ledningen är chanserna goda för att ytterligare en seger inkasseras här.

10 Wagamama Pellini har nu två lopp i kroppen efter ett uppehåll och kommer till kvällens start med en formkurva som pekar uppåt. I den senaste starten avslutade Wagamama Pellini vasst efter att gått på från femte ytter och var då före Bottnas Hope i mål. Givet streck vid gardering.

Nämner även 9 Someity som kan en hel del i grunden men som efter en sämre period nu fått lite vila. Formen är visserligen ett frågetecken men kapacitet finns och väljer man att garder loppet så ska Someity passas direkt. Min Vinnare: 7 Bottnas Hope
Spets efter 500m: 7 Bottnas Hope
Skrällen:
Rankingen: A: 7,10 B 9,4,1,5,11 C 3,6,2,8
V64-2 1640m auto
1 Nice And Quick är en femåring som i den senaste starten var ute på V75 och gjorde det då bra i en vass avslutning bakom Rare Magic och Thorondor. För två starter sedan blev det en enkel seger när man på nytt avsluta vasst. Blir inte utgångsläget en fälla ikväll kommer en liknande prestation räcka långt även här. Dock är man stor favorit på V64 vilket gör att jag garderar.

3 Taittinger startar med spännande förutsättningar ikväll. Han kan öppna kvickt och trivs som bäst när han får löpa på i eget tempo, vilket han också visade för tre starter sedan när man vann på Axevalla. Att det är sko-tvång ses också som ett plus då hon alltid tävlar på den balansen.

Nämner även 9 Dynamic Raja som har brottats med en hel del frånvaro under året men är nu på gång och har fått lite kontinuitet i sitt startande. Han varvar monté med sulkylopp och skulle gynnas om de blir bra tempo på loppet. Stefan Persson i vagnen är ett klart plus och ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Nice And Quick
Spets efter 500m: 3 Taittinger
Skrällen: 9 Dynamic Raja
Rankingen: A: 1,3 B 9,6,8,7,10 C 5,2,4
V64-3 2140m auto
4 Åse Sannejentå visade upp sin startsnabbhet senast när man spetsade från bricka åtta, väl i loppet fick man sen en het konkurrent utanpå sig och Åse Sannejentå fick inte sitta ifred men han kunde ändå sträcka på sig och hålla undan på bra sätt. Rikard N Skoglund som satt i vagnen ryckte heller inte huvan, och efteråt meddelade kusken att han tror Åse Sannejentå kommer få bra effekt på den extraväxeln. Detta sammantaget i kombination med ett bra utgångsläge är jag inne på att det är spets och slut och jag spikar.

Motbud
10 Eva R.G. stod för en vass avslutning senast och utmanade Åse Sannejentå om segern den gången. Hon är lite osäker av sig men besitter bra fart i kroppen och skulle hon prestera på topp ikväll ska Eva R.G ses som den främsta utmanaren till min spik.

Nämner även 6 Lille Fröken Stöen som inte fick sin aktion att stämma senast och har efter det haft startförbud. Men nu är hon tillbaka på tävlingsbanan och detta är ett sto som lever på sin styrka. Vid gardering ska hon passas direkt.
Min Vinnare: 4 Åse Sannejentå
Spets efter 500m: 4 Åse Sannejentå
Skrällen: 6 Lille Fröken Stöen
Rankingen: A: 4 B 10,6,2,1,5,11,7 C 9,12,3,8
V64-4 2140m volt
9 Dame de Tailleur var i den senaste starten ute på V75 och testade lyckan, han öppnade då snatt den första biten men galopperade efter att man tagit hand om ledningen. Efter det skulle man startat i onsdags men fick stanna hemma på grund av dåligt väder. Jag räknar med att formen fortsatt är på topp med tanke på att man säkert var iordningställd på V75 och med ett intressant springspår på tillägg är Dame de Tailleur garanterad ett bra lopp om man prickar starten. Givet första streck för mig.

Framhåller även 2 Inara O.E. som står på start. Detta är en fyraåring som kommer från Tyskland. Han tränas numera av Peter Untersteiner och känslan är att han håller på att hittat rätt nu med Inara O.E. I den senaste starten kom första segern på svensk mark och formen är på topp. Måste räknas tidigt från ledningen alternativt i rygg på ledaren här.

Streckar också 10 Hi D. som i den senaste starten fick ett bra lopp men kunde ändå inte utmana Bellatrix Club till slut och man fick nöja sig med andraplatsen den gången. Till kvällens start är det aviserat norskt huvudlag för första gången vilket känns spännande och dessutom startar man med ett springspår på mellanvolten.

Min Vinnare: 9 Dame de Tailleur
Spets efter 500m: 2 Inara O.E.
Skrällen:
Rankingen: A: 9 2,10 B 4,11,8.1,6 C 3,12,5,7

V64-5 1640m volt
6 Kona Boko är draget i loppet. Inför kvällens start har hon behövt kvala för att det blivit för många galopper på slutet, men rent färgmässigt håller hon mycket hög nivå för loppet. Har hon bara fått polletten att trilla ner och kan hålla ordning på sina ben så ser förutsättningarna ikväll mycket spännande ut. Rikard N Skoglund som sitter i vagnen har stor plats att vända runt i volten och prickar man bara starten är Kona Boko den troliga ledaren av loppet och väl i den positionen blir hon svårslagen om hon går felfritt. Till 14% är detta min förstahäst och spik på DD.
9 Torte Lini är också tidig i loppet. Han har haft bra form en tid nu och i den senaste starten gjorde man det klart godkänt över 2640m. Distansen är mer passande nu och då han har framspår på tillägg kommer Torte Lini kunna sitta bra på det direkt. Skulle man sen få smyga med i loppet så länge som möjligt har man en vass pollett att tillgå tillslut.
Fortsätter även varna för 14 Ajlexes Elise som har vunnit fyra av de 19 starter man gjort i år. Även om det är många att runda ikväll så utan strul längs vägen så kommer hennes hårdhet bita bra den sista biten. Endast 4%.

Min Vinnare: 6 Kona Boko
Spets efter 500m: 6 Kona Boko
Skrällen: 14 Ajlexes Elise
Rankingen: A: 6 B 9,14,1,5,2,15,11,10,3 C 13,12,4,7,8
V64-6 2140m auto
Vi avslutar V64 spelet med att spika 7 Izzi’s Newport till tilltalande procent. I den senaste starten visade man bra kunnande när man slog en så bra häst som Portland. I comebacken för två starter sedan gjorde man det okej i ett tufft lopp där Major Ass vann som sen startade i ett bronsförsök. Nu har Izzi’s Newport två lopp i kroppen och formtoppen bör vara nära. Han kan öppna bra den första biten och bör kunna sitta bra på det direkt. Han tränas av Wolfgang Nimczyk som har en filial hos Kolgjini och det skulle faktiskt inte förvåna mig om han bara seglar undan ikväll och vinner överlägset och när vi då får 28% känns det tilltalande att ta ställning och spika.
Motbud
3 Mojito Day är främsta motbudet i loppet. Fredrik Perssons fyraåring kan vara lite ojämn i aktionen men duger bra kapacitetsmässigt i ett lopp som detta. Han gör alltid sitt i loppen och går hela vägen in i mål. I den senaste starten mötte man en överlägsen Under Armour och man fick nöja sig med en bra andraplats. Mojito Day kan också öppna bra den första biten och kommer från ett bra utgångsläge kunna sitta bra på det direkt. Givet streck vid gardering.
Nämner även 4 Cojito som har bra grundkapacitet men som inte fått det att stämma fullt ut under hösten. Men i den senaste starten fick vi se hans fulla potential när man vann överlägset mot enklare motstånd. Med en liknande prestation ikväll utmanar man om de framskjutna placeringarna på nytt.
Min Vinnare: 7 Izzi’s Newport
Spets efter 500m:
Skrällen: 4 Cojito
Rankingen: A: 7 B 3,4,11,9,10,8 C 6,1,2,5,12
Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto