Spel # 2 La Liga 22/23
Söndag 14/8-2022 Klockan 19:30
Valencia - Girona: Båda lagen gör mål + Totalt antal kort över 5.5
Odds 3.15 i Unibets spelbyggaren

Valencia:
Valencia har haft svårt att haka på de andra topp 8 placerade lagen i La Liga de senaste säsongerna. Efter två raka 4:e platser säsongerna 17/18 samt 18/19 har det gått tyngre för vad som ändå ska anses vara en storklubb. En 9:e plats säsongen 19/20, 13:e plats säsongen 20/21 och 9:e plats var vad man fick nöja sig med förra säsongen 21/22. Det vanligtvis starka hemmalaget vann endast 6 av 19 matcher säsongen som var vilket knappast är bra nog för de högre placeringarna. Ny på tränarposten inför säsongen är den 44 årige Italienaren Gennaro Gattuso, med 1 ½ säsong i Napoli där han ledde laget till vinst i Italienska cupen på sin meritlista. Kanske kan han vara rätt man för jobbet att återuppbygga Valencia och klättra högre i tabellen redan denna säsong? Att man sålt 25 årige vänsteryttern Goncalo Guedes till Wolves kan bli kännbart.

Valencia nyförvärv inför säsongen 22/23:
Samuel Lino, 22 år, Vänsterytter, Lån från Atletico Madrid
Samu Castillejo, 27 år, Högerytter, Från Milan
Hugo Duro, 22 år, Anfallare, Från Getafe

Girona FC:
6:e platsen i La Liga 2 förra säsongen tog klubben till Playoff. Där visade laget vilja och sina matcher vilket tog laget tillbaka upp i La Liga efter 3 säsonger i den Spanska andraligan. Girona FC åkte ur La Liga säsongen 18/19 och är äntligen tillbaka. Christian Stuani, den 35 årige anfallaren med 22 fullträffar i ligan och 2 mål i playoff matcherna får ses som en av de spelare i Girona FC som i högsta grad bidrog till klubbens framgång den gångna säsongen.

Girona FC nyförvärv inför säsongen 22/23:
David Lopez, 32 år, Mittback, Från Espanyol
Miguel Gutierrez, 21 år, Vänsterback, Från Real Madrid
Yan Couto, 20 år, Högerback, Lån Från Manchester City
Yangel Herrera, 24 år, Central Mittfältare, Lån Från Manchester City
Ivan Martin, 23 år, Offensiv Mittfältare, Lån Från Villareal
Rodrigo Riquelme, 22 år, Högerytter, Lån Från Atletico Madrid
Taty Castellanos, 23 år, Anfallare, Lån Från New York City Fc

En svajig favorit på hemmaplan med höga krav på förändring redan från start med nyligen tillsatt tränare och ett för honom nytt lag att leda mot en hungrig, av många uträknad nykomling som redan förra säsongen gjorde det många inte trodde skulle vara möjligt och därav tog sig hit där vi befinner oss nu. Girona FC har lånat in unga, hungriga spelare för säsongen och både Yangel Herrera på centralt mittfält samt Taty Castellanos i anfallet känns högintressanta på förhand.

Senast Girona FC klättrade upp i La Liga, säsongen 17/18 gjorde man det oerhört bra och slutade på 10:e plats som nykomling. Den andra säsongen gick det tyngre och det var också då laget ramlade tillbaka ner i La Liga 2.

Att båda lagen gör mål samt att det blir en tuff match med tända spelare i bägge lagen talar för att mitt spel ska ha goda chanser att sitta.

10 Units till oddset 3.15 @ Unibet
I La Liga 22/23 Kassan: 80 Units, Levande: 20 Units

This is the stats tab
This is the post tip