V64 Tips Kalmar/Rättvik 1/10

Publicerad på 1 Okt 2021 - 14:20

DrTrav

DrTrav

1 Okt 2021 - 14:20

V64 Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min.
Omgången arrangeras av Kalmar och Rättvik och min lösning finner ni nedan.
Jag spelar med en spik ikväll, 7 Madame af Djupmyra i den andra avdelningen.
V64-tips Kalmar & Rättvik Fredag 1/10
v64-1 4,7,9,10
v64-2 7 Madame af Djupmyra
v64-3 2,6,10,11
v64-4 4,6,7,9
v64-5 1,2,4,10
v64-6 2,4
512 x 1kr = 512kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Kalmar & Rättvik Fredag 1/10
DD-1 1,2,4,10
DD-2 2,4
8 rader x 30kr = 240kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 2140m volt
10 Mojito Day var senast ute i ett uttagningslopp till amatör-SM och gjorde det då bra i ledningen, han fick verkligen ta fram sin inställningen när Jerry Riordans V75-härdade Niford des Baux tampades utvändigt. Prestationen räckte tillslut till en andraplats och klockan stannade på 14,5 över 2140m. Ikväll är motståndet enklare och löser det sig bara från ett något struligt utgångsläge är man ett givet segerbud i loppet.

7 Voltaire P.Hill fick ingen drömstart i debuten för Emma E Johansson. Han var inte på topp för dagen och har blivit åtgärdad efter det. Nu kanske det är dags för revansch? Han står perfekt inne i loppet och brukar kunna öppna bra i voltstart. Dock är spår fem aldrig optimalt men med få hästar på start kan han sitta bra till direkt ändå. Streckas.

Nämner även 9 Playit Flax som visserligen kan behöva lopp i kroppen nu efter sitt uppehåll. Men hästen besitter bra kunnande i grunden och har ikväll ett spännande utgångsläge med springspår.
Min Vinnare: 10 Mojito Day
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Voltaire P.Hill
Ranking: A 10,7 B 9,4,1,8,6,3,11 C 12,2,5
V64-2 2140m auto
7 Madame af Djupmyra satt fast med sparade krafter för två starter sedan och senast blev hon diskad för trängning. Hon har haft en del otur på slutet men håller bra form för dagen. Vilket hon visade senast när hon kom loss över upploppet, stilen var rapp och mersmakande. Nu kanske hon istället får stolpe in och då är Madame af Djupmyra i högsta grad segeraktuell här. Hon är kvick iväg från start och när det finns lite frågetecken på 2 La Mauresque så är jag inne på att om Gunnar Melander kör till tidigt i loppet så kommer man få överta ledningen. Väl i den positionen kommer hon sen bli svårslagen. Jag tar ställning och spikar när hon endast är streckad på 19%.
Motbud
11 Sweety Cash S.W. fick det inte att stämma senaste i ett V75-lopp på Jägersro och galopperade 500 kvar. Före det var hästen bra i två raka segrar båda över 2640 meter. Näst senast avgjorde hon säkert från andra ytter via underkant 1.12,3 sista 800. Hon är stark, tål att göra jobb. Främst motbudet till min spik på förhand.

2 La Mauresque har nu fått ladda om och återkommer efter några månaders tävlingsfrånvaro. Men detta är en individ med bra grundkapacitet som ikväll fått ett spännande utgångsläge. Hon är kvick iväg från start och från ledningen kan hon sen leda loppet länge. Men frågan är om man väljer att svara upp när tuffa 7 Madame af Djupmyra kommer fram och ställer frågan. Med tanke på att formen är svårbedömd passar jag henne ikväll.
Min Vinnare: 11 Sweety Cash S.W.
Spets efter 500m: 2 La Mauresque
Skrällen: 2 La Mauresque
Ranking: A 7 B 11,2,9,10,12,6,1,8 C 3,4,5
V64-3 1640m auto
Ett lågklassigt lopp där jag kommer gardera på.
2 Legend le Soleil är en aning knepig och spänner sig i startmomentet vilket en hel del galopper i programraden talar om. Men senast kunde han trots en kortare startgalopp gå från sista plats till första under slutvarvet och vann sen loppet. Motståndet var inget som skrämde och klockan stannade på 1.17 sista 10000m. Men skulle kusken Johanna Lind få Legend le Soleil att trava hela vägen kommer han blanda sig i den framskjutna placeringarna ikväll.

10 Ytowns Carmen är draget i loppet, han kördes bort kraftigt av Joakim Lövgren senast och det är märkligt att en erfaren kusk kan blir så lurad i ett lopp. Detta är ett fyraårigt sto som kommer med smygform och har stått för bra prestationer på slutet. Motståndet ikväll är inget som skrämmer på förhand. Hon är förtjänt av en seger och skulle gynnas om det blir tempo på loppet ikväll. Till 14% är detta ett måste streck på min kupong.

6 Professor är en fyraåring som tränas av Anett Franssons och har tagit båda sina segrar i karriären från ledningen. Han kan öppna okej och skulle han ta sig till ledningen på nytt ikväll är också segrerchansen bra. Professor besegrade flera av kvällen konkurrenterna i ett breddlopp senast. Ikväll är loppet 500m kortare vilket troligtvis gynnar konkurrenterna mer men han ska ändå ses som ett segerbud igen.
Nämner även 11 Digital Code som i den senaste starten drog upp tempot från dödens lite väl mycket. Även om han krigade storstilat hela vägen in i mål så hade man nog önskat ett annat upplägg den gången. Ikväll ser det upplagt ut för ett rygglopp och får man då spara speeden lite mera kommer Digital Code kunna avsluta bra.

Min Vinnare: 2 Legend le Soleil
Spets efter 500m: 6 Professor
Skrällen:
Ranking: A 2,10,6,11 B 1,8,7,4 C 5,3,9,12
V64-4 2140m volt
4 Valle Hugo mötte flera av konkurrenterna senast på Bollnäs. Ikväll står man på samma start som 6 Alm Nagano till skillnad mot senast då han började 20 meter efter. Valle Hugo gjorde det bra vid sina två raka segrar i raden. Han trivs som bäst när han får vara med i den främre träffen och kliver man iväg bra från start så lär man tidigt kunna vara med och styra loppet från just den främre träffen. Ikväll körs Valle Hugo dessutom för första gången av Mats E Djuse vilket känns spännande på förhand.

9 Höstbo Elis galopperade bort sina möjligheter kort efter start senast. Men detta är en individ som stått för flera bra prestationer före det. Kliver han iväg bra från sitt springspår lär man sitta bra på det direkt och håller bara Höstbo Elis sig till rätt gångart slutar man långt framme ikväll.

Nämner även 7 Häsen Räsern som ser ut att hittat formen på slutet. Han vann senast på bra sätt och när tränaren Jan-Olov Persson har form på sina kallblod så ska man alltid vara med på noterna.

Min Vinnare: 4 Valle Hugo
Spets efter 500m:
Skrällen: 7 Häsen Räsern
Ranking: A 4 B 9,7,6,2,3,10,8 C 1,5,11
V64-5 1640m auto
1 Spartak Face har ikväll en passande uppgift, han är kvick iväg från start och står med spetsläge över 1640m. Han trivs bra över distansen och även om det finns några andra startsnabba konkurrenter är känslan här att kusken Markus Waldmüller kommer lägga allt på ett kort i startögonblicket. Formen är bra, vilket man visade senast när man gjorde det bra och endast fick se sig slagen av Staro On The Rocksden sista biten. Förstahäst.

Skrällen är 4 Artemide Zack som också är kvick första biten och lär prova framåt från början. Även Artemide Zack är gynnad av kvällens distans och skulle han lyckas snuva favoriten på ledningen eller om man kan hitta en bra positionen är detta en skräll man ska ta i beaktande till 7%.

Framhåller även 2 Ryssebo la Reine som hittat nya växlar igen på äldre dagar. Detta är ett sto som tjänade fina pengar som femåring och har bland annat en seger i en V75-final på sitt CV. I den senaste starten hade hon otur och krokade ihop med en konkurrent och galoppen är inget att säga om. Formen är fortsatt bra och utgångsläget lika så. Men kort distans är inte hennes favorit. Ryssebo la Reine måste ändå räknas tidigt här.
Min Vinnare: 1 Spartak Face
Spets efter 500m: 1 Spartak Face / 4 Artemide Zack
Skrällen: 4 Artemide Zack
Ranking: A 1 B 4,2,10,6,,3,7 C 9,8,5

V64-6 2140m auto
4 Jack And Ginger gjorde senast comeback efter nästan tre månaders uppehåll. Han öppnade kvickt som vanligt och satt tidigt i ledningen, men orkade inte riktigt hela vägen. Nu med det loppet innanför västen lär vi kunna förvänta oss en bättre prestation ikväll. Han är den troliga ledaren på nytt och känslan är att det är läge för revansch nu. Förstahäst.
Det var något som störde 2 Match’Em senast och ikväll återkommer han efter litet uppehåll, vilket såklart gör det svårt att bedöma formen. Men Match’Em har visat upp fint kunnande redan och han gjorde det bra när han vann från ledningen näst senast. Ikväll är det anmält barfota runt om för första gången vilket känns intressant. Utgångsläget är dessutom bra.

Nämner även 9 Fenix Brick som satt fast med sparade krafter i comebacken senast. Nu har det gått över en månad sedan den starten igen, men han har enligt stallet tränat på bra och varit anmäld till lopp utan att komma med. Är Fenix Brick bar väl förberedd för uppgiften ikväll kommer han kunna blanda sig i segersnacket.

Min Vinnare: 4 Jack And Ginger
Spets efter 500m: 4 Jack And Ginger
Skrällen: 9 Fenix Brick
Ranking: A 4,2 B 9,12,1,6,11,7,5 C 8,3,10
Lycka till
Dr Trav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto