Alltså, till den här helgen tycker jag mig hittat massor av spel med värde, vilket gör att det blir något fler rekar än vanligt. Jag tror att man inte ska kunna vänta sig att jag rekar mer än 3-4 spel/vecka, men den här veckan kan det nog bli ett antal ytterligare, här kommer rek nr 5 för veckan – utöver långtidsspelen som är i sin egen kategori.

Nåväl, här tittar vi närmare på matchen Falcons-Eagles, och jag riktar in mig på rookie receivern i bortalaget, DeVonta Smith, som jag anser vara alldeles för undervärderad av bolagen för att inte ta tillvara på, låt mig förklara varför.

Till att börja med så förstår jag i varje fall delvis varför han är undervärderad. Jag tror att det handlar om i grunden två saker:

1) Jalen Hurts är Eagles QB. Hurts tog över under förra säsongen från Carson Wentz, och Hurts är en QB som lever mycket på sitt springande med bollen, och som kanske inte riktigt lever upp vad gäller de klassiska QB-kriterierna som gör att man är bra på att passa bollen. Det är något som totalt sett ofta drabbar passningsmottagarnas effektivitet, då de dels inte får lika många bollar att försöka ta emot, och de bollar de får att jobba med är inte kastade med samma precision som om de vore kastade av en mer klassisk QB-typ.

Dock tycker jag att vi kan gå tillbaka till de matcher Hurts spelade förra säsongen. Han spelade 3 hela matcher, plus stora delar av sista matchen men då han också fick vara på sidan en del. I de 3 hela matcherna han spelade så hade han 30, 44, 39 passningsförsök, vilket ändå är ett snitt på 37-38 passningsförsök per match. Visserligen med en låg precision med en completion rate på runt 54-55%, men det ger ändå ca 20 completions/match på detta begränsade utval.

2) DeVonta Smith är en rookie, och varken folk eller bolagen litar på honom ännu. Det här är nog den stora delen i varför linan är så låg. Folk har svårt att förstå att en spelare de knappt känner till är en tydlig och klar WR1 i ett lag direkt. Men så är verkligen fallet här. Visserligen till stor del av att Eagles övriga mottagare inte är direkt superklass i ligan, men också för att DeVonta Smith faktiskt är riktigt bra. Han kommer kliva in och vara passningsmottagare nr 1, och få en lejondel av de passningar som Hurts försöker sig på.

I lagets premiär ställs man mot Atlanta Falcons, och det finns knappt ett bättre lag att få börja mot än Falcons för Smith och hans Eagles. Falcons är nämligen ett av seriens absolut sämsta försvar, framförallt i sitt secondary (de som ska hindra passningar från att gå fram till mottagarna), och det kommer Smith att utnyttja. Jag är inte säker på att Eagles vinner matchen, för de är rätt kassa i övrigt, men DeVonta Smith kommer definitivt få visa upp sig, och att en WR1 ska hållas till under 3,5 mottagningar mot Falcons försvar? Det kommer knappt att ske under säsongen i mina ögon, om inte något drastiskt skett i laget över sommaren.

Att vi bjuds på nästan dubbla degen på att Smith ska ta emot över 3,5 passningar är enligt mig bara att buga och bocka och klicka i, det ska ha en väldigt bra chans att ske.

Men som alltid, rygga på egen risk – och lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip