Under fredagsmorgonen ställs WSW och Wellington emot varandra i en oerhört viktig batalj. För WSW är det nästan bara seger som räknas, vid tappade poäng så blir det ofantligt svårt att knipa en slutspelsplats. Wellington å andra sidan är i detta nu tvåa i tabellen efter en fantastisk säsong, och vid seger här, tar man ett enormt steg till 2:a platsen i ligan, som leder till direkt semifinal i slutspel. Stor fördel.

WSW övertygade inte särskilt mycket i den första matchen efter uppehållet då man fick bara 1-1 mot jumbon CCM. Dessutom efter en sen kvittering. Det märktes att man inte har matchtempo än och frågan är om man lyckas bättra sig till denna match, bara några dagar senare. Det återstår att se. Man måste i alla fall gå framåt för att vinna då man ligger risigt till inför slutspurten. Det blir svårt att ta sig till slutspel och allt annat än seger är misslyckande här. Kan mönstra upp ett bra lag här, bortsett från att man tappat sin ordinarie målvakt. Tristan debuterade sist vilket är ett stort minus. Mot CCM släppte han in ett mål och nu ställs han mot ett livsfarligt Wellington. Klarar han av pressen?
Annars har man en bra offensiv och blivit bättre med den nya tränaren, men är ett lag som väldigt sällan håller nollan. Nu med en reservmålvakt och att man måste spela offensivt, tror jag definitivt inte att man håller tätt.

Wellington har varit strålande under säsongens gång. Sist blev det 1-1 mot Adelaide, där man överraskande nog var bra, trots att man var utan flera nyckelspelare. Till denna match är samtliga tillbaka och man kan starta med bästa möjliga lag. Kämpar om 2:a platsen och vid seger här så tar man ett stort steg mot semifinal, vilket betyder mycket. De går helt klart för det!

Wellington är i grunden ett bättre lag och med tanke på förutsättningarna tror jag Wellington mäktar med minst två mål. WSW måste framåt, samtidigt som man har ett minus i buren. Wellington är livsfarliga framåt och går sällan mållösa av plan. Hooper, Ball och Davila är klasspelare för denna ligan. Är dessutom mer utvilade då man saknade spelare förra matchen, som lär starta i denna match. Har dessutom två fler vilodagar än WSW, och har kommit in mer i matchtempot. Har även vunnit båda inbördes denna säsong med 2-0 och 2-1. Denna match spelas på neutral arena.

Wellington över 1.5 mål spelas till finfina 2.20 hos bet365 .

Sidospel:
Wellington+BLGM @ 4.50
McCowatt målskytt @ 5.50
Cacace målskytt @ 12.00

Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip