V65 Tips Romme 22/10

Publicerad på 22 Okt 2021 - 00:12

DrTrav

DrTrav

22 Okt 2021 - 00:12

Vi sparkar igång helgen med en V65 från Romme och jag spelar med två spikar i omgången som jag tror vinner från ledningen.

Nedan följer min lösning på omgången.

V65 Romme 22/10
V65-1 4 Indy Lane
V65-2 1.3.5.7.9.12
V65-3 2.4.6.7
V65-4 6.7.13
V64-5 3 D.Day Zet
V64-6 2.3.4.7.10.13.14

504 rader x 1 kr = 504kr (spelar för endast 6 rätt)

Lunch Dubbel Romme 22/10
LD-1 3 D.Day Zet
LD-2 2.3.4

3 rader x 50 kr = 150kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V65-1 2140m Auto
Det är bara att riva av plåstret direkt i den inledande avdelningen för här tycker jag att vi hittar omgångens bästa spik.
4 Indy Lane vann på en kanontid senast efter en offensiv styrning och han har sakta med säkert börjat hitta tillbaka till sina gamla takter. Det här loppet tycker jag ser ännu mer lämpligt ut på förhand och från ett perfekt utgångsläge och jag kan inte se något annat än att Jorma Kontio leder det här loppet från start till mål. De som utmanar om ledningen från start är möjligtvis 3 Allstar och 7 Betting Rebel men om så blir fallet tror jag ändå att Jorma Kontio får överta i ett senare skede. Sedan får han styra och ställa där framme och då har jag svårt att se vem som ska kunna hota.

Motbud
1 Quarcia känns helt klart som Indy Lanes främsta utmanare och hon är härdad mot tufft motstånd och slog exempelvis Hevin Boko under fjolåret. Läget blev bra bakom bilen och hon kommer få en bra resa på innerspåretet och skulle det bli hårt tempo där framme kan hon hota vid fritt över upploppet. Det känns dock inte som att den där riktiga formen är där för dagen, även om hon har mött väldigt tuffa ston.

Jag nämner även 5 Take The Credit som har varit ute mot tuffa fyraåringar och gjort det bra och han är under utveckling. Det är lite lättare emot den här gången och skulle Indy Lane ha en sämre dag kan karriärens första seger komma.

Min Vinnare: 4 Indy Lane
Spets efter 500m: 4 Indy Lane
Skrällen: 5 Take The Credit
Rankingen A:4 B: 1.5.3.9.7 C:6.2.8

V65-2 2140m Auto
5 Global Blessing lyckades inte försvara sitt innerspår senast och blev över från start och fick aldrig chansen till slut. Det fanns nog en del krafter kvar över mål då och hon visade form när hon vann på ett rejäl sätt näst senast. Spetsstriden är väldigt oviss i det här loppet men kommer hon före 3 Young Mistress från start är ledningen inom räckhåll och då är det hästen att slå.

3 Young Mistress fick ett för tufft lopp senast och kroknade tidigt men hon har varit positiv innan dess och tagit framskjutna placeringar från svåra utgångslägen. Nu har hon fått ett passande läge och slipper hon bara grovjobbet den här gången är det en tidig utmanare.

1 Justine Boko ska tävla med skor den här gången, vilket får ses som ett minus men hon kommer att få en passande resa i den främre träffen och det är lite lättare emot den här gången.

7 Cigars Eagle Owl kan inte vara med i spetsstriden från det här utgångsläget men hon har svarat för några hyggliga insatser och skulle det blir överpace kan hon slå till.

12 Ballerina Indika såg jättefin ut senast i ett lopp på Visby när hon vann direkt efter paus och kommer säkert att vara ännu bättre nu. Det krävs lite tempo och klaff med positioner under vägen men jag tror att Maharajah-avkomman är en av de bättre i loppet.

9 Fourfivesecods presterade bra i somras mot tuffare hästar än så här. Hon har väl inte glänst nu på slutet men kan bättre än så.

Min Vinnare: 5 Global Blessing
Spets efter 500m: 3 Young Mistress / 5 Global Blessing
Skrällen: 7 Cigars Eagle Owl
Rankingen A:5.3 B:1.7.12 C: 9.10.2.8.6.4

V65-3 1640m Auto
7 Eigelands Fredrik blir förmodligen klar favorit i loppet och det finns inte så mycket att säga om det. Han har verkligen växt i regi Jörgen Westholm och sedan han började tävla barfota. Han kan öppna bra från start och det är möjligt att han har så pass mycket respekt med sig att han får köra fram till tät, men jag hoppas att konkurrenterna vill tävla och det kan bli vingel från det här läget.

2 Lättis var inget extra hemma i Norge senast men när han besökte Sverige 5/10 gick han en låg 23-tid över distansen bakom vinnande Tinder Lars och de tiderna är det ingen annan som kan matcha i loppet. Han fick ett bra spår bakom bilen och med en passande resa är det en intressant utmanare.

6 Wilda Simon har vunnit fem lopp i år och jag tycker att han har presterat bra mer eller mindre hela året. Senast var han ute på för djupt vatten i ett V75-lopp men han var klart positiv när han tog en tredjeplats från ett bakspår över kort distans.

4 Furnerud Prinsen var tvåa bakom Eigelands Fredrik i somras även om det skiljde många längder i mål. Den här gången står han mycket bättre till och skulle favoriten få ett tufft lopp kan det vara en tänkbar skräll.

Min Vinnare: 7 Eigelands Fredrik
Spets efter 500m: 2 Lättis / 7 Eigelands Fredrik
Skrällen: 4 Furnerud Prinsen
Rankingen A: 7 B:2.6.4 C:3.8.9.10.5.11.12.1

V65-4 2140m Volt
6 Escobar Zet lättade man i balansen inför senaste starten och han gick en bra tid för sammanhanget men blev alldeles för het på kuppen och man återgår till att tävla med skor nu som man har gjort tidigare.
Förutsättningarna blev passande nu och han har spetsat från spår 1 i volten tidigare och nu fick han ett springspår i den främre volten och kommer med stor sannolikhet att sitta i ledningen tidigt.
Han har fortfarande inte vunnit något lopp och förlorat som storfavorit vid tre tillfällen tidigare och han verkar sakna den där riktiga inställningen till att vinna än så länge men med tanke på utgångsläget får han tipset.

13 Chasingneonrainbow har infriat sitt stora favoritskap i två raka starter och har vunnit i överlägsen stil. Det är den hästen som har imponerat mest på mig i det här sällskapet men han har samtidigt tjugo meter att ta in på sina värsta konkurrenter och det är många att runda.

7 Sun’s Ambition har varit hopplöst osäker än så länge och verkar ha väldigt lätt till galopp men han har visat att det finns fina fartresurser mellan galopperna och gick 1.1.2.5 i 800 meter vid andraplatsen näst senast. Vi får se om han kommer iväg i volten men läget är passande och på kapacitet duger han.

Min Vinnare: 6 Eskobar Zet
Spets efter 500m: 6 Escobar Zet
Skrällen: 7 Sun´s Ambition
Rankingen A: 6.13.7 B:5.11.8.10.14.9 C:1.12.2.3.4

V65-5 1640m Auto
3 D. Day Zet blir min andra spik i omgången. Det var ett par månader sedan den senaste starten och det är såklart lite svårbedömt men förutsättningarna den här gången är perfekta. Han är vansinnigt snabb från start och jag skulle bli mycket förvånad om han inte tar hand om ledningen och motståndet känns klart överkomligt. Han har vunnit 6 av 14 lopp i karriären och vid sunda vätskor ska det vara en toppchans att leda det här från start till mål.

Motbud
4 Global Black Money vann överlägset på distansen i ett V75-lopp i somras och har varit ute i Klass 2- final samt uttagning till derbystoet på slutet. Hon måste såklart ses som en allvarlig utmanare här också men risken är överhängande att hon kommer få trava utvändigt om min spik hela loppet och då måste hon vara väldigt bra för att vinna.

1 Twigs Got U har bytt regi vann efter en lång paus i ett enklare gäng senast. Han borde ha gått framåt ytterligare med det loppet i kroppen och får troligen en passande resa i ryggen på D.Day Zet.

6 Kanai Goj är formtoppad och skulle det bli ett hårt tempo där framme är han inte helt avsågad om det klaffar, men det är tuffare mot nu. Främst platschans.

Min Vinnare: 3 D.Day Zet
Spets efter 500m: 3 D.Day Zet
Skrällen: 6 Kanai Goj
Rankingen A: 3 B:4.1.6 C: 2.7.5.9.10.8

V65-6 2140m Auto
Omgången avslutas med ett väldigt öppet lopp på förhand och jag plockar fram den breda penseln och tar sju hästar.

4 Global Bienvenue gör det bra mest varje gång och har aldrig varit sämre än tvåa i sin karriär. Hon avslutade positivt som tvåa senast i ett lopp över kort distans efter ett knappt års paus från tävlandet. Hon kan inte ta någon ledning av egen kraft och möter bra hästar men om hon är ytterligare förbättrad efter genomköraren senast är det en bra uppgift.

3 Ajlexes Elise är jag spänd på till den här starten. Hon tillhör ett stall som presterar väldigt bra för dagen och borde ha bra chans att ta hand om ledningen initialt. Vi får se hur Tomas Pettersson lägger upp taktiken om han kommer till tät eftersom hon har presterat som bäst i ryggar tidigare när hon får spara på sin speed. Från det här utgångsläget kommer hon åtminstone få ett bra lopp där framme.

2 Sparkling Diamond är segervan och har äntligen fått ett bra utgångsläge nu. Det är en häst som är såväl stark som snabb och efter ett lopp i kroppen borde formen vara på gång och det är en tuffing som är van tuffare motstånd än vad hon ställs emot nu.

7 Juvel Ribb och 10 Gloria Victis är formstarka för dagen och får också plats på kupongen liksom 14 Smaragd Norrgård som kan mycket i grunden även om hon har varit ifrån ett tag och är bäst i den främre träffen.

13 Klara Zonett möter kanske några för bra men när hon får spara på sin speed brukar hon kunna avsluta fort till slut och hon får sista markeringen på kupongen.

Min Vinnare: 4 Global Bienvenue
Spets efter 500m: 3 Ajlexes Elise/ 2 Sparkling Diamond / 7 Juvel Ribb
Skrällen: 13 Klara Zonett
Rankingen A: 4.3.2 B: 7.10.14.13 C: 15.5.9.12.11.8.6

Lycka till 
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto