Topptipset Tips Fredag 25/2

Publicerad på 24 Feb 2022 - 16:39

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Feb 2022 - 16:39

Fredagens Topptips gör nedslag i åtta olika länder där åtta olika högstaligor står för underhållningen. Vi hittar bland annat ett trevligt skrälläge i Serie A samtidigt som Levante fortsätter att jaga nytt kontrakt i La Liga. Kalaset sparkar igång med Premier League från St Mary’s, hänger ni med?

TV: 15 MILJONERS JACKPOT PÅ STRYKTIPSET!


Spelstopp: 19:591. Southampton - Norwich 1

Vi inleder äventyret på St Mary’s där Southampton varit oerhört starka under säsongens gång. 4-7-1 är siffror som vittnar om detta, men precis som raden lyder har fansen inte blivit bortskämda med segrar. Trots att The Saints besitter ett slagkraftigare manskap än Norwich går det inte att blunda för ettans hårda streckning. Kanariefåglarna vann faktiskt det vändande mötet med 2-1 och de senaste två förlusterna, mot Manchester City och Liverpool, ska inte vägas in ett dugg inför denna fight. En poäng är inte otänkbar för Dean Smith och company. 1X är ett lås.


2. Genoa - Inter X

Det som tidigare såg ut att vara en promenad mot Scudetton har blivit något helt annat för Inter. Fem raka 90-minutare utan seger i alla tävlingar är mörka siffror och tokgiven är inte triumfen i Genua. Genoa är defensivt förbättrade under Alexander Blessins ledning och större under har skett än att värdarna håller fortet mot ett Inter ur form. Destro är en lirare som kan vålla Nerazzurri problem på egen hand och när tvåan streckas upp över 80 procent är det läge att dra öronen åt sig. Måla tvärs över och jobbiga in den saftiga skrällen i västerled.


3. Hoffenheim - Stuttgart 1

Två raka triumfer har tagit Hoffenheim tillbaka i den brinnande striden om Champions League-platserna. Kramaric, Bruun Larsen och Dabbur håller alla skyhög nivå i värdarnas offensiv och trion besitter alla verktyg för att sätta Stuttgart i svårigheter på PreZero Arena. Besökarna är högst beskedliga, för att inte säga dåliga, på resande tass där endast en seger på elva försök är pinsamt usla siffror. De rödvitas truppläge är inte mycket att hurra över och Hoffenheim ska ses med toppchans till tre poäng. Ettan spikas trots överstreckning.


4. Levante - Elche 1

Viktig kamp från bottenstriden i La Liga där Levante börjar vakna till liv. Fyra inspelade poäng mot Atlético Madrid och Celta Vigo är munter läsning och Grodorna ska absolut inte be om ursäkt för skörden. Hemma på Ciutat de Valéncia finns normalt en stabilitet som ska räcka långt mot ett lag av Elches kaliber. Gästerna kommer från två segrar på de tre senaste men har haft uppenbara problem på resande tass. Bara två bortasegrar på hela säsongen vittnar om detta och när ettan ser ut att erbjuda spelvärde finns inget att tveka på. Levante singlas!


5. Montpellier - Rennes 2

Förmodat målrik tillställning från Ligue 1 där Montpellier och Rennes ska mäta svärd. De förstnämnda står för en fin säsong såhär långt där framför allt spelet i egen borg har inneburit kontakt med lagen på Europaplatser. Savanier och Germain är två spelare som besitter hög höjd, men här får duon och deras polare finna sig i att slå ur underläge. Rennes ruvar på en av finrummets vassaste offensiver där lirare som Laborde, Terrier och Guirassy utmärker sig för jämna. Trion visade sig på styva linan senast mot Troyes, men det är samtidigt skillnad på Les Rennais när det vankas resande. Utanför hemtrakterna är gästerna inte lika bekväma som hemmavid. Gubben (etta-tvåa) är ett lämpligt val.


6. Beerschot - Charleroi 2

Goda råd börjar bli svindyra för Beerschot som är fast förankrade som jumbo i Jupiler League. 57 insläppta mål är anledningen till varför och så länge värdarna snittar över två insläppta mål per match kommer de inte att klara sig kvar i finrummet. Charleroi besitter en avsevärt högre högstanivå och fightas för att hålla kvar vid en kvalplats mot eventuellt Europaspel. Vassa målskytten Gholizadeh och hans kamrater ska normalt städa av Beerschot utan problem, men med förmodat hög streckning på tvåan är det inte fel att överväga garderingar. Ettan lockar mest.


7. RKC Waalwijk - Twente 2

Botten mot toppen från Eredivisie där RKC Waalwijk kommer få det hett om öronen. Värdföreningen ståtar med mindre smickrande 0-1-3 på de fyra senaste tävlingsmatcherna och kan inte känna sig säkra på nytt kontrakt. Säkra går de heller inte när Twente kommer på besök. Gästerna torskade förvisso med 0-5 mot Ajax dagen innan alla hjärtans dag, men det är inget att skämmas över. Ron Jans tog därefter en poäng med mersmak mot Go Ahead Eagles och en poäng är minst vad Twente får med sig även från Mandemakers Stadion. X2 räcker för grön bock.


8. Belenenses - Pacos de Ferreira X

Vi rundar av fredagen med en svårsiad tillställning från Primeira Liga. Belenenses har inte kommit upp i nivå så här långt och Anders Anderssons gamla lag ser ut att få svårt att ordna kontraktet. Sex poäng skiljer upp till säker mark, men Pacos de Ferreira är med det sagt ingen omöjlig uppgift. Gästerna befinner sig sju pinnhål före Belenenses i tabellen, men skillnaden är trots allt bara nio poäng. Pacos offensiva led gör ingen människa glad och i en fight som kan sluta hur som helst föredras många tecken. Måla tvärs över.


Kupongens kassaskåp

Hoffenheim

Hoffenheim är med i kampen om Champions League-platserna och är sylvassa i egen borg. Stuttgart är värdelösa på resande tass och kammar noll på PreZero Arena.


Varningens finger!

Genoa

Alexander Blessin har stabiliserat Genoas defensiv och mot ett Inter ur slag vill vi inte blunda för det massiva skrälläget i västerled. 1X ska med till varje pris.144 rader
1. Southampton - Norwich 1x
2. Genoa - Inter 1x2
3. Hoffenheim - Stuttgart 1
4. Levante - Elche 1
5. Montpellier - Rennes 12
6. Beerschot - Charleroi 12
7. RKC Waalwijk - Twente x2
8. Belenenses - P.Ferreira 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto