Super Bowl 58 i Las Vegas och vilken match vi kommer få se.

Jag blev jätteglad när jag fick se linan 49ers -2, eftersom jag är övertygad om Chiefs-vinst. Av ett par givna anledningar, men vi vet att "defense wins championships" och om vi tittar på Chiefs defense är det enligt mig deras bästa defense på mången god dag och med det sagt; under den tiden har Chiefs vunnit två Super Bowls. Notera det.

Det är defense som tagit dem till slutspel med tanke på hur "svag" Chiefs offensiv varit under säsongen, men sedan den sista matchen i grundsäsongen och deras tre matcher och tre vinster i slutspelet mot Dolphins, Bills och Ravens. Jag betonar igen; Dolphins, Bills och Ravens har Chiefs även fått rejäl snurr på sin offensiv med NFLs bäste spelare, QB Mahomes. Jag förstår inte hur man väljer att gå emot Patrick Mahomes offensiv och Steve Spagnuolo's defense som oddssättare, MEN desto bättre för oss som har det "klart" för oss.

Under 2023 års säsong inklusive slutspel har Chiefs sett till att inget av deras motstånd har nått 28 poäng i någon outing mot dem OCH facit berättar att varje franchise som nått samma nivå på sitt defense har vunnit Super Bowl. Chiefs defense har under 2023 års slutspel sett till att deras snitt i andra halvlek har visat låga 3.3 poäng. Dryga 3 poäng alltså. Imponerande!

Detta är alltså en rematch av Super Bowl 54. Då hette 49ers QB Garoppolo. I år heter han Purdy. Ni kommer få läsa i "dö-dagar" om Brock Purdy som tidigare var mest känd som "Mr. Irrelevant", men som under de senaste två säsongerna spelat riktigt bra fotboll för sitt 49ers. Det som dock är intressant är att just Purdy är den lägst draftade QB som någonsin spelat i en Super Bowl. Kudos till Purdy; han förtjänar sina rosor, men hans resa tar slut idag.

Det här kommer vara Chiefs QB Patrick Mahomes afton. Han blev den förste QB som INTE blev sackad och som INTE hade en turnover i matcherna mot Dolphins, Bills och Ravens. Mahomes är bäst när det gäller som mest och den egenskapen har vi bara sett hos GOAT Tom Brady tidigare. 49ers defense har haft stora problem i år. De har tillåtit ett snitt om 386 yards per game, samtidigt som Mahomes har en completion rate som berättar 70%, med 11 touchdowns och 0 interceptions i årets slutspel. Det är starka papper. Det är Super Bowl-vinst starka papper. Tro mig.

Jag kommer spela Chiefs moneyline till oddset 2.10 hos Unibet .com och tycker att oddssättarna har fel favorit i årets Super Bowl!


Värt att notera:

1. Som sagt i ingressen; "defense wins championships" och det går inte att blunda för HC Andy Reids Kansas City Chiefs defense. Under grundsäsongen har de i snitt tillåtit 17 poäng. När nu slutspelet har nalkats och passerats berättar statistiken ett ännu starkare snitt; 13.7 poäng och då måste vi notera att de tre lagen varit mot högoktaniga offensiver; Dolphins, Bills och Ravens. Detta motstånd till trots; bara 13.7 poäng. Det är enormt starkt.

2. Chiefs kommer vinna "back-to-back" och det är första gången sedan New England Patriots vann 2003 och 2004. Notera det.

3. Chiefs jagar sin fjärde Super Bowl-titel, varav den tredje över de senaste fem åren apropå dynasti. I mina ögon har Chiefs ett klart bättre defense, där deras passing defense är jättestarkt. De har korrigerat sitt run defense på ett jättebra sätt och de kan också sätta press på motståndarens QB på ett effektivt sätt. Då har jag fortfarande inte pratat om Chiefs offensiv som vänt blad och sett "rejuvenated" ut i slutspelet. Hur jag än vänder och vrider på den här matchupen är, i mina ögon, Chiefs ett mer komplett lag och har världens främste QB som kan trolla med knäna om det skulle behövas.

4. Om 49ers skall vara med i den här matchen över tid, då måste springspelet med RB McCaffrey fungera. Plain and simple. HC Shanahan vet att han kommer torska om han ger sig in i en shootout med Chiefs Mahomes. Det är dödfött. 49ers taktik måste vara att springa ofta och gärna, kontrollera klockan och hålla Chiefs Mahomes av planen. Då har de en chans att vinna Super Bowl.

5. 49ers secondary kommer få en jobbig afton om min analys är korrekt. De har redan ett antal spelare borta i form av Hufanga, men löper även risken av att tappa Thomas. Det är inte på något sätt bra i och med att Chiefs QB Mahomes kommer kasta för ca +250 yards i den här outingen. Det kommer bli tufft för 49ers.

6. 74% av spelen och 65% av pengarna har per idag 4 februari landat på Chiefs. Det är vad amerikanerna kallar "America's Team" i den här outingen.

7. Erfarenhet är nyckeln i den här outingen. Chiefs Mahomes har spelat 17 slutspelsmatcher i sin korta karriär. Super Bowl 58 blir hans 18. Ha då i åtanke att NFL-lagen Texans (12), Jaguars (16), Panthers (17) och Cardinals (17) inalles har slutspelsmatcher inom parentes. Chiefs Mahomes är som ett årgångsvin; han blir bara bättre och bättre med åren.

8. Slutligen berättar statistiken att 49ers inte besegrat Chiefs sedan 2014. Jag tar till mig den informationen.


Jag spelar Chiefs moneyline till oddset 2.10 och jag rekommenderar att du tar det spelet tidigt, eftersom linan kommer skifta ju närmare match vi kommer. All tydlig statistik pekar åt ett håll och det är åt Chiefs. De har ligans bästa defense. De har ligans absolut bäste QB i Patrick Mahomes OCH de har över de sista åren byggt upp en dynasti. När Super Bowl 58 är färdigspelad är Chiefs det första laget sedan Patriots 2003 och 2004 som vunnit "back-to-back". Jag spelar Chiefs moneyline till oddset 2.10 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip