Reseschemat blev tillsammans med hemmapubliken blev för mycket för Khimki igår som föll ihop totalt i tredje quartern. När det gäller spelprogrammet är det samma premisser för Baskonia mot Bayern München ikväll, även om lagen fått något längre vila. Baskonia förlorade överraskande mot Villeurbanne tidigare i veckan och deras 2-3-facit (2 vinster och 3 förluster) efter sex omgångar speglar inte den kvalitet som finns i truppen. Defensivt har man dock mycket kvar att göra om det ska bli en slutspelsplats. Bayern skrällde för sin del hemma mot Real Madrid i en riktig poängfest. Laget mäktade med 95 poäng framåt mot storklubben och det var en imponerande insats offensivt.

Det här är bara tredje gången klubbarna möts; första och andra gången var förra säsongen. Då fick vi se relativt poängsnåla matcher där respektive hemmalag vann. Båda klubbarna har rustat rejält under sommaren. Bayern har byggt en helt ny offensiv med NBA-meriterade namn som ger offensiva spetsalternativ när grundspelet inte fungerar.

Fokus kommer ligga på kampen emellan Shengelia (Baskonia) och Monroe (B München). Dessa två forwards har utmärkt sig som lagens första alternativ offensivt sedan starten på säsongen. Shengelia snittar över 18 poäng och har en förmåga att driva bollen mot korgen utifrån trepoängslinjen som få spelare av hans storlek kan göra. Det blir spännande att se hur Bayern ska hantera det då man har mer traditionella spelare på forwards och centerpositionen såsom Monroe.

När Baskonia spelar på hemmaplan brukar det generellt regna treor. Bayerns trio med Koponen, Dedovic och Zipser kommer inte blinka om det blir en trepoängstävling. Det finns som sagt gott om skytte åt båda håll och Baskonia vet att ett högt tempo gynnar laget på hemma.

Att vi får se en lina under 160 poäng överraskar men det beror säkerligen på fjolårsresultaten när lagen möttes. Nya lag och nya förutsättningar nu och överspelet känns givet!


Speltips: Över 155 poäng i matchen – odds 1.90 hos bet365

bet365 livestreamar alla EuroLeague-matcher

This is the stats tab
This is the post tip