Stryktipset Tips Lördag 11/12

Publicerad på 10 Dec 2021 - 10:57

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Dec 2021 - 10:57

Lördagens Stryktips innehåller en maffig jackpot på hela 15 miljoner kronor. För att nosa på skattkistan gäller det att våga gå emot någon av de stora drakarna i Premier League. Chelsea, Liverpool, Manchester United och Arsenal är alla lag som ska in i elden. Häng med!


Spelstopp: 15:591. Chelsea - Leeds 1

Chelsea gjorde bort sig när de tappade gruppsegern till Juventus i veckans Champions League. Tuchel lär därför elda på sina mannar till en kraftigt förbättrad insats mot Leeds, men med frågetecken för Kanté, Kovacic och Jorginho råder personalbrist på det centrala mittfältet. Leeds saknar i sin tur Bamford, Philips och troligen även Cooper, men kan de hålla Chelsea stången en bra bit in i matchen är det inte omöjligt att Bielsa och company lämnar med poäng. Vi låter krysset sällskapa ettan redan på mindre system.


2. Liverpool - Aston Villa 1

Jürgen Klopp kan i princip blunda och skicka ut elva man på banan som ändå kommer göra jobbet för Liverpool. Salah och Mané grundlade segern mot Milan, men vi måste också nämna att tysken gått hårt åt sina superstjärnor den senaste tiden. Slitna ben lär finnas inför dusten med ett vråltaggat Aston Villa. Steven Gerrard gör sig redo för den stora återkomsten och det råder ingen brist på form hos hans adepter. 1-2-förlusten mot Manchester City kunde med lite flyt inneburit poäng. Ettan är givetvis högst trolig, men med rådande miljonfeber plockar vi med krysset på större system.


3. Norwich - Manchester United 2

Norwichs fina period på fyra raka utan nederlag tog slut senast mot Tottenham. 0-3 i brakan var ord och inga visor och i ärlighetens namn behövde Spurs inte anstränga sig nämnvärt. Nu väntar en i grunden klart starkare offensiv när Manchester United gästar Carrow Road. Ralf Rangnicks mannar dominerade tillställningen mot Crystal Palace som kunde slutat med större siffror än 1-0. Tysken vilade sedan hela truppen i veckans Champions League vilket betyder fräscha ben inför denna drabbning. Då vinner United. Tvåan står utmärkt allena.


4. Arsenal - Southampton 1

Arsenal är fortsatt ojämna och två raka förluster har legat i luften sedan en längre tid tillbaka. När marginalerna inte längre är på The Gunners sida går det inte att lita på de rödvita. Viktige Smith Rowe dras med skadebekymmer och utan honom får Arteta luska ut nya lösningar i offensiven. Southampton dras med bekymmer i de bakre leden där 40-årige Caballero väntas vakta buren samtidigt som Salisu och Bednarek saknas. Trots det finns ersättare i truppen och offensivt har The Saints flera spännande namn. Adams, Broja och Ward-Prowse är några av lirarna som ska kunna ställa till det för Arsenal. Gubben (etta-tvåa) gillas i ett förmodat svängigt möte.


5. Birmingham - Cardiff 1

Över till The Championship där Cardiff har fortsatta problem med stabiliteten. Steve Morisons intåg på tränarbänken har inte inneburit någon större förändring på detta. Rycker inte walesarna upp sig kan det mycket väl komma att bli bottenstrid framåt våren. Birmingham skuggar också The Championships nedersta mark, men Lee Bowyers mannar är i grunden tillräckligt stabila för att inte behöva kämpa för nytt kontrakt. Hemma på St Andrew’s viker Blånäsorna sällan ned sig och till sunda streck lägger vi alla ägg i värdarnas korg. Spikad etta.


6. Bournemouth - Blackburn 1

Blackburn tog en moralhöjande trepoängare i Lancashire-derbyt mot Preston, en triumf som innebär att de vitblå är obesegrade sedan början på november. Ben Brereton fortsätter att vräka in mål på topp, men här talar mycket för att både chilenarens och Blackburns framfart tar slut. Bournemouth är tillsammans med Fulhams ligans två överlägset bästa lag och Körsbären har en egen målkung i Solanke. Anfallaren gör lite som han vill för dagen och är en möjlig matchvinnare på Vitality Stadium. Ettan står stadigt allena.


7. Derby - Blackpool 1

Två raka nederlag är inte hela världen, men det ser oerhört svårt ut för Derby att lösa nytt kontrakt i The Championship. 21 minuspoäng skojas inte bort hur som helst och endast ett mirakel kan hjälpa Rooney och övriga till att hålla sig kvar. Blackpool hemma på Pride Park Stadium ska emellertid ses som en överkomlig uppgift. Nykomlingarna har totalt tappat stinget den senaste tiden där offensiven ser tämligen blek ut. The Seasiders ska vara nöjda om de reser hem med en pinne. 1X räcker för grön bock.


8. Hull - Bristol City X

Två i grunden jämna, och formstarka, aktörer drabbar samman på MKM Stadium. Hull har verkligen hittat rätt mot slutet med 13 inspelade poäng. George Honeyman har varit en starkt bidragande orsak till detta och det är en spelare som Bristol City måste hålla koll på. The Robins litar i sin tur mycket till en herre som Weimann i de främre leden. Den forna Aston Villa-spelaren kan åsamka Hull stor skada på egen hand. Vi har ruskigt svårt att ta ställning i East Riding of Yorkshire och därför föredras hela spannet.


9. Luton - Fulham X

Miniderby från Kenilworth Road dit Fulham åker med frågetecken på himlen. Tre raka oavgjorda duster är inte likt gästerna. Mitrovic har gått mållös från de två senaste och att The Cottagers svaga resultat sammanfallit med serbens måltorka är ingen slump. Att det per automatik ska vända mot ett lag av Lutons dignitet är inte givet. Hattmakarna är skickliga nog att spela bort serieledarna på den egna mattan och då tvåan lär streckas hårt föredras garderingar. Om råd alla tecken.


10. Peterborough - Millwall 2

Peterborough är inne i en kolossal svacka där ingenting fungerar. Motståndarna har raderat ut lirare som Clarke-Harris och Dembélé mot slutet, då har The Posh inte mycket att komma med i offensiv riktning. Försvaret håller heller inte på denna nivå. Millwall är inget herrskap som går ut och ordnar trepoängare på beställning, men gästerna är samtidigt så gott som allergiska mot att falla ur ramen. Det tror vi inte att de gör här heller. När strecken ser ut att landa in sunt är tvåan en fin spik att luta sig mot på Weston Homes Stadium.


11. Preston - Barnsley X

Poya Asbaghi har till synes lagt stort krut på att förbättra Barnsleys defensiv. Det har till viss del burit frukt efter två raka poängplock, men med tanke på The Tykes utsatta tabelläge är det segrar som behövs. Mot ett inte alltför märkvärdigt Preston ska svenskens första trepoängare i The Championship inte uteslutas. Preston fungerar som bäst när de får backa hem och spela på omställningar, en roll Poya inte tänker låta värdarna anta denna lördag. Med vänstervridna streck vill vi rekommendera hela spannet så fort det bara går.


12. Stoke - Middlesbrough 2

Bataljen på bet365 Stadium kommer att präglas av mycket kamp och fasta situationer, något som både Stoke och Middlesbrough behärskar väl. De förstnämnda spås även få iklä sig rollen som spelförande lag, något de däremot inte trivs nämnvärt med. Vi har därför svårt att köpa ettans hårda streckning. Middlesbrough är klart förbättrade under Chris Wilders ledning och hittar de upp i närheten av sin högstanivå finns god poängchans. Vi känner oss bekväma med att lämna ettan utanför. X2 till fint värde.


13. Swansea - Nottingham 1

Steven Gerrard vände hem i Premier League och i The Championship är det dags för Steve Cooper att återse sitt gamla Swansea. Walesaren basar numera över Nottingham, ett jobb han hittills skött med den äran. Lördagens uppgift blir dock en marig sådan då Coopers gamla arbetsgivare trivs utmärkt på egen mark. Hemma på Liberty Stadium tillåts Swansea diktera tempot i matcherna och då är det få motståndare som kan stå emot. Två raka förluster har inte motsvarat Svanarnas prestationer. Här kommer revanschen. Ettan ramar in detta.

Bästa dragen inför helgens Stryktipset

 


Kupongens kassaskåp

Manchester United

Insatsen mot Crystal Palace var dominant och ett utvilat Manchester United ska ses med toppchans mot ett svagt Norwich. Stark tvåa.


Varningens finger!

Barnsley

Preston trivs inte nämnvärt i favorit-kostymen, något ett defensivt förbättrat Barnsley ska kunna utnyttja. Vi utesluter inte Asbaghi och company från tre poäng.144 rader
1. Chelsea - Leeds 1x
2. Liverpool - Aston Villa 1
3. Norwich - Man United 2
4. Arsenal - Southampton 12
5. Birmingham - Cardiff 1
6. Bournemouth - Blackburn 1
7. Derby - Blackpool 1
8. Hull - Bristol City 1x2
9. Luton - Fulham x2
10. Peterborough - Millwall 2
11. Preston - Barnsley 1x2
12. Stoke - Middlesbrough x2
13. Swansea - Nottingham 1


864 rader
1. Chelsea - Leeds 1x
2. Liverpool - Aston Villa 1x
3. Norwich - Man United 2
4. Arsenal - Southampton 12
5. Birmingham - Cardiff 1
6. Bournemouth - Blackburn 1
7. Derby - Blackpool 1x
8. Hull - Bristol City 1x2
9. Luton - Fulham 1x2
10. Peterborough - Millwall 2
11. Preston - Barnsley 1x2
12. Stoke - Middlesbrough x2
13. Swansea - Nottingham 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto