VM-Tipset Tips Tisdag 29/11

Publicerad på 28 Nov 2022 - 16:49

Tipsexperten

Tipsexperten

28 Nov 2022 - 16:49

Det sista VM-tipset står för dörren under tisdagen. Kupongen innehåller återigen 5 miljoner i jackpot och vi har tagit ut flera spännande drag i jakten på storkovan. I nedanstående analys hittar ni dessa samtidigt som vi navigerar er på bästa möjliga vis fram till fredagkväll!

Nyhet: 100 kr bonus hos spelbolaget

Spelstopp: 19:59

1. Wales - England X

Hett rivalmöte där Wales kommer göra allt i sin makt för att sätta käppar i hjulen för England. 0-2 mot Iran innebar att det krävs mer än ett mirakel för att Rob Page och company ska ta sig vidare, men även om nederlaget var tungt ska de inte ha några problem med att samla kraft inför denna fight. England imponerade inte alls mot USA och Gareth Southgates oförmåga att förändra en matchbild kan mycket väl vara det som kostar The Three Lions i slutspelet. Går vidare gör engelsmännen men vi vill trots det gardera den ansatta tvåan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra på Ahmed bin Ali Stadium.

2. Iran - USA 1

VM:s kanske hetaste fight står för dörren på Al-Thumama Stadium där det kommer att smälla ordentligt mellan Iran och USA. Den politiska laddningen spelar givetvis in och efter den förlösande 2-0-segern mot Wales är frågan om iranierna någonsin varit mer laddade för en fotbollsmatch än denna? USA måste i sin tur vinna för att nå slutspelet och kan Berhalter motivera sina adepter till en liknande insats som den mot England är mycket vunnet. Här väntar dock en helt annan typ av matchbild och vi lockas inte av tvåan med tanke på hur amerikanerna såg ut i spelförande kostym mot Wales. Vi nöjer oss istället med 1X till godkänd procent.

3. Australien - Danmark 2

Det har inte stämt för Danmark så här långt. Tunisien neutraliserade Hjulmands gäng och mot Frankrike ska danskarna vara glada att förlustsiffrorna stannade vid uddamålet. Delaneys knäskada var tuff och längst fram saknas spets för att kunna förvalta målchanserna som de rödvita tar sig till. Australien är normalt en vettig uppgift men vi vågar inte lita blint på våra grannar i söder. “Socceroos” såg förbättrade ut mot Tunisien och även om det blir tuffare emot denna afton bör krysset övervägas när tvåan ser ut att dansa upp över 70 procent. Med det sagt är X2 att betrakta som heltäckt.

4. Tunisien - Frankrike X

Frankrike har radat upp två raka segrar och är således redan klara för slutspel. Deschamps gäng ser onekligen ut att må bra av att Giroud spelar spjutspets, inte minst då Griezmann, Mbappé och Dembélé tillåts stora ytor att operera på samtidigt som ett skickligt bollplank finns att kombinera med längst fram. “Les Bleus” förbundskapten har dock aviserat att rotationer är att vänta och då är över 80 procent på tvåan i överkant. Tunisien har fortfarande chans på avancemang och lyckas de vitklädda komma upp i närheten av samma nivå som mot Danmark (0-0) går det att störa ett Frankrike som inte är all in i denna fight. Måla brett och jobba in den rensande vänstersidan.

5. Saudiarabien - Mexiko 1

Saudiarabien följde upp den heroiska triumfen mot Argentina med att hålla jämna steg med Polen. 0-2 i nacken speglade inte matchbilden och det är bara att konstatera att Hervé Renard format ett skickligt herrskap av “De gröna falkarna”. Mot ett Mexiko som saknar spets ska Saudiarabien återigen kunna bjuda upp till dans. Vega och Lozano är speedkulor som kan straffa de grönkläddas högt stående backlinje, men någon given tvåa ligger inte i luften på Lusail Stadium. Vi gör mer än gärna plats även för ettan i vad som kan tänkas bli en böljande matchbild.

6. Polen - Argentina 2

Efter förlusten mot Saudiarabien var Argentina hårt pressade inför fighten med Mexiko. Då är det skönt att ha en viss Leo Messi i sitt lag. Superstjärnan klev fram med ett mål och en assist och såg till att “La Albiceleste” har avgörandet i egna händer inför matchen mot Polen. Lewandowski och company toppar gruppen med fyra poäng och noll insläppta mål, men med handen på hjärtat har de vitröda inte övertygat. Snarare tvärtom. De ålderstigna bakre leden bör kunna bli ordentligt synade av Argentinas rappa offensiva lirare. Håller sig tvåan runt 65-70 procent är det en fullt duglig spik.

7. Kroatien - Belgien 1

Häftig och direkt avgörande kamp från Ahmed bin Ali Stadium. Kroatiens slakt av Kanada innebär att de tar sig vidare vid en poäng mot Belgien, något vi tror att Zlatko Dalic mannar löser. Prestationen mot kanadensarna var otroligt imponerande där mittfältet var fullständigt överlägset Hutchinson och company på andra sidan. Nyckeln i denna fight ligger även den i mittens rike där Belgien har problem. Witsel och Tielemans är alldeles för långsamma och med Onana på botbänken är belgarna försvagade. De Bruyne och Lukaku kan åstadkomma mycket på egen hand, men det finns samtidigt frågetecken för duons form. Till vad som ser ut att bli jämna streck tar vi ställning för ettan. Kroatien vinner gruppen!

8. Kanada - Marocko 2

Kanada och Marocko har charmat Grupp F men för de förstnämndas del är det redan färdigspelat i mästerskapet. 1-4 i baken mot Kroatien blev nådastöten för “Lönnlöven” som har det kämpigt i de bakre leden. Mittfältet klarar inte av att täcka ytor och mot ett kontringsstarkt Marocko tror vi återigen att Kanada blir synade. Nordafrikanerna övertygade mot Belgien där Ziyech och Aboukhlal visade sin spets i omställningarna. Duon har goda förutsättningar att lyckas med samma bedrifter mot en naiv opponent. Ett tokmotiverat Marocko löser en slutspelsplats till förmånlig procent. Spiktvåa!

9. Japan - Spanien 2

Spanien och Tyskland delade på äran i den kanske mest tekniskt fulländade landskamp som spelats på årtionden. Luis Enriques gäng har en brutal högstanivå och lyckas de hitta upp i närheten av densamma får Japan det oerhört svettigt på Khalifa International Stadium. Viss rotation är med det sagt att vänta hos “La Roja” och nämnas bör även att kryss räcker för att spanjorerna ska ta sig vidare. Japan kom inte upp i nivå mot Costa Rica där förbundskapten Moriyasu väntade frustrerande länge med att kasta in sina offensiva ess. Ska asiaterna ha någon chans mot Spanien bör bästa elvan ställas på benen från start. Tvåan streckas hårt men vi nöjer oss trots allt med X2.

10. Costa Rica - Tyskland 2

Late bloomern Füllkrug blev stor hjälte när han hoppade in mot Spanien och bombade upp 1-1 i krysset. Den delade äran innebar att Tyskland fortfarande har chans att ta sig vidare och något annat än gasen i botten är inte att vänta när “Die Mannschaft” ställs mot Costa Rica. Efter stjärnsmällen mot Spanien reste sig costaricanerna mot Japan men här väntar snarare en återgång till pisk istället för fortsättning på poänggivande väg. Klasskillnaden är monumental mellan aktörerna och vi kan inte se hur Tyskland ska gå bort sig. Tvåan är lika given som streck och odds antyder. Spika av och gå vidare.

11. Sydkorea - Portugal X

Sydkorea har spelat fin fotboll i detta världsmästerskap men det är också tydligt att det saknas en målskytt. Paulo Bento får svårt att trolla fram en sådan inför dusten med Portugal men rent spelmässigt är vi övertygade om att Son och company ska kunna stå för en gedigen insats. Portugal har svårt att få ut maximalt kunnande ur sin stjärnspäckade trupp och över 70 procent på tvåan är för mycket för vår smak. Européernas individuella kunnande till trots lockar heltäckningsmatta och skrälljobb allra mest på Education City Stadium.

12. Kamerun - Brasilien 2

Just när uttåget såg ut att vara definitivt reste sig Kamerun på nio. 1-3 hämtades upp till 3-3 mot Serbien efter att Aboubakar och Choupo-Moting stått för varsin kasse. Anfallsduon besitter en god mängd spets men när “De otämjbara lejonen” tvingas öppna upp sig mot Brasilien kan det lätt bli åka av åt andra hållet. Tite kan ställa en världsklasselva på benen även vid rotation och brassarnas taktiska kunnande ska innebära att gott om ytor för omställningar erbjuds som ett inte väloljat Kamerun. Tvåan streckas benhårt men det finns bättre skrällägen på annat håll. Storfavoriten lämnas på egna ben.

13. Serbien - Schweiz 1

Häftig sista strid från Grupp G där två på förhand väldigt jämna herrskap ska mäta svärd. Serbien sjabblade bort tre poäng mot Kamerun när den inte kassaskåpssäkra backlinjen gick bort sig två gånger om vid ledning 3-1. Förlusten innebar att seger krävs mot Schweiz och lyckas Dragan Stojkovic motivera sina adepter till en ansenlig insats finns onekligen möjlighet till tre poäng. Schweiz trivs med det sagt i matchbilder likt denna där alplandets stabila defensiv inte sällan ger fina lägen för omställningar. Med tanke på vad serberna visade mot Kamerun blundar vi inte för tvåan på större bongar. Ettan först, tvåan sedan.

Kupongens kassaskåp

Tyskland

Trots två gedigna insatser har Tyskland hittills bara fått med sig en poäng. Mot Costa Rica blir det fler än så. “Die Mannschaft” kör över opponenterna med stora siffror.

Varningens finger!

Wales

Wales har i princip checkat ut från hotellet men att få chansen att göra livet surt för England är en möjlighet Page och company inte vill missa. Håll tummarna för 1X.

144 rader
1. Wales - England 1x2
2. Iran - USA 1x
3. Australien - Danmark 2
4. Tunisien - Frankrike 1x2
5. Saudiarabien - Mexiko 12
6. Polen - Argentina 2
7. Kroatien - Belgien 1
8. Kanada - Marocko 2
9. Japan - Spanien x2
10. Costa Rica - Tyskland 2
11. Sydkorea - Portugal x2
12. Kamerun - Brasilien 2
13. Serbien - Schweiz 1

864 rader
1. Wales - England 1x2
2. Iran - USA 1x
3. Australien - Danmark x2
4. Tunisien - Frankrike 1x2
5. Saudiarabien - Mexiko 12
6. Polen - Argentina 2
7. Kroatien - Belgien 1
8. Kanada - Marocko 2
9. Japan - Spanien x2
10. Costa Rica - Tyskland 2
11. Sydkorea - Portugal 1x2
12. Kamerun - Brasilien 2
13. Serbien - Schweiz 12

VM-TV: Sandebäck x2 + Oliver Bergman rekar VM-Tipset!I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto