Speltips: AIK-AFC United

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2014-11-13 18:00
Land: Sverige
Liga: Vänskapsmatch
Odds: 1,98
Tips: 2 (+1,75 asian)
Käpprätt för underspelet i går. Hade nog haft en god chans om inte Vela och Sneijder bestämde sig för att sätta varsitt distansskott de två första baljorna. Efter det spårade matchen ur. Träningsmatch mellan AIK-AFC United på schemat i kväll. Båda lagen testar spelare men tror bortalaget har alla möjligheter att stå upp bra här.

AIK:s trupp.

Uttagna spelare: 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 6 Alexander MiloÅ¡ević, 8 Ferid Ali (Vasalunds IF), 12 George Moussally (Vasalunds IF), 13 Oscar Linnér (mv) (FC Djursholm), 15 Gabriel Ferreyra, 16 Ulysses Veghelyi (U17), 19 Strahinja Golic (U17), 21 Kennedy Igboananike, 24 Marko Nikolic, 26 Nicklas Maripuu, 28 Niclas Eliasson, 31 Christos Gravius, 32 Rickson Mansiamina (U17), 35 Rager Rebandi (mv) (U17), 36 Henok Goitom, Jimmi Brewitz (U17).

Kommentar
Vi har en ung målvakt från FC Djursholm i kassen, tre Vasalundsspelare som lär få mycket speltid och juniorer på bänken. Per Karlsson, Nisse, Milosevic, Ferreyra, Eliasson, Maripuu, Goitom och Kennedy från a-truppen. Inte alls dåligt men man kan ju tippa att motivationen hos några av dem inte är som om det vore en allsvensk match.

Miljongänget AFC United (drivs av bussmagnaten Alex "Ryssen" Ryssholm) har inte släppt något trupp på sin (sketna) hemsida men jag har lyckats fiska fram att de kommer ha fem provspelare av relativt god klass. Förre djurgårdaren Patrick Amoah är en av dessa och i laget, som Özcan Melkemichel tog upp till superettan, finns en hel del grundkvalitet. Många spelare som har spelat högre upp och lockats till Div 1 för en bra slant. Alla är heltidsspelare och vad gäller tempo har AIK därför inte något superfördel här. AIK ställer över många spelare, i AFC är det tre som står över. Omar Jawo, Linus Smedjegården och Luca Gerbino Polo (skönt namn!). Däremot spelar en mittbacksklippa som Haris Skenderovic den här matchen. En annan gubbe vi känner igen är vänsterbacken Alex Pereira, tidigare Syrianska. Laget vann Div 1 Norra med 19 segrar på 26 matcher 52-22 i målskillnad. Tre poäng före IK Frej som slog Öster i kvalet. Då ska sägas att AFC även fick tre poängs avdrag för att i en match spelat med för många utlandsfödda spelare.

SPELTIPS
Om AIK går in för fullt och spelar samtliga åtta a-lagsspelare 90 minuter ska dom givetvis vinna. Men Andreas Alm lär vilja testa Vasalundskillarna, ge någon junis chansen och givetvis ett litet frågetecken för motivationen hos de a-lagsspelare som är med. För AFC blir det en riktigt rolig match. Alltid kul att möta bättre motstånd så motivationen lär vara god. De har dessutom en bänk med a-lagsspelare vilket inte AIK har. Litet plus där såklart. Man har visserligen fem provspelare men enligt uppgift ska dessa hålla "god klass". En kille som Patrick Amoah lär vilja göra en superinsats här när han spelar om ett superettankontrakt. Är någon av er på plats måste ni kolla in AFC:s Omar Eddahri. Stockholmskille med en gudabenådad teknik som av olika anledningar harvat i div1-2 alldeles för länge. En publikspelare!

Kan inte hjälpa det utan måste testa handicapet +1,5, 2,0 på AFC. Hittas hos bet365 och ger 1,98 för stunden. Vänskapsmatcher är alltid luriga så rekommenderar inte att tömma sparkontot. Men 2/5 units kan det vara värt. Vi vinner alltså även om AFC förlorar med en boll. Halv förlust om AIK vinner med två.

Men det låter väl inte Melkemichel hända?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2014-11-13 11.30:37
  AIK-AFC United
Spela på Speltips AIK-AFC United
LelleSandahl - 13 November 2014 - 11:30
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar