Topptipset TIps Tisdag 22/3

Publicerad på 21 Mar 2022 - 15:53

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Mar 2022 - 15:53

Tisdagens Topptips inleds med en smällkaramell från damernas Champions League-slutspel. Real Madrid och Barcelona drabbar samman i ett El Clásico där de sistnämnda bär ett stort favoritskap. Kupongen fortsätter sedan med engelsk fotboll från League One, League Two och National League. Häng med!


Spelstopp: 20:44



1. Real Madrid - Barcelona 2

Damernas Champions League har nått fram till kvartsfinal där en ensidig historia är att vänta på Alfredo Di Stéfano-stadion. Real Madrid har häng på en kvalplats mot kommande upplaga av Champions League, en turnering där Barcelona är regerande mästare. Katalanerna står på andra sidan denna afton och gästerna vann faktiskt det senaste inbördes mötet med hela 5-0. Vi tror på ett liknande utfall även denna gång. Klasskillnaden är monumental och det dröjer åtminstone ett par säsonger innan de vitklädda kan mäta sig med rivalen. Tvåan står stadigt allena i Madrid.


2. Plymouth - Cheltenham X

Över till herrfotboll från England där vi inleder äventyret i League One. Plymouth har stått för en stark säsong såhär långt och ska kunna knipa en playoff-plats. Hemma på sydkusten är Bojan Djordjic gamla lag erkänt starka, men till över 65 procent lockas vi inte nämnvärt av ettan. Cheltenham besitter en hög högstanivå och har gått segrande ur tre av de fyra senaste ligamatcherna. Offensiven ser slagkraftig ut och här är vi inte alls på samma sida som tipparna. Fint skrälläge innebär alla tecken på Home Park där högersidan ska jobbas in!


3. Oldham - Sutton United 2

Formsvagt möte från League Two där Oldham jagar nytt kontrakt samtidigt som Sutton United jagar en playoff-plats mot League One. De sistnämnda har bara en poäng på de tre senaste och behöver lyfta sig rejält om det ska bli tal om tredjedivisionen kommande säsong. Donovan Wilson är en spelare som besitter stort kunnande, men här får anfallaren och hans kompanjoner en svettig afton framför sig. Oldham må ha fyra raka nederlag innanför västen, men hemma på Boundary Park ska värdarna inte underskattas. Nytt kontrakt är en faktor som heter duga och Oldham har knappast råd att tappa poäng denna afton. Ettan ska med bredvid tvåan.


4. Rochdale - Mansfield X

Svårsiad tillställning från Greater Manchester där Rochdale ska mäta svärd med Mansfield. De förstnämnda har ännu inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt, men denna afton är poängchansen god mot ett bortasvagt Mansfield. Gästerna har bara vunnit fyra av 16 bortamatcher men motiveras samtidigt av att det inte är långt upp till playoff-platserna. Fem poäng är vad som skiljer och när Mansfield dessutom har flera matcher färre spelade än konkurrenterna i toppen är motivationen hög. De gulblå ståtar med två raka förluster, men med handen på hjärtat är Rochdale en långt ifrån omöjlig uppgift. Alla tecken smakar bäst på Crown Oil Arena.


5. Port Vale - Exeter 1

Notoriskt hemmastarka Port Vale är bara två poäng ifrån playoff-platserna och denna afton behöver värdarna steppa upp när tabelltvåan kommer på besök. Nämnas bör att The Valiants, som de hemmahörande kallas, vunnit tre raka inbördes möten mot Exeter. Gästerna har bara förlorat sex av 36 matcher och är i grunden det bättre laget, men trots det tror vi att besökarna får nöja sig om de löser en pinne denna afton. Port Vale är i gott slag med tre raka segrar och förlorar inte detta om de kommer upp i ansenlig nivå. Strecka från vänster.


6. Wrexham - Halifax 1

Ryan Reynolds och Rob McElhenney äger som bekant Wrexham och skådespelarna är på god väg att styra värdarna upp i League Two. Fyra poäng skiljer upp till tabelltvåan Chesterfield och med två matcher till godo ska Wrexham inte räknas bort från direktplatserna. Halifax är dock inga duvungar vilket inte minst återspeglas i besökarnas magiska formrad. Fem raka triumfer bär respekt med sig och i rådande toppform ska The Shaymen inte underskattas i draklandet. Den lågt streckade tvåan bör finnas med bredvid ettan.


7. Notts County - Boreham Wood 1

Klassisk fotbollsmark ligger på Meadow Lane där Notts County spelar sina hemmamatcher. Den gamla Östersundstränaren Ian Burchnall basar över en av världens äldsta klubbar och denna afton ger vi Notts County god segerchans. 2-1-segern mot Dagenham & Redbridge höjde självförtroendet och i jakten på en säkrad playoff-plats är de orangesvarta extremt motiverade denna tisdag. Boreham Wood gjorde stor succé i FA-cupen men har gått betydligt sämre i ligaspelet den senaste tiden. Fem raka tävlingsmatcher utan seger vittnar om detta och här får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Ettan singlas till trevlig procent.


8. Grimsby - Solihull Moors 1

Kupongen avrundas på Blundell Park där Grimsby ska gå i klinch med Solihull Moors. 11-2-3 lyder Grimsbys facit i den egna borgen och vi tror att den positiva trenden fortsätter även här. Solihull Moors har en playoff-plats att försvara men gästerna trivs inte som bäst på resande tass. Poängtapp i åtta av 14 bortamatcher skvallrar om detta och lyckas The Moors knipa en pinne denna afton ska de vara mer än nöjda. 1X räcker hela vägen till grön bock i Lincolnshire.


Kupongens kassaskåp

Barcelona

Barcelona dominerar den spanska ligan och är minst två nivåer starkare än Real Madrid. Katalanerna gör inga misstag i denna kvartsfinal. Given tvåa.


Varningens finger!

Cheltenham

Cheltenham visar fin form med tre segrar på de fyra senaste och ska inte räknas bort mot ett övervärderat Plymouth. Högersidan är av yppersta vikt på sydkusten.



144 rader
1. Real Madrid - Barcelona 2
2. Plymouth - Cheltenham 1x2
3. Oldham - Sutton United 12
4. Rochdale - Mansfield 1x2
5. Port Vale - Exeter 1x
6. Wrexham - Halifax 12
7. Notts County - Boreham 1
8. Grimsby - Solihull Moors 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto