Topptipset Tips Fredag 2/12

Publicerad på 1 Dec 2022 - 16:05

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Dec 2022 - 16:05

Fredagens Topptips innebär bokslut i VM-gruppspelet. Serbien - Schweiz kan mycket väl bli en holmgång medan Kamerun - Brasilien spås blir en mer ensidig historia. Därefter väntar fullt blås i League One! Häng med i analysen för att ta del av våra bästa drag!

 Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Serbien - Schweiz 1

Häftig sista strid från Grupp G där två på förhand väldigt jämna herrskap ska mäta svärd. Serbien sjabblade bort tre poäng mot Kamerun när den inte kassaskåpssäkra backlinjen gick bort sig två gånger om vid ledning 3-1. Förlusten innebar att seger krävs mot Schweiz och lyckas Dragan Stojkovic motivera sina adepter till en ansenlig insats finns onekligen möjlighet till tre poäng. Schweiz trivs med det sagt i matchbilder likt denna där alplandets stabila defensiv inte sällan ger fina lägen för omställningar. Med tanke på vad serberna visade mot Kamerun blundar vi inte för tvåan på större bongar. Ettan först, tvåan sedan.

2. Kamerun - Brasilien 2

Just när uttåget såg ut att vara definitivt reste sig Kamerun på nio. 1-3 hämtades upp till 3-3 mot Serbien efter att Aboubakar och Choupo-Moting stått för varsin kasse. Anfallsduon besitter en god mängd spets men när “De otämjbara lejonen” tvingas öppna upp sig mot Brasilien kan det lätt bli åka av åt andra hållet. Tite kan ställa en världsklasselva på benen även vid rotation och brassarnas taktiska kunnande ska innebära att gott om ytor för omställningar erbjuds som ett inte väloljat Kamerun. Tvåan streckas benhårt men det finns bättre skrällägen på annat håll. Storfavoriten lämnas på egna ben.

3. Bolton - Bristol Rovers 1

Bolton har tillsammans med Barnsley den bästa defensiven i hela League One och äntligen börjar det ljusna för Johan Elmanders gamla lag. Fyra poäng på de två senaste ligamatcherna vittnar om gryende form och det kommer att krävas något alldeles extra av Joey Barton och dennes Bristol Rovers för att lämna Macron Stadium med poäng. Förlusten i FA-cupen mot Boreham Wood var pinsam och på resande tass snittar de blåvita nästan två insläppta mål per match i tredjeligan. 1X räcker för grön bock.

4. Morecambe - Exeter 2

Den gamla mittbacken Gary Caldwell basar som bekant över Exeter men det har inte hjälpt gästernas defensiv mot slutet. 0-2 i brakan mot Ipswich följdes upp av hela 1-4 i nacken mot Oxford United i FA-cupen. Att kunnandet egentligen är stort spelar föga roll när Caldwells gäng ständigt går bort sig i de bakre leden. Morecambe är en opponent som de tillresta normalt ska ha lätt för men i rådande slag vågar vi inte lita på besökarna. “Räkorna”, som värdarna kallas, visar förvisso bedrövlig form men är det någonstans de ska kunna stå upp mot Exeter är det på egen mark. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

5. Ipswich - Fleetwood X

Ipswich brände uppflyttning till The Championship i fjol men den här säsongen tror vi att det är dags. Kieran McKennas gäng spelar League Ones bästa fotboll när de har sin dag, något som tipparna med det sagt också tycks ha koll på. När ettan målas upp över 80 procent mot ett inte oävet Fleetwood är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Scott Browns adepter tog poäng borta mot ett svårspelat Oxford United i början av november, en liten fingervisning om vad gästerna kan åstadkomma när de har sin dag. Mendes Gomes är en högkaratig lirare i de rödvitas främre led som kan skjuta Ipswich i sank på egen hand. Gå för skrällen och ta med samtliga tecken!

6. Charlton - Cheltenham 1

Säsong efter säsong lobbas Charlton upp som en kandidat för The Championship men det forna storlaget har svårt att få till helheten. Defensiven är inte bördig toppstrid men The Addicks kan samtidigt komma undan med hjälp av stortalangen Rak-Sakyi. 20-åringen kommer inte att vara kvar i League One särskilt länge till och Cheltenham får se upp när han sätter fart. Trots att det bara skiljer två poäng mellan dessa aktörer i tabellen får gästerna vara nöjda om de lyckas lösa en poäng i huvudstaden. Ettan är en tänkbar spik, krysset övervägs som lyxgardering.

7. Peterborough - Barnsley 1

Toppmöte från Weston Homes Stadium där Peterborough avser fortsätta sitt starka lir framför egen publik. Sju segrar på nio hemmamatcher och 21-4 (!) i målskillnad är starka papper och med Jonson Clarke-Harris på topp går ingen motståndare säker på denna arena. Lyckas Grant McCann förbättra värdarnas resande går de rakt upp i andraligan. Barnsley tillhörde densamma i fjol men även om gästerna är ett playoff-lag rent kapacitetsmässigt är detta en av säsongens svåraste uppgifter. Trots en förmodat tight tillställning gillas ettan till runt 40 procent. Peterborough spikas!

8. Plymouth - Port Vale X

En fet varningstriangel ska sättas ut för Plymouth. Bojan Djordjic gamla lag toppar League One men vi är övertygade om att ett ras ligger i luften. Både xG och xGC har överpresterat så det sjunger om det och sett till xPoints borde The Pilgrims snarare befinna sig i mittenskiktet. Port Vale är inga virtuoser på främmande gräs men här ska gästerna från Stoke-on-Trent kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen visar. Ellis Harrison är tillbaka från avstängning och han kan på egen hand skjuta de överskattade serieledarna i sank. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är ett måste.

Kupongens kassaskåp

Brasilien

Även om Tite flaggat för stor rotation har Brasilien en vansinnigt bred trupp. Mot ett Kamerun som kommer att tvingas till desperation gör brassarna inte bort sig.

Varningens finger!

Port Vale

Plymouth har överpresterat så det stått härliga till och värdarna är en favorit i fara mot nästan samtliga opponenter. Port Vale kan mycket väl få med sig något från Devon.

144 rader
1. Serbien - Schweiz 12
2. Kamerun - Brasilien 2
3. Bolton - Bristol Rovers 1x
4. Morecambe - Exeter 12
5. Ipswich - Fleetwood 1x2
6. Charlton - Cheltenham 1x
7. Peterborough - Barnsley 1
8. Plymouth - Port Vale 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto