Cirkus G2 rullar vidare. Men jag gillar det här; man har värvat in jks och HooXi och gjort sig av med JACKZ och Alexsib. HooXi tar över som IGL och jks är väl tänkt som någon form av entry frager.

Hela G2:s förfall skulle jag vilja tillskriva Alexsib. Den överlägset mest överskattade IGL:en bland tier 1-lagen. Nu får man in HooXi som gjort underverk med Copenhagen Flames, ett taktiskt geni men med ett aim som en silver 3:a, spännande minst sagt.

Så det enda som talar emot G2 nu är helt enkelt att de inte är samspelta. Man vet ju inte riktigt vilka maps de kommer spela. Copenhagen Flames var riktigt fina på Anciet vilket är m0nesy sämsta map. Så det finns en del att reda ut här.
Fördelen med den här line upen är dock att jks uppenbarligen inte behöver spela in sig i en roster. Han vann Katowice med FaZe som stand in utan att ha tränat en enda gång med laget. Spelade otroligt avslappnad och det tror jag att den här upplagan kommer göra nu också. Det finns ingen press på spelarna så här direkt, utan orgen kommer ge dem ett par månader.

Känns överlag som ett skönt gäng och jag tror att alla är väldigt nöjda över att Alexsib fått dojan. Tror på positiv reaktion direkt.

Ställs mot Liquid som har nitr0 som IGL som också en dålig aimare, har dock tagit in YEKINDAR som väldigt ofta har väldigt mycket impact. Firepower ska dock vara till G2:s fördel. NiKo är världens kanske bästa rifler, m0nesy har en enorm potential och huNter- har rankats som en top 15-spelare senaste två åren. Nu också jks som var helt överjävlig i FaZe.

G2 ska vara ett top 5-lag och jag tror de kommer bevisa det direkt: 1,70 på att de vinner mot Liquid i Blast Premier Fall som spela best of 1 map under gruppspelet.

This is the stats tab
This is the post tip