Topptipset Tips Torsdag 8/12

Publicerad på 7 Dec 2022 - 16:22

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Dec 2022 - 16:22

Mustigt är torsdagens Topptips som löper över två dagar. Damernas Champions League inleder kupongen som sedan spinner vidare med Segunda División, Serie B och cupspel från både England och Portugal. Därefter är det dags att återigen ta VM-tjuren vid hornen under fredagen. Nu börjar kvartsfinalerna!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Real Madrid - Chelsea X

Chelsea går fram som en ångvält just nu och hade inga större problem i det vändande mötet med Real Madrid. 2-0 skrevs siffrorna till för svensklaget som toppar gruppen fem poäng före PSG och Real Madrid. De sistnämnda står på andra sidan denna afton och med hänsyn till rådande läge i tabellen vill vi inte lita blint på den betrodda tvåan. Real Madrid kan mycket i sina bästa stunder och kan absolut bjuda upp till dans mot brittiskorna på spansk mark. Esther González är en spelare som kan sänka de blåklädda på egen hand. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

2. St. Pölten - Slavia Prag 1

Varken St. Pölten eller Slavia Prag har hittills haft något att sätta emot Wolfsburg och Roma. Värdinnorna har fyra poäng upp till italienskorna och lyckas de upprepa bedriften från det vändande mötet med Mia Perssons gamla lag (1-0) kan de blåsa liv i kampen om andraplatsen. Tjeckiskorna har ännu inte lyckats göra mål i Champions League och inte mycket talar för att deras första poäng kommer utanför hemtrakterna. St. Pölten är numret större på egen mark och vinner detta till ansenlig procent.

3. Málaga - Granada 1

Förmodat tight och tillknäppt tillställning att vänta från gammal Champions League-mark. Málaga är inte närheten av fornstora dagar och med blott 14 inspelade poäng på 18 matcher är de vitblå onekligen ett lag som riskerar att trilla ur Segunda División. Prestationerna har dock höjts mot slutet och när ett notoriskt bortasvagt Granada gästar La Rosaleda köper vi inte svenska folkets favorisering av tvåan. Granada må vara ligans bästa hemmalag men på resande fot ser det inte sällan beklämmande ut. 1X liras till trevligt spelvärde.

4. Palermo - Como 1

Palermo tog en fin skalp i föregående omgång när förmodade topplaget Benevento besegrades med 1-0 på fientlig mark. Eugenio Corini knäppte då Fabio Cannavaro på fingrarna och hemma på Sicilien ska Corini och hans mannar kunna göra samma sak med Como. De profiltäta gästerna har inte fått det att stämma och tappade senast dubbla överlägen mot Ascoli. Detta trots en man mer på banan den sista halvtimmen. Har offensiven en bra dag kan Fábregas och company störa Palermo men ettan ska utan tvekan gå i första ledet. Tvåan hänger med på större system.

5. Gillingham - Dagenham & Redbridge 2

Omspel från FA-cupens andra runda där Gillingham var på vippen att åka ut för en vecka sedan. Först i den 92:a minuten lyckades värdarna kvittera Dagenham & Redbridges ledning, men sett till matchbilden var det en orättvis balja. Gästerna från National League dominerade händelseförloppet och även om Gillingham är hemmahörande i League Two till vardags ska gästerna kunna bjuda upp till dans även på bortabana. Tvåan är vårt första tecken, ettan sällskapar när det är dags för garderingar.

6. Chaves - Porto X

Den portugisiska Ligacupen, Taca da Liga, avrundar torsdagens bataljer med en strid från norra Portugal. Grupp A är så här långt en jämn sådan och även om Porto är megafavoriter att lägga beslag på förstaplatsen anar vi ugglor i mossen för Conceicaos gäng denna torsdagsafton. Pepe, Otávio och Costa spelar alla VM för Portugal och det råder dessutom frågetecken kring Taremi, Grujic och Eustáquios medverkan då de tidigare varit i farten i Qatar. Skulle samtliga missa denna tillställning har Chaves bästa tänkbara slagläge. Värdarna slår onekligen ur stort underläge men när tvåan valsar upp över 80 procent är det läge att dra öronen åt sig. Hela spannet och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Kroatien - Brasilien 2

Brasilien manifesterade en rejäl styrkedemonstration när de slaktade Sydkorea med 4-1. Siffrorna både kunde och borde blivit betydligt större än så och det var tydligt att offensiven höjdes rejält med Neymars återkomst från skada. Utklassningen tillät sambalirarna att spara på krafterna inför kvartsfinalen mot Kroatien, en lyx som de schackrutiga inte haft. 120 minuters drama mot Japan lär ha satt sina spår i Modric och company som hade problem med japanernas rappa omställningar. Här kommer det att gå ännu fortare. Tvåan är en vettig spik att luta sig mot trots marginell överstreckning.

8. Nederländerna - Argentina 2

Kupongens sista fight är ett glödhett rivalmöte mellan Nederländerna och Argentina som har alla förutsättningar att bli något alldeles extra. De sistnämnda har steppat upp i takt med mästerskapets gång där framför allt defensiven ser oerhört väloljad ut. Framåt handlar det mesta om Messis dagshumör och även om magikern kan sänka vilken opponent som helst på egen hand vill vi slå ett slag för “Oranje”. Nederländerna har hittills tvingats till att vara spelförande i varje match, något som inte gynnar van Gaals pragmatiska filosofi. Här kommer däremot ytor att uppstå och någon given favorit anser vi inte Argentina vara. Åtminstone krysset bör finnas med bredvid tvåan.

Kupongens kassaskåp

Brasilien

Brasilien övertygade stort när de körde över Sydkorea och med fräscha ben ska brassarna kunna stämma i bäcken mot ett tröttkört Kroatien. Tites gäng tar sig vidare.

Varningens finger!

Chaves

Porto saknar ett par betydande kuggar inför denna cupmatch och Chaves kan knappast be om ett lämpligare tillfälle att ställas mot de blåvita. Missa inte 1X.

144 rader
1. Real Madrid - Chelsea 1x2
2. St. Pölten - Slavia Prag 1
3. Málaga - Granada 1x
4. Palermo - Como 12
5. Gillingham - Dag & Red 12
6. Chaves - Porto 1x2
7. Kroatien - Brasilien 2
8. Nederländerna - Argentina x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto