Sista reken för inatt, sen dags att sova.

Colts tar i sin premiär emot Seahawks i en högintressant match. Colts har länge varit bra, men saknat en riktigt bra QB sen Luck avslutade karriären. Nu har man värvat in Carson Wentz, och beroende på vilken Wentz det är som spelar kan det bli superbra eller pannkaka. Är det den Wentz som gjorde Eagles till Super Bowl-utmanare (och vinnare, men med Nick Foles som QB då Wentz skadade sig till slutspelet) eller den Wentz som spelade helt utan självförtroende förra säsongen?

Wentz har haft skadeproblem under försäsongen och opererats, och samma skada har även super-guarden Quenton Nelson haft, men båda ska vara redo för spel i premiären. Min känsla säger dock att man vill låta Wentz växa in i laget och spelet, och istället luta sig ganska hårt mot sin running back Jonathan Taylor som fick ett riktigt genombrott som rookie förra säsongen.

Taylor avslutade förra säsongen riktigt bra, med 7 raka matcher med 74 eller fler rushing yards (6 matcher i grundserien + slutspelsmatchen mot Bills). Under dessa matcher snittade han 117(!) yards, men då hade han en match med 253(!!!) rushing yards, men även om vi räknar bort den matchen så snittade han 84 rushing yards/match.

Till i år har coachen Frank Reich varit tydlig med att det till ännu större del kommer vara så att Taylor kommer vara en ”bell cow”, alltså en arbetshäst och få väldigt många touches i matcherna = större möjligheter att springa fler yards, och jag tror att han i premiären har goda möjligheter att ta sig över 100 rushing yards-gränsen, och att då få 1,88 på över 72,5 rushing yards är lite av en gåva från bolagen i mina ögon.

Sorry för kortare rek än vanligt, är trött haha.

Men som vanligt, rygga på egen risk – och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip