Super G

Brignone har flest super G på sistone och att hon visade form i Storslalomen. Han kommer troligen skriva att hennes chans ökar för att Sofia Googia inte startar. Jag hade skrivit en lång text om hur jag inte tror Sofia Googia har en chans att vinna super G:N så frågar ni mig så gör det ingen skillnad att Sofia Goggia inte startar. För hennes skada vgjorde henne till ett stort frågetecken vad gäller prestationen här. Brignone kan vinna för hon är bra i super G och tog silver i storslalomen, men jag tror någon annan vinner, eftersom dels är Super G en gren där det skräller oftare än störtlopp och så har skett både på mästerskap och i världscupen. Åkare som Cornelia Hutter och Elena curtoni har vunnit var sin tävling i världscupen och brukar inte göra det. Sedan så tror jag att den som vinner loppet är den som har den högsta maxkapaciteten för dagen. Maxkapacitet blir viktigare än jämnhet i ett enskilt lopp, som då betyder så mycket som det gör på ett mästerskap. Det blir svårare för mig att värdera när prestationerna från de bästa varierat så i världscupen.
En del storslalomåkaekan presterar bättre än man förväntar sig också, beroende på bana, snöförhållande och form.. Vinnarspelet blir därmed lite svårare. Vissa trivs på denna snön och andra inte. Att vara i form eller visat sig kunna prestera i någon gren är bra för prestationen i nästa gren. Sara Hector kunde t.e.x. ta med sig sin form i storslalom till en riktigt överprestation i slalomen. Mayer kunde ta mig sig det från störtloppet till super G tävlingen.

Spelen i Super G
Mowinkel V/P låg insatts 34 och 8.50 gånger.
Gut före brignone 1.80 Insatts: medelhög
Corrine Sutter före Ester ledecka 1.80 Insats låg
Ragnhild synvinkel före Mirjam pusner 1.90 insatts medel.
Hade jag hittat h2h mot Googia och hon hade startat så hade jag kört hög insatts. ¨

OM ni tittar på oddssen så kan nu se hur ihoptryckta de är och att Sofia Goggia kastade in handuken har gjort att flera åkares odds gått ned till vad jag anser ospelbara även om de förstås kan vinna denna oerhört öppna tävling.


Tamara tippler
Hon har sjunkit till 12 ggr och har en tredjeplats i världcupen. Hon är alltid en outsider, men för lågt odds för mig.
Elene Curtoni
Samma sak och vist hon har vunnit en tävling i världcupen, men jag tycker aldrig hon ska stå i 12 gånger ändå. Det var en av tävlingarna jag heller inte värderar maxprerstationen högst.


This is the stats tab
This is the post tip