Topptipset Tips Torsdag 24/2

Publicerad på 23 Feb 2022 - 15:02

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Feb 2022 - 15:02

Arsenal spelar sin andra ligamatch mot Wolverhampton på drygt två veckor. Den fighten inleder torsdagens Topptips som sedan drar på ett äventyr i Europa. Returmöten från 16-delsfinalerna av Europa League och Europa Conference League står på menyn. Plattan i mattan!


Spelstopp: 20:44



1. Arsenal - Wolverhampton 1

För andra gången på drygt två veckor ska Arsenal och Wolverhampton gå i klinch i Premier League. I det vändande mötet på Molineux drog Arsenal det längsta strået trots att de slutförde de sista 20 minuterna med en man mindre på banan. Vi tror på ytterligare en triumf denna afton. Martinelli är tillbaka från avstängning och tillsammans med Lacazette, Saka och Smith-Rowe utgör brassen en sylvass offensiv. Wolverhampton kommer i sin tur från två raka segrar mot Tottenham och Leicester, men gästerna har inte imponerat nämnvärt i någon av tillställningarna. Snarare tvärtom. Den underliggande defensiva statistiken har överpresterats ett bra tag och här blir Wolves straffade av ett skickligt Arsenal. Spikad etta.


2. Napoli - Barcelona 2

Returmöte från Europa League 16-delarna där Napoli ska vara glada som lämnade Katalonien med en poäng. Italienarna var i spelmässigt underläge stora delar av matchen och även om bland andra Osimhen vilades i 1-1-matchen mot Cagliari tror vi att Napoli får svårt att vinna mot Barcelona även denna gång. Katalanerna körde över Valencia med 4-1 i helgen och Xavis mannar ser klart förbättrade ut jämfört med bara för ett par månader sedan. Traoré, Aubameyang och Pedri är bara några av Barcas formstarka lirare i de främre leden. Har dessa herrar en bra afton kan det bli åka av för Napoli. Värdarna ska inte underskattas, men till mer än ett oavgjort resultat räcker det inte. X2 spelas.


3. Rangers - Dortmund 2

En av de största knallarna från den första omgången av 16-delsfinaler var Rangers maffiga 4-2-seger på Signal Iduna Park. Sent i den första och tidigt i den andra halvleken straffade skottarna ett slarvigt Dortmund med dubbla strutar två gånger om och tyskarna lyckades aldrig hämta sig efter baklängesmålen. Det ska påpekas att van Bronckhorsts mannar hade maximal, till och med mer än så, utdelning sett till vad de skapade, men utgångsläget är minst sagt gynnsamt inför returen. Dortmund kommer att trampa plattan i mattan från första sekund och stärkta efter kölhalningen av Mönchengladbach (6-0!) vågar vi inte räkna bort en tysk triumf på Ibrox. Känslan är dock att gränsen är hårfin mellan himmel och helvete för BVB vilket gör den lågt streckade ettan lockande på större system. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val.


4. Braga - Sheriff Tiraspol X

Braga stod inför en på förhand gynnsam uppgift när de lottades mot Sheriff Tiraspol. Moldaverna hade fram till det vändande mötet inte spelat en tävlingsmatch denna sida nyår, men det hindrade inte Champions League-gruppspelets succélag från att lägga Braga på rygg med 2-0. Nyckelduon Thill/Traoré hittade nätet mot Ärkebiskoparna och det är spelare som kan straffa torsdagens kombattanter även i Portugal. Braga är normalt en urkraft på eget gräs, men när Sheriff får ligga lågt och spela på omställningar trivs de som allra bäst. Det är en faktor att ta hänsyn till här. Alla tecken föredras då högersidan rensar fint bland kuponghögarna.


5. Real Betis - Zenit 2

Real Betis fortsätter att rada upp segrar - fyra raka i alla tävlingar - och går mot deras bästa säsong i mannaminne. Manuel Pellegrini har formerat en mysig offensiv innehållandes lirare som Canales, Juanmi och Joaquín, herrar som på egen hand kan såra vilken opponent som helst på europeisk nivå. De grönvita släpper dock in många mål och det går inte att komma ifrån det faktum att marginalerna varit med andalusierna mot slutet. Då väljer vi att dra öronen åt oss när ettan streckas upp mot 60 procent. Zenit återstartar sitt ligaspel först den sista februari, men ryssarna stod ändå upp förvånansvärt bra i det vändande mötet. Matchbilden var överlag jämn och gästernas främre led är tillräckligt skickliga för att såra Real Betis via omställningar. Gubben liras där den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt.


6. PAOK - Midtjylland 1

Ett ringrostigt Midtjylland - Superligaen drog igång först efter det vändande mötet med PAOK - lyckades skapa ett övertag inför returfighten mot PAOK via 1-0. Joel Andersson blev matchhjälte med en sällsynt strut, men här kommer svensken och hans kamrater att få slita för besväret. PAOK är ett helt annat lag på hemmaplan och vi anser att Antonio Colak och company drar en stor fördel av att vara mitt inne i brinnande säsong i ligaspelet. Den före detta MFF:aren får inte mycket speltid, men det får däremot skickliga lirare som Akpom, Augusto och Biseswar. Här kan dessutom målkungen Kurtic vara tillbaka i spel. Då får danskarna det hett om öronen. Ettan kan gott lämnas allena till trevlig procent.


7. Slavia Prag - Fenerbahce X

Fenerbahce imponerade inte alls i Europa League-gruppspelet men fick ändå spela vidare i Europa Conference League. Väl där stod turkarna för en marginellt förbättrad insats i den första 16-delsfinalen mot Slavia Prag, men det räckte ändå inte till mer än 2-3 i brakan. Tjeckerna utnyttjade Feners slarviga defensiv till fullo och ska de gulblå lyckas vända på detta krävs rejäl skärpning i Prag. Slavia dras med mängder av skadebekymmer i de bakre leden vilket bör gynna en lirare som Enner Valencia. Har anfallaren en bra dag kan Fenerbahce skaka liv i detta dubbelmöte. Har han inte det kan det återigen bli en mörk afton. Alla tecken rekommenderas då ettan blir för hårt betrodd.


8. Vitesse - Rapid Wien 1

Det första mötet mellan Vitesse och Rapid Wien var en fight innehållandes två ansikten. Österrikarna tog tag i taktpinnen i den första halvleken för att sedan släppa den ifrån sig i den andra. Faktum är att Rapid ska vara väldigt nöjda som går in i returmötet med en 2-1-ledning att försvara. Vitesse gynnades förvisso av att högerbacken Stojkovic såg rött med 25 minuter kvar att spela, men även i de 20 minuterna dessförinnan var det holländarna för hela slanten. Openda, Baden Frederiksen och Grbic är spelare som ska skjuta Vitesse vidare. 1X är att betrakta som en helgardering i tulpanriket.


Kupongens kassaskåp

Arsenal

Arsenal dominerade matchbilden fullständigt mot Brentford där 2-1 var siffror i underkant. Wolverhampton vann med samma siffror mot Leicester, men Vargarna lever på lånad tid. Förr snarare än senare kommer en plump och här gillas ettan starkt.


Varningens finger!

Sheriff Tiraspol

Sheriff Tiraspol visade spets i det vändande mötet trots att moldaverna inte tävlingsmatchat sedan innan nyår. Här får gästerna göra det de trivs allra bäst med, nämligen att kontra. Då går inte Braga säkra.



144 rader
1. Arsenal - Wolves 1
2. Napoli - Barcelona x2
3. Rangers - Dortmund 12
4. Braga - Sheriff Tiraspol 1x2
5. Real Betis - Zenit 12
6. PAOK - Midtjylland 1
7. Slavia Prag - Fenerbahce 1x2
8. Vitesse - Rapid Wien 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto