Topptipset Tips Torsdag 2/12

Publicerad på 2 Dec 2021 - 09:46

Tipsexperten

Tipsexperten

2 Dec 2021 - 09:46

Torsdagens Topptips är av bättre sort. Premier League sätter bjässar som United, Arsenal samt Spurs i spel – en italiensk veckoomgång och svenskt kvalspel delges också. Åtta rätt och riklig utdelning jagas, häng med!

Spelstopp: 18:291. Manchester United - Arsenal X


Jättemötet, som är något mindre efter lagens kräftgång på senare år, är först ut på Old Trafford. The Gunners har varit stabila i sina poängplock efter den fullständigt horribla inledningen, men de visade sig också vara ett klart nummer för litet mot ett lag som Liverpool härom veckan. United ger i sin tur ojämnhet ett ansikte men det händer inte sällan att de gräver fram ett resultat mot bättre lag, likt mot Chelsea senast. Nu är dessutom Röjar-Ralf Rangnick äntligen klar för de röda och även om det är svårt att se tysken föra med sig något större spelmässigt uppsving efter endast två-tre dagar i klubben ska åtminstone energinivån vara förbättrad. Arsenal är under Arteta relativt jämna, men höjden och värdet är högre hos Man U. 1X spelas.

2. Tottenham - Brentford 2

Antonio Conte-effekten har inte direkt varit påtaglig i Tottenham hittills. Efter två poänggivande Premier League-omgångar kom en ny smäll, 1-2 mot Mura i Europa Conference League. Harry Kane gjorde britternas ensamma mål, trots att i stort sett hela ordinarie elvan fanns på banan. Just målskyttet har varit problemet även i PL. Blott elva kassar har hängts, endast Norwich är sämre. Brentford är inte ett lag i superslag men segern mot Everton senast var fin och med upptjackat självförtroende går inte Spurs säkra. Tvåan rensar fint och lämnas inte utanför. Helst alla tecken.

3. Lazio - Udinese 1

0-6. Det är de sammanlagda siffrorna från Lazios två senaste matcher. Napoli och Juve stod förvisso för motståndet, men det såg ändå sämre ut än vi trott för romarna. Bättre ska det dock kunna bli mot Udinese, som verkar vara en bra bit under isen. 1-5-5 är en resultatrad de tillresta knappast är stolta över och med en nyss tillfrisknad Ciro Immobile redo från start hos Lazio ska Sarris gäng, som innan de två plattmatcherna sett ganska trevliga ut, ha goda chanser att lösa poäng. Bortasegern tror vi inte på, 1X räcker.

4. Torino - Empoli 1

Vi fortsätter uppåt längs stövelskaftet till Turin där Torino är oerhört starka. På Stadio Olimpico noteras tre raka treor på vilka åtta mål gjorts och även den senaste bortamatchen mot Roma lovade gott. Förlusten med 0-1 var oförtjänt och kan man konservera formen från det mötet är segerchanserna goda här. Empoli har överraskat denna säsong men det hade inte förvånat alls om de sjunker i tabellen ju längre säsongen lider. Redan nu blir det tufft. Ettan är en bra spik under 55 procent.

5. Dalkurd - GAIS 1

Vinter är här, snö och kyla med den. Vad passar då bättre än att sparka igång kvalet till Superettan, i vilket GAIS ska försvara sin plats mot utmanarna Dalkurd. De hemmahörande kurderna avslutade den ordinarie seriesäsongen på ett imponerande sätt och kommer med fint självförtroende till denna match. Koen Kostons imponerade mest av alla med sju mål på de sju avslutande fajterna. GAIS har ingen som kan matcha de siffrorna, men göteborgarna kommer också till matchen med ganska gott gry efter fyra pinnar på de två sista matcherna. Hemmalaget hålls högst, men komplettera gärna med krysset kvickt.

6. Skövde - Akropolis 1

Även Skövde och Akropolis ska kvalspela om en plats i Superettan. Akropolis är laget som riskerar att förlora sin position, Tobbe Linderoths Skövde är laget som vill roffa åt sig. Värdana har Viktor Granath att tacka för mycket, 24 mål i Söderettan är siffror som gör att han lockar större klubbar till nästa säsong. Frågan är om han kan avsluta på bästa sätt med nuvarande gäng. Avsluta på bästa sätt har inte Akropolis gjort i någon bemärkelse. Ett mål på de tre sista kamperna gav bara en poäng och det var precis vad som skiljde laget från ett säkrat kontrakt. Att gräva fram resultat med kniven mot strupen är uppenbarligen inte besökarnas bästa gren och de vänder knappast trenden under torsdagen. 1X räcker.

7. Celtic - Hearts X

Tvåan möter trean i Skottland och detta är ett möte som nu är jämnare än vad det har varit historiskt. Hearts går om grönvitt vid seger och med tanke på skadeläget hos Celtic ska det inte vara omöjligt. Starfelt, Dembele, Rogic och Giakoumakis ser ut att missa matchen allihop och det är startspelare normalt sett. När dessa lag möttes med fulla manskap på Celtic Park i augusti var det jämnt, 3-2 vann värdarna med efter att Odsonne Èdouard gjort mål och assist. En spelare som därefter lämnat för Crystal Palace där han gjort succé. Gästerna ska inte räknas bort till dessa procent. Helgardera och håll tummarna för en knall.

8. AZ Alkmaar - Fortuna Sittard 1

Över till Alkmaar där Fortuna Sittard ska smaka tulpan. AZ har en trupp som utan tvekan håller för toppen och det bör vara en tidsfråga innan de stiger i tabellen. Annat kan sägas om Sittard som knappast har haft någon lycka denna säsong. Efter tretton omgångar har nästjumbon släppt in hela 32 mål och bara bärgat nio futtiga pinnar. Till denna fajt kommer de med fyra raka förluster i ryggen. AZ:s speciella målskytt Dani de Vit lär ha en drömdag mot detta motstånd, ettan spikas.


Kupongens kassaskåp

AZ Alkmaar

AZ ska kunna använda Fortuna som språngbräda mot högre höjder under torsdagen. Gästerna gör ingen glad denna säsong och AZ är ett klart bättre lag. Etta!

Varningens finger!

Brentford

Trötta Tottenham släpar fortsatt fötterna efter sig. Någon ketchupeffekt har laget inte fått efter Contes intåg och en bortaseger för Brentford finns definitivt på menyn. Tvåan testas till fin procent.144 rader
1. Man United - Arsenal 1x
2. Tottenham - Brentford 1x2
3. Lazio - Udinese 1x
4. Torino - Empoli 1
5. Dalkurd - GAIS 1x
6. Skövde - Akropolis 1x
7. Celtic - Hearts 1x2
8. AZ Alkmaar - F.Sittard 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto