Redan i den första omgången av gruppspelet i Champions League ställs stormakten FC Barcelona mot de tyska mästarna Bayern München. En hög underhållning utlovas med tanke på hur båda lagen har inlett i sina ligor. Barcelona har även utan X-faktorn Leo Messi klarat av att spotta in mål. Bayern München har sin X-faktor Robert Lewandowski kvar och i högform. Trots att båda lagen håller en världsnivå så är ändå Bayern München det klart bättre laget, i synnerhet i sammanhang när det gäller som mest.

Barcelona har inte spelat en tävlingsmatch sedan den 29 augusti 2021, då det blev en 2 - 1 seger över Getafe på Camp Nou. Sergi Roberto och Memphis Depay nätade då. Därefter skulle Barca ha mött Sevilla, men eftersom båda lagen påverkades av de sena ankomsterna från spelare i Sydamerika har mötet skjutits fram. I La Liga har det blivit sju poäng efter tre omgångar, där motståndet har varit överkomligt. Förra säsongen slogs Barcelona ut av PSG i åttondelsfinalen med 2 - 5 totalt i målskillnad.

De största förlusterna i modern tid har Barcelona haft mot just Bayern München, där det under en säsong blev 0 - 7 totalt under två inbördes möten. Sedan finns också förlusten med 2 - 8 på Camp Nou färskt i minnet, i en Champions League kvartsfinal som spelades för ett år sedan. Bayern München har inte bara psykologiskt övertag över Barcelona utan faktiskt även bättre fotbollsspelare, där formen är helt makalös. Efter en trög start i premiären har Bayern München växlar upp och hittat drömformen.

Den nya tränaren Julian Nagelsmann, tidigare RB Leipzig, har inte behövt lång tid på sig att hitta rätt med Bayern München. Efter den tuffa premiären borta mot Borussia Mönchengladbach, som slutade 1 - 1, har Bayern München segrat i Bundesliga över FC Köln, Hertha Berlin och RB Leipzig senast med 4 - 1 på bortaplan, där målsprutan Robert Lewandowski, Jamal Musiala, Leroy Sane och Eric Maxim Choupo-Moting nätare. Robert Lewandowski slog rekordet på 41 Bundesligamål förra säsongen. Denna säsong har han nätat sex gånger för Bayern München (och lika många mål för Polen i fem stycken VM-kval landskamper).

Känslan är att Barcelona utan Leo Messi är rejält försvagade framåt. Det hjälper inte heller att de har tappat Antoine Griezmann tillbaka till Atletico Madrid och att Sergio Aguero, Ousmane Dembele och Ansu Fati fortsatt är skadade. Även dansken Martin Braithwaite är tveksam till start. Luuk de Jong har tagits in från Sevilla, där han mest satt på bänken. Märklig värvning. Philippe Coutinho har nyligen kommit tillbaka från skada men är urform. Jordi Alba är tveksam till start medan Sergino Dest är out.

I Bayern München är bara Kingsley Coman och Corentin Tolisso skadade. Lucas Hernandez och Benjamin Pavard har blivit kvitt sina skadeproblem och är startklara. Marcel Sabitzer har tagits in som förstärkning på mittfältet, som redan är urstarkt. Bayern München har rekordet som det bästa bortalaget i Champions League. Under de 17 senaste matcherna har de vunnit 14 av dem och kryssat i de övriga 3 matcherna. Med den formen som de har visat upp talar väldigt mycket för en ny Bayern München seger.

Speltips Barcelona - Bayern München:
2 - odds 2.15 hos Hajper & Snabbare .

---
Bekräftad startelva - Barcelona:
Marc-Andre Ter Stegen, Sergi Roberto, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pedri Gonzalez, Memphis Depay & Luuk de Jong.

Bekräftad startelva - Bayern München:
Manuel Neuer, Benjamin Pavard, Dayot Upamecano, Niklas Süle, Alphonso Davies, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Leroy Sane, Thomas Müller, Jamal Musiala & Robert Lewandowski.
---

This is the stats tab
This is the post tip