Delad pott förra helgen med seger för Olympiern men förlust för Royval. Den förstnämnde var ju favorit så den reken var i sanningens namn mindre att skriva hem om. Dansken tog mig ändock över BE så hoppas fler använde just den matchen som livlina.

Till helgen finns det fler roliga men rätt rejäla chansningar där oddssättarna ändå utmanar ödet rätt ordentligt. Vi börjar med Abdul Razak Alhassan mot Alessio Di Chirico där vi får Ghananen till häpnadsväckande 2.87 på bet365 .

Båda dessa har synnerligen modesta facit i UFC så här långt med 4-4 för Alhassan och 4-5 för Di Chirico. Min vinnare har dessutom tre raka förluster i bagaget och går förmodligen upp med fortsatt ufc-kontrakt på spel. Detta är också en av sakerna som ändå motiverar en tv-peng. Annat är att Alhassan har ordentligt drag i nävarna och att Di Chirico hittills inte gjort sig känd som någon mästerstrateg. Jag skulle gissa att de kommer stå och elda med fulla spjäll där Alhassan borde ha några fler vedträn. Det är hursomhelst otroligt vanskligt att sätta upp någon med så svagt facit till megafavorit mot sån ko-kraft.

Det är också väl värt att undersöka ett par saker närmare match. Dels hur mycket man kan trimma oddsen med avslut för Alhassan i första ronden (Italienaren har aldrig blivit avslutad, varför ett avslut nog ger fina odds) och dels hur han ser ut vid invägningen. Ghananen har en historik av att brista i förberedelserna vad gäller vikten. Något som sen kan slå ut på lite olika sätt. Jag upplever att det oftare blir en fördel, helt enkelt för att den här brutala bantningen undviks.



Två andra roliga spel hämtar vi från finalerna i dokusåpan The ultimate fighter som alltså också går på UFC-kortet. Det handlar trots allt om helt gröna fighters, varför nuvarande favoritskap förefaller överdrivna. Brady Hiestad är väl det bättre spelet av de två då han visat upp solid brottning och bra driv i matcherna hittills. Motståndaren Ricky Turcios gick ett bra grapplingkrig i förstamatchen men då mot en betydligt mindre motståndare. Hiestad tränar dessutom tillsammans med topprankade ufc-grapplers sen tidigare så borde ha lite edge därifrån också.

Den andra matchen blir då Gilbert Urbina mot Bryan Battle. Den förstnämnde fick stryk i semifinalen men tog ändå finalplatsen till slut tack vare återbud. Denna rek är mest osäker då Urbina egentligen inte visat något speciellt hittills. Första matchen vanns mot en ersättare och semifinalen gick mot en starkare man. Bryan Battle valdes dock trots allt näst sist bland mellanviktarna baserat på tidigare erfarenhet så hur bra utveckling som än gjordes under veckorna i huset så borde inte favoritskapet vara så brutalt som i nuläget.

Båda dessa TUF-underdogs finns till 2.40 på William Hill så det blir en slant även där. Jag poängterar dock att det i samtliga ovanstående rekar är läge för insatsmässig försiktighet.

This is the stats tab
This is the post tip