Handboll torsdag

Kvartsfinalerna fortsätter, idag en match.

Skövde-Alingsås
Skövde klara favoriter på oddsen vilket jag absolut inte köper. De möttes i sista seriematchen där Skövde vann klart men Alingsås hade matchat tufft med flera matcher i EHF-cupen blandat med ligan så man ställde inte sitt bästa lag på banan då.

Jag tycker lagen är relativt jämna på pappret men jag tycker Alingsås är favoriter över fem matcher och ska absolut inte betala över 3 gånger i ngn match.

Alingsås har fått ett välbehövligt break nu under landslagsuppehållet och ska ha alla tillgängliga, även Barud som varit borta vilket är ett riktigt plus. Dessutom har Teern gjort comeback vilket gör mittlåset många procent bättre. Jag tror Alingsås kommer ha ett bättre försvarsspel än Skövde den här matchserien med Barud/Teern.

Framåt tycker jag absolut att Moberg, Lang, Blomgren & Palsson kan mäta sig med Skövdes niometersuppställning.

En annan parameter är att Alingsås känns som ett betydligt bättre slutspelslag, jag tror man har mer att kräma ut från seriespelet än Skövde. Franzén en bra matchcoach och jag är övertygad om att han utmanövrerar Signell.

Inget givet såklart men för mig allt värde på Alingsås.

Alingsås +1.5 mål @2.00(5/5 u)

Alingsås vinna @3.25(3/5 u)


Allsvenskan
En betydelselös match ikväll.

Anderstorp-Tyresö
Tyresö säkrade avancemanget senast och är såklart väldigt nöjda med det. Går att utläsa på deras egna kanaler att säsongen nu är ”slut”. Väldigt svårt att se att man åker ner till Småland och matchar laget tufft för att vinna.

Anderstorp vinner & det bör bli målrikt. Avslaget & två lag som absolut är betydligt bättre framåt än bakåt.

Anderstorp & över 61.5 mål @2.90(2/5 u)
Över 60.5 mål @1.92(4/5 u)
Anderstorp -1.5 mål @1.73(4/5 u)


Trevlig kväll!

This is the stats tab
This is the post tip