Europatipset Tips Tisdag 7/2

Publicerad på 6 Feb 2023 - 15:50

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Feb 2023 - 15:50

Engelsk fotboll dominerar tisdagens Europatips som går igenom allt från The Championship till National League samt FA-cupen. Serie A, Nederländska cupen, DFB Pokal och skotska League One finns också med på ett hörn. Häng med i analysen!

Spelstopp: 20:44

1. Salernitana - Juventus 2
Juventus blåste lite liv i säsongen när de slog ut Lazio ur kvartsfinalen i Coppa Italia. Huruvida det var konstgjord andning från Allegri och company återstår att se när resan går till Salerno för kraftmätning med Salernitana i ligaspelet. “Den gamla damen” poängavdrag gör att en Europaplats blir svår att nå men det ska samtidigt påpekas att tisdagens uppgift är en på förhand vettig sådan. Salernitana bröt en negativ trend i 2-1-segern mot Lecce men sett till matchbilden var det inte tre välförtjänta poäng. Här får värdarna nöja sig om de löser en pinne. X2 räcker för grön bock.

2. Blackpool - Huddersfield 1
Ruskigt ångestladdat bottenmöte från Bloomfield Road där Blackpool och Huddersfield drabbar samman. De förstnämnda kommer närmast från glasklara 0-3 i baken mot Middlesbrough och för tillfället talar inte mycket för The Seasiders klarar kontraktet. Huddersfield är med det sagt inga monster. The Terriers fick tillfällig effekt på Fotheringhams inträde vid sidlinjen men fem raka tävlingsmatcher utan seger skvallrar om att injektionen är bortblåst. Spelare för spelare vill vi ge Blackpool en liten fördel och med hemma som ytterligare en faktor i bakhuvudet får ettan trots allt sägas vara en vettig spik.

3. Burnley - Ipswich 1
Kupongens stora åsnespik hittas på Turf Moor där Burnley och Ipswich ska försöka bryta dödläget från det vändande mötet (0-0). De sistnämnda stod då upp bra mot en opponent som vilken sekund som helst säkrar avancemang till Premier League. Även om Ipswich får sägas vara Burnleys motsvarighet i League One tror vi ändå detta blir övermäktigt för de tillresta. Kompany förfogar över en bredare trupp än McKenna och belgarens tydliga spelsätt gör vikten av en toppad startelva sekundär. En ansenlig insats från The Clarets räcker gott och väl till avancemang. Håll för ögonen och spika ettan.

4. Grimsby - Luton X
Grimsby Town är en av de större sensationerna i innevarande upplaga av FA-cupen. Cambridge United och Burton har båda fått stryka på tassen mot The Mariners som dessutom skötte sig med bravur mot Luton på Kenilworth Road. 2-2 med viss mersmak var ett inspirerande resultat inför detta returmöte. Luton går otroligt starkt i The Championship där Edwards gäng är bördiga en playoff-plats men här vill vi höja ett varningens finger för möjlig rotation hos The Hatters. Temposkillnaden mellan lagen till trots vill vi inte spika tvåan när den valsar över 60 procent. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

5. Fleetwood - Sheffield Wednesday X
Det vill sig inte för Scott Brown och dennes Fleetwood i League One. Skottens adepter radar upp spelmässigt gedigna prestationer men efter fyra raka förluster närmar sig värdarna bottenstriden med raska kliv. Kunnandet är med det sagt större än vad formraden visar och när The Fishermen drabbar samman med Sheffield Wednesday för fjärde(!) gången sedan Boxing Day vill vi inte räkna bort de hemmahörande. De blåvita gästerna vann båda mötena i ligaspelet men det ska snabbt påpekas att dessa kom efter små marginaler. 1-1 slutade det vändande mötet i FA-cupen och på Highbury Stadium ska Fleetwood räknas tidigt. Hela spannet rekommenderas men ska något tecken skippas är det tvåan.

6. Sheffield United - Wrexham 1
Det råder inget större tvivel om att turneringens lag i FA-cupen så här långt är Wrexham. Walesarna – till vardags hemmahörandes i National League – slog ut Coventry i föregående vända och 2-2 hemma mot Sheffield United var ytterligare en solskenshistoria för Reynolds och McElhenneys projekt. Att upprepa bedriften på Bramall Lane blir såklart oerhört svårt men med möjlig rotation hos The Blades vill vi inte benämna ettan som given till över 80 procent. Sheffield United tar sina poäng i strid ström men spelmässigt ser det inte alltid klockrent ut över 90 minuter. Det rensande krysset får gärna följa med i ekvationen.

7. Port Vale - Accrington Stanley 2
FA-cupen lämnas därhän när fokus skiftas mot engelsk ligafotboll i League One. Port Vale hade för inte längesedan känning på en playoff-plats men värdarnas oförmåga att föra en matchbild har gjort att de trillat ner på beskedliga platser i mitten av tabellen. En transportsträcka mot säsongens slut närmar sig med stormsteg och med hänsyn till de spelmässiga svårigheterna är ettan en favorit att vaska till kraftigt överdriven procent. Accrington Stanley bedriver i sin tur sin tillvaro i bottenstriden men sett till Expected Points har gästerna förtjänat fler poäng än de hittills fått med sig. Mot en smått överskattad opponent gillas X2 till väldigt trevligt spelvärde. Avslag på ettan.

8. Crewe - Leyton Orient 2
Leyton Orient toppar League Two i ensam majestät där blott 17 insläppta mål på 29 matcher är otroligt starka papper. Londonlaget har förvisso tagit fler poäng sett till vad prestationerna lovat men i rådande slag ska det mycket till för att rubba gästernas självförtroende. Smyth och Moncur är potentiella matchvinnare mot Crewe Alexandra. Värdföreningen har i sin tur problem i de offensiva leden och bortsett nästjumbon Gillingham är Crewe sämst i klassen vad gäller att hitta nätet. Det ändras inte mot ett i grunden bättre lag. Tvåan kan gott lämnas på egna ben.

9. Doncaster - Tranmere 2
Förmodat tight och tillknäppt tillställning från Eco-Power Stadium där Doncaster och Tranmere drabbar samman. De förstnämnda har en förmåga att blanda och ge – något resultatraden 11-4-12 vittnar om – och hemmaplansfördelen till trots gillas den smått övervärderade ettan inte alls. Tranmere bjuder sällan på champagnefotboll men med en betydligt stabilare defensiv ska grabbarna från Liverpool kunna hitta en väg till minst en poäng så länge de sköter sina kort rätt. Strecka från höger i South Yorkshire.

10. Halifax - Barnet 1
Den engelska ligafotbollen avrundas i National League där Halifax och Barnet ska mäta svärd. Gästerna är med i racet om playoff-platserna men kassaskåpssäkert agerar inte The Bees för den sakens skull. Bortsett Aldershot har Barnet släppt in flest mål av samtliga lag på den övre halvan och Halifax ska inte underskattas framför den egna publiken. Värdföreningen stärkte tuppkammen när Harrow slogs ut ur FA Trophy och följde sedan upp det med en efterlängtad 1-0-viktoria i ligaspelet mot Oldham. Med nyfunnet självförtroende hoppas vi att de hemmahörande fortsätter på inslagen väg denna afton. Ettan är en trevlig spik.

11. NAC Breda - Heerenveen 2
NAC Breda går för närvarande starkt i Eerste Divisie där värdarna sakta men säkert börjar närma sig playoff-platserna. Störst fokus bör i vår bok riktas mot att säkra topp 8 i andraligan vilket i sin tur kan få konsekvenser i cupspelet. Heerenveen har i sin tur en bit upp till kvalplatser mot möjligt Europaspel i Eredivisie och i de blåvitas fall skulle det inte förvåna om denna match prioriteras högre än vad den gör för NAC Breda. Simon Olsson och Sydney van Hooijdonk är möjliga matchvinnare för svensklaget som tar sig vidare till kvartsfinal. Tvåan är en solid spik.

12. Eintracht Frankfurt - Darmstadt 2
Helgens 3-0-seger mot Hertha Berlin innebar att Eintracht Frankfurt fortfarande är med i kampen om ligatiteln i Bundesliga. Väldigt snart drar även Champions League-slutspelet igång och även om Oliver Glasner är en skicklig taktiker blir det inte enkelt att bedriva fotboll på flera fronter under våren. Darmstadt är normalt en vettig uppgift i DFB Pokal då gästerna spelar i Zweite Bundesliga, men med det sagt vill vi brasklappa för de tillrestas kunnande. Tolv segrar på 19 försök i andraligan har lett till en förstaplats och i denna inspirerande uppgift anser vi det vara synd att inte syna spelvärdet i österled. Om råd alla tecken.

13. Alloa Athletic - Falkirk 1
Kupongen går i mål i Skottland där vi får gräva oss hela vägen ner till League One. Alloa Athletic hoppas vara ett av herrskapen som får spela kval mot Championship när säsongen går i mål och är det någonstans värdarna ska säkra detta är det hemma på Indodrill Stadium. 25 av 38 poäng har spelats in på egen mark och även om Falkirk blir en tuff nöt att knäcka är över 50 procent på tvåan för mycket. Gästerna har två raka uddamålssegrar på kontot men här ställer vi oss frågande till om lika små marginaler kommer att räcka för att fortsätta trenden. Den lågt streckade ettan ska med. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

Kupongens kassaskåp

Heerenveen
NAC Breda gör det bra i andraligan men mot ett lag av Heerenveens kaliber blir det tufft emot i cupen. De blåvita gästerna gör vad som krävs för att ta sig vidare. Sund tvåa.

Varningens finger!

Fleetwood
Fleetwood har stått upp bra i de inbördes mötena med Sheffield Wednesday och vänstersidan ska inte underskattas i denna FA-cupmatch. 1X är värdemässigt guld.

144 rader
1. Salernitana - Juventus x2
2. Blackpool - Huddersfield 1
3. Burnley - Ipswich 1
4. Grimsby - Luton 1x2
5. Fleetwood - Sheffield W 1x2
6. Sheffield U - Wrexham 1
7. Port Vale - Accrington x2
8. Crewe - Leyton Orient 2
9. Doncaster - Tranmere 2
10. Halifax - Barnet 1
11. NAC Breda - Heerenveen 2
12. Frankfurt - Darmstadt 12
13. Alloa Athletic - Falkirk 12

864 rader
1. Salernitana - Juventus x2
2. Blackpool - Huddersfield 1
3. Burnley - Ipswich 1
4. Grimsby - Luton 1x2
5. Fleetwood - Sheffield W 1x2
6. Sheffield U - Wrexham 1x
7. Port Vale - Accrington x2
8. Crewe - Leyton Orient 2
9. Doncaster - Tranmere x2
10. Halifax - Barnet 1
11. NAC Breda - Heerenveen 2
12. Frankfurt - Darmstadt 1x2
13. Alloa Athletic - Falkirk 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto