I det här spelet riktar vi blicken mot Joe Burrows efterlängtade comeback efter den otäcka skadan förra säsongen, och den ska bli mycket spännande i en match som jag förväntar mig ska bli highscoring, då det är två potentiellt explosiva anfall som möter relativt svaga försvar.

Framförallt så tror jag att Bengals kommer ha svårt att försvara mot Vikings med Jefferson, Thielen och Cook i spetsen, och jag tror att det finns en risk att det blir lite av en situation att Bengals tvingas jaga för att hålla sig kvar i matchen = fler passningar för Burrow.

På anfallssidan har Burrow i år flera duktiga mottagare, men man valde i draften att inte åtgärda de problem man haft i den offensiva linan då man valde att drafta ytterligare en WR i Ja’Marr Chase. Han är förvisso talangfull, men frågar du mig var det ett dåligt draftval då man redan hade Higgins och Boyd, och hade man stärkt upp med en bra left tackle så hade man skapat bättre förutsättningar framåt.

Nåväl, Burrow har i varje fall ett gäng alternativ att passa till, och även RB Joe Mixon är en bra passmottagare.

Förra säsongen spelade Burrow i 9 matcher, 8* av dom klarade han den här linan (*i matchen han skadade sig spelade han bara drygt halva matchen och hade 34 pass attempts, jag räknar den som att han klarade linan).

Burrow gillar att passa bollen, och Bengals har ett bra anfallsspel men ett relativt kass försvar. Det bäddar för många passningar framåt. Jag tycker väldigt mycket talar för att Burrow kommer passa mycket i den här premiärmatchen, och är inte förvånad om han när matchen är slut landar på 40-45 passförsök.

1,82 på att han har över 34,5 passförsök, en lina han alltså passerade 89% av matcherna förra säsongen är taget alla dagar i veckan.

Som allltid; rygga på egen risk - och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip