En ny kanonhelg till handlingarna då det blev seger för såväl Brunson som Rountree. Den senare dessutom enligt förutspått tillvägagångssätt med avslut på ko, vilket vi fick till häpnadsväckande kanonodds. Tredje rekade matchen måste blivit framflyttad eftersom ATG haft den bland helgens matcher föregående tvåveckorsperiod.

Nu är det bara hålla sig till tåls lite längre än vanligt när UFC tar ett osedvanligt uppehåll, men om 13 dagar är det nya möjligheter och jag har hittat ett fint odds redan nu. Det blir spel på Antonio Arroyo mot Joaqin Buckley till finfina 3x hos bet365 .

Bakgrunden till spelet är att ingen av dessa egentligen imponerat desto mer hittills när det väl blivit kamp mot eliten. Motiven till oddsskillnaderna står att finna dels i att Buckley vunnit ett par matcher men kanske framför allt att en av de vinsterna togs på den kanske mest spektakulära avslutningen som skådats i UFC (min favvo är nog Yairs mot TKZ, men det är en annan femma). Den hopprundsparken ska naturligtvis saluteras med pukor och trumpeter men den innebär också att oddssättarna överskattar hans förmåga att faktiskt vinna matcher. Senaste matchen blev Buckley avslutad av Di Chirico, vilket avslöjade markanta luckor i försvaret mot sparkar från ortodox stance. Att det var mot just Di Chirico hintar också om att kalibrering är nödvändig då vi profiterade på italienarens tillkortakommanden för bara ett par veckor sen.

Arroyo då? Ja, han har sannerligen inte rosat marknaden väl på plats i UFC. Brassen tog sig igenom DWCS, men har sen inlett med två domslutsförluster mot världens kortaste mellanviktare Winn och mot en annan inkomstbringare för oss på R & K - Muniz. En förlust kan också säga en del och att ha klarat sig med armar, ben och nacke i behåll mot brassekollegan vittnar om grappling på hög nivå. Det ger förhoppningar om att Arroyo lägger ner Buckley på rygg och bara ser till att vinna och därmed sannolikt säkra överlevnad i organisationen. Nu verkar dock Arroyo mest gilla när det smäller så det kan lika gärna bli att man får kisa på matchen med andan i halsen i nån slags kanonad. Han kan absolut vinna matchen den vägen också då han har väldigt bra sparkar, men Buckley är explosiv som krut och ett sånt scenario skulle bli ren slantsingling.

Sätter alltså min tro på att Arroyo ser matchen som sista chansen in i UFC och sätter strategin efter det. Oavsett vilket är 3x ett jättebra odds givet att Buckley ändå har en hel del kvar att bevisa så jag tar det redan nu till lite lugn insats om man jämför med lastningen på Rountree.

Jag ser även potential i fler matcher men ska avvakta med dom till närmare galastart då oddsen inte tilltalar fullt än så länge.

This is the stats tab
This is the post tip