Topptipset Tips Torsdag 22/12

Publicerad på 21 Dec 2022 - 15:48

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Dec 2022 - 15:48

Torsdagens Topptips består till hälften av cupspel medan andra halvan är ligaspel från Turkiet och Belgien. Tvådagarskalasets mest i ögonfallande bidrag påfaller under torsdagen där Manchester City - Liverpool är en sanslös karamell ett par dagar före dopparedan. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 20:59

1. Manchester City - Liverpool X

Kupongens otvivelaktiga smällkaramell serveras från Etihad Stadium där Manchester City och Liverpool ska mäta svärd. De sistnämnda ryckte i viss mån upp sig innan uppehållet där bland annat segern mot torsdagens opponenter på Anfield gav råg i ryggen. Vad gäller truppläget är Díaz, Jota och Konaté troligen borta från spel men i övrigt ska Klopp kunna mönstra en stark startelva i Eastlands. City har i sin tur frågetecken för en hel drös spelare som varit iväg och spelat VM känslan är att denna kraftmätning kommer mer lämpligt för Liverpool än för de ljusblå. Alla tecken och injobb av minst ett oavgjort resultat blir vårt val på Etihad.

2. Chelsea - PSG 1

Kupongen fortsätter med ytterligare en smällkaramell från damernas Champions League. Chelsea toppar Grupp A med 13 poäng efter fem matcher och den totala målskillnaden 16-1 vittnar om att Londonlaget varit numret större än övriga kombattanter så här långt. Emma Hayes förfogar över ett slagkraftigt lag innehållandes spetsspelare som Cankovic och Kirby, en duo som på egen hand kan såra gästande PSG. Fransyskorna saknar supermålskytten Katoto på grund av en knäskada och hade uppenbara problem i den senaste omgången mot Real Madrid. 2-1-segern var knapp och här får parisarna finna sig i att slå ur underläge. Spikad etta trots viss överstreckning i London.

3. Real Oviedo - Granada X

Copa del Rey är nästa turnering till rakning där Real Oviedo tar sig an Granada i Asturien. Den anrika värdarna har haft ett snuskigt starkt försvarsspel den senaste tiden där blott två insläppta mål på de sju(!) senaste ligamatcherna är imponerande siffror. Vägen till en ansenlig insats mot Granada ligger även den via ett starkt försvarsspel. Gästerna från Andalusien har en högre högstanivå än torsdagens kombattanter men den visas sällan på främmande gräs. Krysset ligger nära till hands och vid gardering lockar främst ettan med sitt smygvärde. Avslag på tvåan.

4. Moreirense - Arouca 1

Vidare till Taca da Liga där Arouca med nöd och näppe lyckades lösa avancemang från sin grupp. 2-1-segern borta mot Santa Clara ordnade biffen men triumfen blev en dyrköpt sådan då både Opoku och Simao synade det röda kortet. Duon är således avstängda mot Moreirense som toppar tabellen i Segunda Liga. Värdarna ska därför inte känna sig underlägsna bara för att motstånd från finrummet står på andra sidan och firma Luis/Silva är en som kan sänka Arouca på egen hand. Hemmaplan och bättre truppläge är faktorer som talar för ettan och håller den sig i trakter omkring 45-50 procent är spiken ett faktum.

5. Antalyaspor - Ankaragücü 2

Sam Larssons Antalyaspor avslutade hösten urstarkt i Süper Lig och återstartade tävlandet med en bekväm viktoria i Turkiska cupen i tisdags. Svensken med kamrater har dock inte övertygat hela säsongen och här blir värdarnas procent våldsamt överdriven mot ett inte odugligt Ankaragücü. Gästerna plockade poäng av regerande mästarna Trabzonspor innan uppehållet och har spets i de främre leden. Georgiern Beridze kan åstadkomma mycket på egen hand och när högersidan dryper av spelvärde är X2 en spännande väg att gå. Avslag på ettan.

6. Seraing - Eupen 2

Förmodat målrik tillställning mellan två lag som har väldiga problem i de bakre leden. Eupen snittar nästan tre insläppta mål per bortamatch och med ett sådant facit blir det givetvis tufft att lämna bottenstriden bakom sig. Sköter gästerna sina kort rätt på Stade du Pairay finns god segerchans men Seraing kommer att tänka samma sak om fredagens kombattanter. Tabelljumbon visade prov på kunnande när de besegrade Charleroi i cupen i början på november och här klarar vi oss väldigt långt med en klassisk “gubbe” (etta-tvåa).

7. Gent - Standard Liège X

Gent tog vid där hösten avslutades när Cercle Brugge fick brallorna neddragna med 2-0 i tisdagens cupmatch. Det ska dock tilläggas att segern kom först efter förlängning, under 90 var tillställningen jämn och när ettan springer iväg alldeles för högt råder garderingstvång när Standard Liège kommer på besök. Gästerna hade inte mycket att säga till i tisdagens cupmatch mot Royal Antwerp (0-4) men här motsvarar inte streckningen styrkeförhållandena lagen emellan. Skrälläget är ypperligt och alla tecken åker med redan på mindre system.

8. Mechelen - Cercle Brugge 1

Mechelen har hittills inte varit i närheten av att upprepa fjolårets lyckade säsong. Mycket av detta har berott på Kerim Mrabtis frånvaro på grund av skada, men i tisdagens cupmatch mot Seraing var svensken tillbaka. 1-0-segern signerades av Mrabti och det skulle inte förvåna ett dugg om de rödgula värdarna lyfter i tabellen i och med svenskens återkomst. Bra segerchans finns hemma mot Cercle Brugge som gick 120 tunga minuter mot Gent i cupen för bara några dagar sedan. Gästerna är inte oväna men det råder inget tu tal om att ettan går först. Tvåan följer med på större bongar.

Kupongens kassaskåp

Moreirense

Moreirense går fram som en ångvält i Segunda Liga och visade styrka när de höll Benfica bakom sig i gruppspelet av Taca da Liga. Stärkta av detta går värdarna vinnande ur striden mot ett inte märkvärdigt Arouca. Fin etta.

Varningens finger!

Ankaragücü

Ankaragücü visade prov på hög höjd när de knep en pinne av Trabzonspor innan uppehållet. En likvärdig prestation räcker långt mot Antalyaspor. X2 är värdemässigt guld.

144 rader
1. Man City - Liverpool 1x2
2. Chelsea - PSG 1
3. Real Oviedo - Granada 1x
4. Moreirense - Arouca 1
5. Antalyaspor - Ankaragücü x2
6. Seraing - Eupen 12
7. Gent - Standard Liège 1x2
8. Mechelen - Cercle Brugge 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto