VM-tipset lör 23/6

23 Juni 2018 - 10:00

Det är dags att lägga bort midsommarsillen och fokusera på TV:n en stund. Sverige möter Tyskland på midsommardagen i en fruktansvärt viktig match för det svenska landslaget. Seger där och Blågult är säkerligen klara för vidare avancemang. Sveriges fajt är en av 13 matcher på den tredje omgången av VM-tipset.


Spelstopp: 13.59


1. Belgien - Tunisien 1
Belgien är en outsider till att få lyfta bucklan i juli och ser man till truppen är det svårt att protestera mot det. Det finns världsspelare på varje position, inte minst offensivt. Där huserar Hazard, Mertens och Lukaku som gjorde två mål i premiären mot Panama. Nu ska de ta sig an Tunisien där en seger i praktiken säkrar vidare avancemang. Tunisien höll 1-1 mot England hela vägen till övertid då de skänkte bort en onödig hörna. Den nickades i mål av Harry Kane och därmed står nordafrikanerna på noll poäng. Här streckas Belgien extremt högt, men ”De röda djävlarna” imponerade inte speciellt mycket i sin första match, trots 3-0 vinsten. Krysset, som rensar rejält, plockas med.


2. Sydkorea - Mexiko 2
Sydkorea ska ta sig an Mexiko i en otroligt spännande tillställning sett med svenska ögon. Mexiko inledde ju VM med en historisk seger mot Tyskland där de grönklädda såg väldigt starka ut. De kontrade sönder tyskarna då men frågan är hur många kontringslägen Mexiko kommer få här. Sydkorea såg riktigt svaga ut mot Sverige och kommer förmodligen stå lågt för att sedan slå långt på Tottenham-stjärnan Heung-Min Son. Mexiko är lite övervärderade efter hjältematchen senast medan Sydkorea underskattas efter sin bleka insats mot Sverige. Då tvåan streckas enormt hårt plockas krysset med för utdelningens skull.


3. Tyskland - Sverige 1
Det svenska folket känner stor optimism efter premiärsegern mot Sydkorea. Det märks på streckningen här. Visserligen imponerade inte Tyskland i sin premiär mot Mexiko men de är fortfarande de regerande världsmästarna med spelare som Müller, Kroos och Draxler i laget. Inte en enda av de Svenska Spelarna hade tagit plats i denna trupp. Visst har detta Sverige imponerat tidigare mot stornationer som Frankrike och Italien med en tät defensiv, men det är inget snack om att Tyskland är skyhöga favoriter. Det finns otroligt mycket värde i ettan som bara är att spika av.


4. England - Panama 1
Det unga England var ett av de länder som imponerade allra mest i sin premiär. Visserligen blev det bara 2-1 mot Tunisien efter att Harry Kane avgjort på övertid, men spelet ”The Three Lions” visade upp var otroligt starkt. Med lite mer skärpa i avslutningarna hade detta blivit en kross. Nu ska de möta Panama som av många anses som turneringens svagaste lag. De gjorde en bra insats mot Belgien men förlorade ändå med 0-3. Det skiljer helt enkelt för mycket i individuell kvalité. Det gör det här med. England vinner enkelt!


5. Japan - Senegal 2
Senegal var riktigt vassa i premiären mot Polen och är lite av det stora hoppet för hela den afrikanska kontinenten. Mot Polen var mittfältaren Idrissa Gana Gueye bäst på plan med sitt ständiga slit. Everton-spelaren påminner en hel del om fransmannen N’Golo Kanté. Det är överhuvudtaget ett komplett lag Senegal kan ställa på benen. Japan ser klart sämre ut rent truppmässigt även om de imponerade mot Colombia. Visserligen underlättades matchen av att ”De blå samurajerna” fick spela med en man mer i 85 minuter, men spelare som Yuya Osako och Shinji Kagawa kommer vara jobbiga att möta för alla lag. Här kammar de dock noll. Senegal ser vassare ut och tar tre viktiga poäng.


6. Polen - Colombia 2
Polen fick inte alls igång sitt fina spel mot Senegal. Visserligen hade de en hel del otur, då ena baklängesmålet var ett självmål och det andra kom efter en bisarr situation där en skadad spelare kom in på plan. Med det sagt funkade det offensiva spelet inte alls. Lewandowski togs hårt och med honom bortplockad såg det tunt ut. Colombia är svåra att bedöma då de fick spela hela matchen med en man mindre. Det finns dock otroligt skickliga spelare hos sydamerikanerna. Cuadrado, Falcao och James är inte enkla att ta hand om. Båda lagen behöver vinna här och Colombia ser faktiskt bättre ut. Tvåan är en tänkbar spik.


7. Uruguay - Ryssland X
Uruguay och Ryssland är redan klara för slutspel. Nu är det enda som ska avgöras vilka som slutar etta respektive tvåa i gruppen. Då Ryssland har mycket bättre målskillnad räcker det med oavgjort här för att värdnationen ska vinna gruppen. Ryssarna har verkligen imponerat i sina två första matcher där de faktiskt har tryckt in åtta mål. Nu väntar ett otroligt tätt försvar som leds av Atlético-duon Godín och Giménez. Framhejade av en fanatisk rysk publik lär Ryssland ta kommandot i matchen men de får svårt att bryta sig igenom. Krysset är väldigt troligt. Spännande chansspik!


8. Saudiarabien - Egypten 1
Saudiarabien har verkligen visat upp två olika ansikten i sina två inledande VM-matcher. I premiären mot Ryssland var det ett uselt arabiskt lag som vek ner sig fullständigt. Mot Uruguay var de grönklädda betydligt bättre och kunde mycket väl fått med sig en poäng. Egypten gjorde ett försök med Mohamed Salah mot Ryssland, men torskade ändå rättvist med 1-3. Nu är frågan om Liverpool-spelaren verkligen plockas med här när gruppen redan är avgjord. Utan Salah är detta två jämna lag, men tvåan streckas runt 75 procent. Då lockar skrällen ordentligt. Strecka från vänster!


9. Spanien - Marocko 1
Spanien har dominerat båda sina VM-matcher fullständigt men ändå kryssat en och vunnit den andra med uddamålet. Avslutningarna har inte riktigt suttit, men när fler än Diego Costa lärt sig hitta målet blir Spanien riktigt farliga. Marocko har dominerat båda sina matcher men ändå står de utslagna på noll poäng och noll gjorda mål. Mot Portugal var nordafrikanerna det klart bättre laget men lyckades inte trycka in bollen. Spanien är såklart bättre men kan Marocko hitta samma spel som i föregående matcher och lite marginaler med sig kan de mycket väl plocka poäng. På större system plockas rensarkrysset med.


10. Iran - Portugal 2
Två matcher i rad har Portugal varit mer eller mindre utspelade men ändå fått med sig det resultat de behövt tack vare en glödhet Cristiano Ronaldo. Ronaldo satte tidigt 1-0 mot Marocko och därefter kunde portugiserna hålla undan trots en massiv press. Iran var inte så intresserade av att spela boll mot Spanien men var trots det en offside ifrån att hitta ett oavgjort resultat. Nu måste de vinna för att gå vidare från gruppen och då bör vi se ett mer offensivt riktat ”Team Melli”. Irans förbundskapten Carlos Queiroz är från Portugal och bör ha en del trick i skjortärmen. Här streckas tvåan alldeles för högt. Helgardera och hoppas på skrällen.


11. Australien - Peru 2
De tappra peruanerna fick ge sig mot Frankrike trots flertalet fina chanser. Noll poäng och noll mål efter två spelade matcher gör att Los Incas är utslagna. Nu ska de rädda äran när Australien står för motståndet. Australien har verkligen spelat bra i sina båda matcher men bara lyckats göra mål från straffpunkten i denna turnering. Här krävs det vinst för att de ens ska ha en chans att gå vidare från gruppen. Peru känns starkare i grunden men frågan är hur motivationen ser ut. Alla tecken behövs.


12. Danmark - Frankrike 2
Danmark har verkligen inte imponerat spelmässigt hittills i VM. Trots det har Åge Hareides manskap plockat fyra poäng på sina inledande två matcher. Det är ett alldeles för starkt facit. Frankrike har två raka segrar men även de har haft svårt att imponera. Dock har Les Bleus världsstjärnor på varje position i laget och kan blixtra till när som helst. Här ska de absolut vara favoriter mot ett Danmark som inte får ihop det. Tänkbar spik på mindre system. Plocka med krysset på större då det räcker för att Frankrike ska vinna gruppen och Danmark ta sig vidare.


13. Nigeria - Argentina 2
Vilken praktsmäll Argentina åkte på mot Kroatien. 0-3 slutade matchen och därmed har La Albiceleste satt sig i ett närmast omöjligt läge i gruppen. Det måste bli storvinst här för att de ska kunna krångla sig vidare. Det bör ändras om ordentligt i startelvan. Kanske kan vi få se Dybala och Higuain från start. Det viktigaste är dock att Lionel Messi bestämmer sig för att delta. Han har varit märkligt anonym i sina inledande två matcher. Det skiljer oerhört mycket i spelarmaterial så givetvis ska tvåan retas dit först, men med tanke på hur usla det varit i sina två inledande matcher plockas krysset med.


Kupongens kassaskåp!


England
Harry Kane stod för två mål i premiären mot Tunisien och kan han få ett målrikt mästerskap är mycket vunnet. Även i övrigt såg det intressant ut för Southgates manskap. Panama är inte alls bra och får det svårt här. England vinner lätt!


Varningens finger!


Saudiarabien
Egypten streckas stenhårt mot Saudiarabien men inget av lagen har något att spela för här. Kan saudierna spela som de gjorde mot Uruguay blir detta jämnt. Arablandet ska med på alla system!


Lilla raden 144 rader
1. Belgien - Tunisien 1x
2. Sydkorea - Mexiko x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal 2
6. Polen - Colombia 2
7. Uruguay - Ryssland X
8. Saudiarabien - Egypten 1x
9. Spanien - Marocko 1
10. Iran - Portugal 1x2
11. Australien - Peru 1x2
12. Danmark - Frankrike 2
13. Nigeria - Argentina x2


Stora raden 864 rader
1. Belgien - Tunisien 1x
2. Sydkorea - Mexiko x2
3. Tyskland - Sverige 1
4. England - Panama 1
5. Japan - Senegal 2
6. Polen - Colombia 2
7. Uruguay - Ryssland X
8. Saudiarabien - Egypten 1x2
9. Spanien - Marocko 1x
10. Iran - Portugal 1x2
11. Australien - Peru 1x2
12. Danmark - Frankrike x2
13. Nigeria - Argentina x2

Spela på VM-tipset – klicka här!

0 Kommentarer

Stryktipset sön 24/6

22 Juni 2018 - 20:06

Det är återigen 10 miljoner i jackpot på veckans Stryktips som inleds med två matcher från den mycket intressanta Grupp H borta i Ryssland. I övrigt är det svensk fotboll som gäller för hela slanten med matcher från Superettan, Division 1 Norra och Division 1 Södra. Notera att då VM-tipset går av stapeln under lördagen är det söndag som gäller för Stryktipset denna gång.


Spelstopp söndag: 14.59


1. Japan - Senegal 2
Senegal var riktigt vassa i premiären mot Polen och är lite av det stora hoppet för hela den afrikanska kontinenten. Mot Polen var mittfältaren Idrissa Gana Gueye bäst på plan med sitt ständiga slit. Everton-spelaren påminner en hel del om fransmannen N’Golo Kanté. Det är överhuvudtaget ett komplett lag Senegal kan ställa på benen. Japan ser klart sämre ut rent truppmässigt även om de imponerade mot Colombia. Visserligen underlättades matchen av att De ”De blå samurajerna” fick spela med en man mer i 85 minuter, men spelare som Yuya Osako och Shinji Kagawa kommer vara jobbiga att möta för alla lag. Här kammar de dock noll. Senegal ser vassare ut och tar tre viktiga poäng.


2. Polen - Colombia 2
Polen fick inte alls igång sitt fina spel mot Senegal. Visserligen hade de en hel del otur, då ena baklängesmålet var ett självmål och det andra kom efter en bisarr situation där en skadad spelare kom in på plan. Med det sagt funkade det offensiva spelet inte alls. Lewandowski togs hårt och med honom bortplockad såg det tunt ut. Colombia är svåra att bedöma då de fick spela hela matchen med en man mindre. Det finns dock otroligt skickliga spelare hos sydamerikanerna. Cuadrado, Falcao och James är inte enkla att ta hand om. Båda lagen behöver vinna här och Colombia ser faktiskt bättre ut. Tvåan är en tänkbar spik.


3. IK Frej - Gefle X
IK Frej från Täby har spelat upp sig efter sin usla start på säsongen och har efter 13 spelade omgångar bara en poäng upp till säker mark. För tillfället ligger de på kvalplats. På sina tre senaste matcher har de tagit sju poäng. Här saknas dock viktiga Marcus Hansson som är avstängd. Gefle fortsätter att förlora och ligger nu näst sist i serien. Insatsen mot Öster var dock ett fall framåt och kan Johan Mjällbys gäng prestera liknande fotboll här ska de inte räknas ut. Ettan streckas alldeles för hårt för att vara ett möte mellan två bottenlag. 1X spelas på alla system.


4. Helsingborg - Värnamo 1
Helsingborg tappar mark på den absoluta toppen efter att bara ha vunnit en av sina fyra senaste matcher i Superettan. På Olympia är dock skåningarna starka. 15 poäng på sex matcher är deras hemmafacit hittills under säsongen. Värnamo förlorade sin senaste match hemma mot Frej med 1-2. Det var smålänningarnas sjätte raka förlust och nionde raka match utan vinst. Ingen av de sviterna ändras här. Etta!


5. Norrby - Landskrona 2
Norrby besegrade Örgryte IS på Gamla Ullevi och gick därmed förbi Landskrona i tabellen. Boråsarna hade dock en hel del tur mot ÖIS. Större delen av matchen var det spel mot ett mål. Landskrona förlorade nykomlingsmötet mot Brage med 1-2 och har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher. Trots det ser spelet fortfarande bra ut. Med spelare som Monday Samuel och Sadat Karim i laget kommer BoIS klättra i tabellen. Här finns allt värde hos de svartvita gästerna. Tvåan först!


6. Varberg - GAIS 2
Efter det magiska 4-4 derbyt mot ÖIS fortsatte GAIS att kryssa på Gamla Ullevi. 1-1 blev det i hemmamatchen mot Degerfors där Makrillarna hade en hel bunt spelare avstängda. Trots det borde de grönsvarta ha vunnit den tillställningen. Nu väntar bortamatch mot ett annat grönsvart lag, Varberg. Hallänningarna var ytterst nära att besegra Helsingborg i sin senaste match, men 3-3 där innebär att Varberg bara har tagit två poäng på sina sju senaste matcher. Detta känns ovisst på förhand men visst har gästerna från Göteborg ett starkare lag, speciellt när hemmalagets Hampus Zackrisson är avstängd. Strecka från höger!


7. Öster - AFC Eskilstuna 2
AFC Eskilstuna förlorade borta mot Halmstad trots en tidig ledning i sin senaste match. Det var deras första förlust i serien sedan den andra omgången. Förlusten innebär att AFC parkerar på en tredjeplats i tabellen efter 13 spelade omgångar. Nu gästar de Öster som presterar väldigt ojämnt. Det smäller både framåt och bakåt hos smålänningarna som har målskillnaden 20-22 efter 13 spelade matcher. Det blir dock svårt att bryta ner AFC:s fina defensiv som bara har släppt in sju mål denna säsong. Öster har bara en hemmaseger hittills under 2018 och får svårt att ta sin andra här. Tvåan är en tänkbar spik.


8. Akropolis - Syrianska 2
Syrianska reser till Spånga med en tuff 0-1 förlust i bagaget mot Örebro-laget Karlslund. Det var en match där Syrianskas stjärnor verkligen inte kom upp i nivå. På bortaplan har de rödgula dock presterat bra under säsongen med 13 poäng på sex fajter. Akropolis har tagit två raka segrar vilket har fört upp stockholmarna till en tredjeplats i tabellen efter tolv spelade omgångar. Syrianska är dock ett starkare lag i grunden och ska bära favoritskapet. Trots det streckas ettan klart hårdast. Värdet finns på Syrianska. Samtliga tecken!


9. Assyriska - Umeå 2
Assyriska är ett av hela seriens mest ojämna lag. De blandar väldigt starka prestationer med riktiga bottennapp. På sistone har det dock gått riktigt trögt för Assyriska. 2-2 borta mot jumbon Skellefteå var Södertälje-lagets första poäng sedan slutet av maj. Umeå visar en helt annan stabilitet och har spelat sju raka matcher utan att förlora. Det gör att de faktiskt har passerat Assyriska i tabellen. Formen talar absolut för bortalaget här och då det dessutom finns gott om värde i den understreckade tvåan börjar vi där. Men visst ska det garderas.


10. Team Thorengruppen - Sandviken X
Sandviken förlorade hemmamötet mot Carlstad klart. 0-3 slutade den tillställningen och där hade Sandviken inte en chans. Nu reser de upp till Umeå för match mot Team Thorengruppen och på bortaplan har faktiskt Sandviken bara förlorat en av sina sex matcher. Team TG FF förlorade derbyt mot Umeå FC i måndags och det var deras fjärde förlust på de senaste fem matcherna. Hemma står de dock oftast för stabila prestationer men detta blir ingen lätt match. Alla tecken!


11. Grebbestad - Kristianstad 2
Den ekonomiska krisen hos Kristianstad verkar inte ha påverkat spelarna nämnvärt. Mot Karlskrona kom skåningarnas andra raka seger och femte raka match utan förlust. På bortaplan har de visserligen haft svårt att imponera men nu väntar seriens nästjumbo Grebbestad. De visar inte alls samma form och har bara vunnit en av sina sju senaste matcher. Bortalaget har en klart starkare trupp och får utgångstecknet. Gardera upp på större system då Grebbestad ibland sprattlar till på hemmagräs.


12. Husqvarna - Eskilsminne 2
I lördagens match mot Skövde AIK var vi med om ett trendbrott hos Eskilsminne. Skyttekungen Emil Åberg gjorde inte mål. Det behövdes dock inte för skåningarna vann ändå med 2-0. Victor Wahlgren blev dock utvisad och saknas här. Husqvarna fick ingen spelare utvisad i förlusten mot Tvååker men har ändå två spelare avstängda här efter att de har dragit på sig för många gula kort under säsongen. Visst har smålänningarna vunnit sina två senaste hemmamatcher men Eskilsminne ser väldigt starka ut för tillfället. Bra tvåa!


13. Ängelholm - Oskarshamn 2
Ängelholm kommer från två raka bortaförluster där de inte alls har sett speciellt bra ut. På hemmaplan trivs de dock bättre. Sex hemmamatcher har gett fyra vinster, en oavgjord och en förlust hittills. Nu ska de gå upp mot seriens bästa bortalag. Oskarshamn har tappat poäng i tre raka matcher men går ändå upp på samma poäng som serieledarna Mjällby vid vinst här. Det är inget snack om att Oskarshamn är ett av seriens allra starkaste lag. Här verkar det bli jättevärde på tvåan som då är en tänkbar lågprocentsspik. Åtminstone på mindre system.


Kupongens kassaskåp


Helsingborg
Helsingborg har ett mycket fint lag på pappret som absolut bör vara med och tampas om uppflyttning. När seriens klara jumbo väntar på Olympia kan det bara gå på ett sätt. Skåningarna vinner detta!


Varningens finger!


Umeå
Umeå har sju raka matcher utan förlust medan Assyriska har tagit en poäng på sina fyra senaste fajter. Ändå streckas ettan högst. Det köps inte. Strecka från höger!


Lilla raden 144 rader
1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna 2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå x2
10. Team TG - Sandviken 1x2
11. Grebbestad - Kristians. 2
12. Husqvarna - Eskilsminne 2
13. Ängelholm - Oskarshamn 2


Stora raden 864 rader
1. Japan - Senegal 2
2. Polen - Colombia 2
3. Frej - Gefle 1x
4. Helsingborg - Värnamo 1
5. Norrby - Landskrona x2
6. Varberg - GAIS x2
7. Öster - AFC Eskilstuna 2
8. Akropolis - Syrianska 1x2
9. Assyriska - Umeå 1x2
10. Team TG - Sandviken 1x2
11. Grebbestad - Kristians. x2
12. Husqvarna - Eskilsminne 2
13. Ängelholm - Oskarshamn x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

0 Kommentarer

VM-tipset mån 18/6

18 Juni 2018 - 10:23

VM har verkligen kommit igång nu och en hel del av lagen går in i andra omgången på den här kupongen. Vi har bland annat Argentina som kommer från 1-1 mot Island och nu är i ett pressat läge mot Kroatien.


Spelstopp 19.59


1. Tunisien - England 2
Det är dags för England att kliva in i mästerskapet och förhoppningarna på de brittiska öarna är i vanlig ordning skyhöga. De tre lejonen har hamnat i en grupp med dagens motståndare Tunisien, Belgien och Panama. Kan Gareth Southgates lag vinna den här matchen ligger vägen öppen för avancemang. Tunisien är dock inget dåligt landslag. Nordafrikanerna saknar förvisso en storspelare men kompenserar det med att vara väldigt disciplinerade och hårt jobbande. England kommer få kämpa för att dyrka upp det här försvaret och är lite väl stora favoriter här. Tvåan garderas upp med krysset!


2. Colombia - Japan 1
Colombia och Japan möts i sin första match för mästerskapet i på förhand jämna grupp H. Tittar vi på förhandsoddsen är Colombia favoriter till gruppsegern och såväl i denna match. Los cafeteros har ett spännande lagbygge där mittbacksparet Yerry Mina och Davinson Sanchez bygger grunden. Framåt kommer Falcao och James Rodriguez vara viktiga och har de ett bra mästerskap kan det bära långt för Colombianerna. Här inleder man med en seger mot ett Japan som inte alls imponerade i det asiatiska kvalet. Etta!


3. Polen - Senegal X
Polen och Senegal är sist ut att kliva in i VM-bubblan. Båda lagen ska slåss med Colombia och Japan om två slutspelsplatser och inledningen av turneringen blir oerhört viktig i den här gruppen. Polen har varit stabila under en längre tid nu och tog sig till VM genom att vinna sin kvalgrupp före Danmark. Storstjärnan Robert Lewandowski vann skytteligan i kvalet och ska bära sitt Polen i Ryssland. Senegal är dock ingen enkel uppgift för polackerna här. Senegal har en stark trupp med Sadio Mane från Liverpool, Koulibaly från Napoli och en hel drös andra toppspelare i Ligue 1. Här är de grovt understreckade och får mitt förtroende direkt. X2!


4. Ryssland - Egypten 2
Ryssland var starkt ifrågasatta inför mästerskapet men svarade med att krossa Saudiarabien med 5-0 i premiären. Den segern har gjort de ryska fansen hoppfulla inför fortsättningen och nu hoppas man på en ny framgång i mötet med Egypten. Den ryska segern mot Saudi känns dock svårvärderad och här möter man ett pressat Egypten. Hector Cuper har meddelat att Mohamed Salah är redo för spel och med han tillbaka kommer Egypten bli farliga. Ryssland är överstreckade här och ett Egypten som är i stort poängbehov får utgångstecknet. Gardera med krysset!


5. Portugal - Marocko 1
Portugal var inblandade i turneringens mest sevärda match hittills när de spelade 3-3 mot Spanien i första rundan. Ronaldo stod för ett hattrick och inledde därmed mästerskapet på bästa sätt. Här ställs han och hans lagkamrater mot ett Marocko, som trots förlust mot Iran, imponerade. Marocko spelade med härlig fart och kombinerade sig fram till massor av chanser. Här ska knappast Portugal vara så här stora favoriter. Måla på med alla tecken och hoppas på en marockansk skräll!


6. Uruguay - Saudiarabien 1
Uruguays Gimenez avgjorde i den 89:e minuten mötet med Egypten i den första omgången och gav därmed La Celeste en bra start på turneringen. Uruguay med anfallsparet Suarez och Cavani kliver med all rätt in som storfavoriter inför det här mötet med Saudiarabien. De grönklädda var usla i premiären mot Ryssland och stod för mängder av tekniska misstag på egen planhalva. Här är ettan helt given. Spika!


7. Iran - Spanien 2
Defensivt skickliga Iran höll Marocko stången och kunde tack vare en fast situation avgöra matchen i den femte tilläggsminuten. De tre poängen gör att Iran är med i kampen om slutspel och här väntar ett möte med Spanien. Trots att Spanien bytte tränare bara en dag innan mötet med Portugal lät de inte det påverka insatsen i premiären. Spanien såg riktigt fina ut och är en het kandidat till guldet. Iran kommer försöka göra det trångt men tillslut kommer Hierros Spanien få hål på den iranska muren. Spika tvåan!


8. Danmark - Australien 1
Våra danska vänner fick med sig tre lyckosamma poäng i premiären när Peru besegrades med 1-0. Spelmässigt var sydamerikanerna det bättre laget och missade bland annat en straff i slutet av första halvlek för att ta ledningen. Danmark kommer behöva höja sig spelmässigt om man ska ta en förväntad seger mot Australien här. Socceroos gjorde det riktigt bra i långa stunder mot Frankrike även om man tillslut förlorade med 2-1. Mittfältaren Aaron Mooy var oerhört bra centralt tillsammans med mittbacksparet Sainsbury och Milligan. Danmark bör dock höja sig här efter en skön start och har vad som krävs för att slå Australien. Ettan spikas till en bra procent!


9. Frankrike - Peru 1
Frankrike hade stora problem mot Australien i första rundan och fick tack vare ett självmål och en straff med sig de tre poängen. Anfallstrion Griezmann, Dembele och Mbappe synkade inte särskilt bra ihop och Didier Deschamps kan mycket väl göra en förändring redan till den här matchen. Peru var riktigt bra mot Danmark och förtjänade minst en poäng från den matchen. Förlusten gör dock att man är pressade mot Frankrike här och måste få minst en poäng för att kunna avancera. Sett till hur det såg ut i omgång ett så kan mycket väl de rödvita skrälla här. Plocka med alla tecken!


10. Argentina - Kroatien X
Kupongens mest intressanta match i mitt tycke. Argentina fick bara med sig 1-1 mot Island i sin första match och är nu pressade inför mötet med Kroatien. Messi fick sämsta tänkbara start på turneringen i och med hans straffmiss och lär nu vara rejält revanschsugen här. Kroatien kommer från en bekväm 2-0 seger mot Nigeria och kan definitivt störa Argentina. Kroatien sitter på ett av mästerskapets bästa mittfält och får slå lite ur underläge här. Utgå från krysset men gardera. På mindre system tar vi bara med ettan men på stora system åker alla tecken in!


11. Brasilien - Costa Rica 1
Brasilien är favoriter i det här mästerskapet och har sett ruggigt starka ut inför turneringen. Det var en del frågetecken kring Neymars skadesituation men det är utraderat nu och storstjärnan kommer till spel. Costa Rica som överraskade alla i VM 2014 har nu ungefär samma lag som blivit fyra år äldre. Här kommer de få svårt att hänga med när Brasilien drar igång med sambafotbollen. Etta!


12. Nigeria - Island 2
Nigeria fick en tung start på mästerskapet i och med förlusten mot Kroatien i öppningsmatchen. Nu väntar ett möte med Island och den här matchen kommer bli helt avgörande för nationernas mästerskap. Island gjorde det väldigt bra mot Argentina och kliver nu in som knapp favorit här. Känslan är att Island är betydligt bättre bakåt än Nigeria men att The Super Eagles har den vassare offensiven. Ett jämnt möte väntar och känslan är att inget av lagen kommer vara nöjda med ett kryss här. Etta-tvåa passar utmärkt!


13. Serbien - Schweiz 1
Serbien startade mästerskapet på ett bra sätt genom att besegra Costa Rica med 1-0 tack vare en fantastisk frispark från lagkaptenen Kolarov. Nu ställs man mot Schweiz i en viktig kamp i grupp E. Serbien såg väldigt stabilt i sin första match i turneringen och känns något starkare på pappret här. Schweiz har lite mer rutin från de här sammanhangen men känns inte lika spännande den här gången. Milinkovic-Savic blir tungan på vågen för serberna här. Utgå från ettan och gardera med krysset på större system!


Kupongens kassaskåp!


Uruguay
Saudiarabien var helt under isen mot Ryssland och det syntes tydligt att man inte håller på den här nivån. Här kommer Suarez och Cavani ha lekstuga och göra minst varsitt mål. Given seger för Uruguay!


Varningens finger!


Marocko
Marocko förfogar över en riktigt vass offensiv med Ziyech, Harit och Belhanda i spetsen. Laget såg riktigt intressanta ut i mötet med Iran och måste nu gasa framåt mot Portugal. Bra skrällchans!


Lilla raden 144 rader
1. Tunisien - England x2
2. Colombia - Japan 1
3. Polen - Senegal X
4. Ryssland - Egypten x2
5. Portugal - Marocko 1x2
6. Uruguay - Saudiarab. 1
7. Iran - Spanien 2
8. Danmark - Australien 1
9. Frankrike - Peru 1x2
10. Argentina - Kroatien 1x
11. Brasilien - Costa Rica 1
12. Nigeria - Island 12
13. Serbien - Schweiz 1


Stora raden 864 rader
1. Tunisien - England x2
2. Colombia - Japan 1
3. Polen - Senegal x2
4. Ryssland - Egypten x2
5. Portugal - Marocko 1x2
6. Uruguay - Saudiarab. 1
7. Iran - Spanien 2
8. Danmark - Australien 1
9. Frankrike - Peru 1x2
10. Argentina - Kroatien 1x2
11. Brasilien - Costa Rica 1
12. Nigeria - Island 12
13. Serbien - Schweiz 1x

Spela på VM-tipset – klicka här!

0 Kommentarer

Stryktipset lör 16/6

14 Juni 2018 - 22:21

Det är inte bara VM som spelas under helgen. En hel del svensk fotboll ska också gå av stapeln. Matcher från Superettan, Division 1 och Damallsvenskan utgör stommen av kupongen som dock inleds med två extremt intressanta VM-matcher. Här gäller det att ha koll på de lägre divisionerna för det finns en jackpot på hela 10 miljoner kronor att slåss om.


Spelstopp: 15.59


1. Kroatien - Nigeria 1
Nigeria har ett mycket talangfullt lag som imponerade stort i sin VM-kvalgrupp. De vann sin grupp före Zambia, Algeriet och Kamerun och de gjorde det utan att förlora en enda match. Därefter har det sett tuffare ut för Super Eagles som har spelat fyra raka träningsmatcher utan vinst. Kroatien kom bara tvåa i sin kvalgrupp efter Island men har ett otroligt starkt lag på det berömda papperet. Får de rödvita sitt spel att fungera är de en dark horse i sommarens VM. Nigeria har dock en hög nivå i sig med flera toppspelare. Gardera därför ettan i jakt på utdelning!


2. Peru - Danmark 1
Peru och Danmark ska spela den kanske viktigaste matchen i hela Grupp C. Frankrike är solklara favoriter till att vinna gruppen men där bakom kommer Peru och Danmark att tampas om andraplatsen. Båda landslagen har laddat upp med att spela 0-0 mot Sverige. Åge Hareides Danmark har planens bästa spelare i Christian Eriksen och dessutom ett helt koppel av talangfulla spelare. Peru ska dock inte underskattas. De kom femma i ett stenhårt sydamerikanskt kval, före länder som Chile, och har sedan dess fortsatt att imponera med sin hårda press och snabba omställningsfotboll. Detta blir jämnare än vad expertisen säger. Börja med skrällettan. Men visst ska det garderas.


3. Gefle - Öster X
Johan Mjällbys intåg till Gefles tränarbänk har varit allt annat än lyckosam. Efter den klara förlusten i bortamatchen mot Falkenberg ligger gästrikarna nu näst sist i Superettan. Hemma på Gavlevallen fick de dock en pinne i sin förra match när topplaget Helsingborg kom på besök. Nu väntar ett Öster som i sina bästa stunder spelar en otroligt underhållande fotboll. Tyvärr för smålänningarna läcker de rejält i de bakre leden. Det bör vara fördel gästerna här men Gefle ska inte underskattas på hemmaplan. x2 blir bra.


4. Landskrona - Brage X
Det ska spelas ett nykomlingsmöte när Brage reser till Skåne för match mot Landskrona. Båda lagen har inlett säsongen väldigt positivt rent spelmässigt även om Brage har plockat flest poäng av de två. Landskrona förlorade senast borta mot AFC Eskilstuna men är starka på hemmagräs. Där har de raden 1-4-1. Dala-laget Brage har exakt samma resultatrad, 1-4-1, efter sina sex bortamatcher. Det finns med andra ord ganska mycket som lutar åt ett oavgjort resultat här. Då det dessutom finns en del värde i det tecknet är detta ett fint spikkryss.


5. Värnamo - IK Frej 1
IK Frej inledde säsongen otroligt svagt men på senare tid har Täby-laget ryckt upp sig. De senaste fem matcherna har gett åtta poäng och helt plötsligt har de häng på lagen ovanför strecket. Det har inte Värnamo som ligger toksist på fem poäng efter tolv spelade omgångar. Dessutom har smålänningarna torskat fem matcher i rad. Senast var de dock helt okej i derbyt mot Jönköping Södra men åkte dit på en rejäl målvaktstavla. Lagen har varsin avstängning här då Johan Andersson saknas för hemmalaget och Alie Sesay för IK Frej. Värnamo är vanligtvis ett starkt hemmalag och ska bära favoritskapet här. Då det dessutom finns gott om spelvärde i ettan är det en tänkbar spik.


6. Örgryte - Norrby 1
Årets match i Superettan gick av stapeln på Gamla Ullevi i tisdags. Det var ett elektriskt derby mellan GAIS och Örgryte som till sist slutade 4-4 efter att GAIS kvitterat djupt in på övertiden. Får vi en hälften så underhållande match här är det en underbar lördag att se fram emot. Gästerna Norrby, från Borås, har förlorat tre av sina fyra senaste matcher och håller inte alls samma klass som göteborgarna. Här har de dessutom Shkelqim Krasniqi avstängd efter sitt röda kort senast. ÖIS saknar visserligen fortfarande Jakob Lindström och Alibek Aliev men har fullgoda ersättare. Hemmalaget vinner detta klart. Stark etta!


7. Mjällby - Oskarshamn 1
Mjällby spelade ett tufft Blekinge-derby i söndags när de gästade Karlskrona. Det blev bara en poäng för de gulklädda men det får Sölvesborg-laget vara nöjda med då de låg under med 0-2 i paus. Nu ska det spelas match på Strandvallen igen och där har hemmalaget idel segrar denna säsong. Oskarshamn ligger på samma poäng som Mjällby och ser klart intressant ut. Detta är dock kanske hela seriens svåraste uppgift. Det klarar inte smålänningarna av. Ettan spikas av.


8. Oddevold - Ängelholm 2
Många bortförklaringar har man hört i sina dagar men frågan är om inte Ängelholms tränare tog priset efter den pinsamma 0-4 förlusten mot Ljungskile. Då sa han att en anledning till den oskarpa insatsen var att det är ett ungt lag skåningarna har och flera av spelarna har precis tagit studenten. Nu torde i vilket fall studentskivorna vara avklarade och kanske kan då Ängelholm återigen prestera. Oddevold har en stark offensiv men läcker ordentligt bakåt. På sina fem senaste matcher har Uddevalla-laget släppt in 15 mål. Detta är betydligt öppnare än vad streckningen antyder och då lockar skrälltvåan. Vi testar en gate. Etta-tvåa!


9. Skövde - Eskilsminne 2
Skövde AIK fick med sig 0-0 från den tuffa bortamatchen i Oskarshamn och har nu bara förlorat en enda av sina sju senaste seriematcher. Dock behöver skaraborgarna börja plocka trepoängare för de är fortfarande indraget i bottenstriden. Eskilsminne förlorade hemma mot Lund med 2-3 i sin senaste tillställning. Helsingborg-lagets båda mål gjordes av Emil Åberg som därmed har nätat i fem raka matcher. Sammanlagt har det blivit åtta fullträffar av Åberg. Här utökar han målskörden. Bortalaget har en starkare trupp och det finns dessutom värde i tvåan. Med Skövde kan man dock aldrig veta vad man får. Helgardering är bäst.


10. Åtvidaberg - Torns IF 2
Torns IF från Lund har hämtat sig från sin minisvacka och vunnit två raka matcher. Efter elva spelade omgångar står skåningarna på 23 poäng vilket är lika många som Mjällby och Oskarshamn. Nu väntar match på Kopparvallen mot jumbon i serien. Åtvidaberg har redan åkt ur två serier i rad och är alltså på väg att rasa rejält i seriesystemet. Det ser inget vidare ut för östgötarna som inte har mycket att hämta här. Under 50 procent spikas tvåan. Ta med krysset i annat fall.


11. Forward - Nyköping 1
Förra veckan spelade BK Forward inte mindre än två derbyn inom loppet av fyra dagar. Det gav fyra poäng. Örebroarna är en pigg nykomling som bara har förlorat en av sina fem hemmamatcher denna säsong. Nyköping spelade en väldigt lång match i onsdags då de till sist besegrade Aspudden i Svenska Cupen. Här väntar ett betydligt tuffare motstånd på Trängens IP. Forward ser starkare ut och får utgångstipset. Dock streckas ettan lite i högsta laget. Gardera tidigt.


12. Syrianska - Karlslund 1
Syrianska har ett otroligt namnkunnigt lag denna säsong som i sina bästa stunder definitivt tillhör den absoluta toppen av serien. Nu har Södertälje-laget vunnit tre av sina fyra senaste matcher och jagar mot toppen av tabellen. Karlslund från Örebro har spelat upp sig något efter en katastrofal start på säsongen. Det skiljer dock en hel del upp till den kvalité Syrianska håller. Detta kan bara sluta på ett sätt. Ettan spikas omgående.


13. Piteå - Rosengård 2
Piteå har trotsat alla experttips och leder Damallsvenskan efter att ha vunnit samtliga av de sju inledande omgångarna. Det är en praktsensation som håller på att hända. Fem poäng bakom norrbottningarna finner vi Rosengård som i stort sett måste vinna här för att inte hamna efter för mycket. Med spelare som Anja Mittag i laget ska skåningarna vara favoriter vart de än åker. Här stirrar spelarna sig blinda på tabellen och det ger ett otroligt spelvärde på tvåan. Då ska det spikas av. Åtminstone på mindre system.


Kupongens kassaskåp


Syrianska
Karlslund är ett av de sämsta lagen i Division 1 Norra och nu ska de ta sig an starka Syrianska på bortaplan. Det blir inte lätt. Skyttekungen Mathias Ranegie avgör detta. Etta.


Varningens finger!


Ängelholm
Om Ängelholms unga spelare firat studenten tillräckligt är det ett bra lag de kan ställa på benen. Mot ett Oddevold med sviktande form kan de mycket väl hitta skrällen. Den understreckade tvåan plockas med på alla system.


Lilla raden 144 rader
1. Kroatien - Nigeria 1x
2. Peru - Danmark 1x2
3. Gefle - Öster x2
4. Landskrona - Brage x
5. Värnamo - Frej 1
6. Örgryte - Norrby 1
7. Mjällby - Oskarshamn 1
8. Oddevold - Ängelholm 12
9. Skövde - Eskilsminne 1x2
10. Åtvidaberg - Torns 2
11. Forward - Nyköping 1x
12. Syrianska - Karlslund 1
13. Piteå - Rosengård 2


Stora raden 864 rader
1. Kroatien - Nigeria 1x2
2. Peru - Danmark 1x2
3. Gefle - Öster x2
4. Landskrona - Brage x
5. Värnamo - Frej 1
6. Örgryte - Norrby 1
7. Mjällby - Oskarshamn 1
8. Oddevold - Ängelholm 12
9. Skövde - Eskilsminne 1x2
10. Åtvidaberg - Torns x2
11. Forward - Nyköping 1x
12. Syrianska - Karlslund 1
13. Piteå - Rosengård x2

Spela på Stryktipset: klicka här!


1 Kommentarer

VM-tipset tor 14/6

13 Juni 2018 - 16:27

Äntligen ska VM sätta igång. Flera månaders spekulationer och förväntningar kan ta sitt slut och vi ska få facit. Under gruppspelsfasen rullar det generellt tre matcher om dagen. Det är bara att spänna fast sig och åka med för detta vill ingen missa! Speciellt inte då det bjuds på 5 miljoner i jackpot!


Spelstopp: 16.59


1. Ryssland - Saudiarabien 1
VM inleds som brukligt med att värdnationen spelar sin första match för turneringen. Då världsmästerskapet hålls i Ryssland är det de som ska upp i ringen först. Mot sig har de Saudiarabien som av många anses bli en slagpåse. Saudiarabien har dock gjort en del hyfsade prestationer i sina träningsmatcher. Visserligen har det blivit idel förluster men både mot Italien och Tyskland var det knappa sådana. Ryssland har även de mött svårt motstånd i sina landskamper och har faktiskt inte vunnit en enda av sina sju senaste träningsmatcher. Historiskt sett har dock värdlandet alltid gått bra i VM. Endast en gång i historien (Sydafrika 2010) har hemmanationen misslyckats med att ta sig vidare från gruppen. Ryssland ordnar en pangstart på sin turnering och vinner detta. Etta!


2. Egypten - Uruguay 2
Hos Egypten handlar det allra mesta om Mohammed Salahs kamp mot klockan. Hinner storstjärnan från Liverpool bli frisk till premiären? Ska man vara cynisk är detta kanske den minst viktiga matchen i gruppen för Egypten. Uruguay är stora gruppfavoriter och lär bli svåra att rubba oavsett. De ljusblå kom tvåa i det tuffa sydamerikanska kvalet efter överlägsna Brasilien och har sett stabila ut sedan dess. Försvaret och mittfältet kanske inte är så märkvärdigt men framåt finns duon Suarez och Cavani som är ett av hela turneringens bästa anfallspar. Här avgör de och ger Uruguay ett fint utgångsläge inför fortsättningen. Tvåa!


3. Marocko - Iran 1
Marocko har ett riktigt intressant lag med sig till VM och kan vara en av de stora överraskningarna i Ryssland. Nordafrikanerna har inte förlorat en enda landskamp på över ett år och dessutom vann de sin kvalgrupp före starka lag som Elfenbenskusten, Gabon och Mali. Iran ser också intressant ut med Östersunds Samman Ghoddos på bänken. Dock ser deras trupp något svagare ut än Marockos. Det finns ingen stadga som hos hemmalagets försvarsgeneral Benatia. Börja med ettan här men den ser ut att streckas något för hårt. Gardera därför.


4. Portugal - Spanien 2
Vilket otroligt prestigemöte som väntar mellan dessa två nationer från den Iberiska halvön. Både Portugal och Spanien imponerade stort i VM-kvalet. Portugal tog 27 av 30 möjliga poäng och klarade sig vidare tack vare bättre målskillnad än Schweiz. Sedan dess har de regerande Europamästarna blandat och gett en hel del. Spanien var ännu bättre i kvalspelet då de tog 28 poäng och imponerar stundtals otroligt mycket. De har faktiskt inte förlorat en enda match sedan åttondelsfinalen av EM 2016. I detta lilla derby ska de vara stora favoriter. Gardera endast på större system.


5. Frankrike - Australien 1
Frankrike avslutade sitt träningsspelande med att bara få 1-1 mot ett väldigt orutinerat USA hemma i Lyon. Det har satt lite frågetecken för vart detta franska lag står egentligen. Det finns dock extrem kvalité på alla positioner. Detta är den på papperet lättaste matchen i gruppen och då behöver Frankrike inleda med tre poäng. Australien imponerade verkligen inte i kvalspelet där de kom trea i sin kvalgrupp och sedan besegrade Syrien efter övertid i ett dubbelmöte. Träningsmatcherna har dock sett spännande ut och kanske kan de pricka formen helt rätt. Mot Frankrike räcker det inte till oavsett. Etta!


6. Argentina - Island 1
Efter att ha fört sitt Argentina till tre raka finaler (en i VM och två i Copa America) är Lionel Messi nu ute efter en stor titel med landslaget. Trots det otroliga facit La Albiceleste har uppnått på senare år har laget fått utstå en del kritik för att de inte lyckats vinna en final. Snacka om hård press när tre raka finaler ses som ett misslyckande. Här kommer de som vanligt in med en mycket stark trupp som dock har lite problem med mittfältet där både Lanzini och Banega är skadade. Det ska inte spela någon roll mot Island. Ö-nationen gör debut som den minsta nationen att någonsin delta i ett VM. Efter det lyckade kvalspelet har islänningarna dock haft problem och släppt in elva mål på sina fyra senaste träningsmatcher. Här är det hårt jobb och fullt fokus på fasta situationer som gäller. Mot Argentina bör Island inte räcka till. Ettan garderas bara på större system.


7. Peru - Danmark 1
Peru och Danmark ska spela den kanske viktigaste matchen i hela Grupp C. Frankrike är solklara favoriter till att vinna gruppen men där bakom kommer Peru och Danmark tampas. Båda landslagen har laddat upp med att spela 0-0 mot Sverige. Åge Hareides Danmark har planens bästa spelare i Christian Eriksen och dessutom ett helt koppel av talangfulla spelare. Peru ska dock inte underskattas. De kom femma i ett stenhårt sydamerikanskt kval, före länder som Chile, och har sedan dess fortsatt att imponera med sin hårda press och snabba omställningsfotboll. Detta blir jämnare än vad expertisen säger. Börja med skrällettan. Men visst ska det garderas.


8. Kroatien - Nigeria 1
Nigeria har ett mycket talangfullt lag som imponerade stort i sin VM-kvalgrupp. De vann sin grupp före Zambia, Algeriet och Kamerun och de gjorde det utan att förlora en enda match. Därefter har det sett tuffare ut för Super Eagles som har spelat fyra raka träningsmatcher utan vinst. Kroatien kom bara tvåa i sin kvalgrupp efter Island men har ett otroligt starkt lag. Får de rödvita sitt spel att fungera är de en dark horse i sommarens VM. Nigeria har dock en hög nivå i sig med flera toppspelare. Gardera därför ettan i jakt på utdelning!


9. Costa Rica - Serbien 2
Costa Rica var förra världsmästerskapets stora attraktion då de tog sig hela vägen till kvartsfinal. Där tog det sedermera stopp mot Holland efter en straffläggning. Nu är tanken att de ska kunna återupprepa den bragden men det blir väldigt svårt. Laget ser svagare ut än senast och dessutom har de blivit utspelade både mot England (0-2) och mot Belgien (1-4) i genrepen. Serbien ser betydligt stabilare ut även om de också blandar och ger en del. Truppmässigt är det stor fördel balkan-landet. Då det dessutom finns gott om värde i tvåan är det givet att börja med det tecknet.


10. Tyskland - Mexiko 1
Tyskland har inte haft någon rolig uppladdning inför sin resa till det stora landet i öst. Özil och Gündogan har fått motta enormt med kritik efter att ha poserat på bild med Turkiets president Erdogan. Dessutom har Jogi Löw oförklarligt nog petat Leroy Sané. Spelmässigt har det inte heller sett något vidare ut för Die Mannschaft som hade fem raka landskamper utan vinst innan Saudiarabien besegrades knappt. Mexiko har också haft en stökig uppladdning med påstådda spritfester tillsammans med eskortflickor. Mexiko torskade också sin avslutande träningskamp mot Danmark. Ett fullt fokuserat Tyskland ska vara numret större här. Tänkbar spik trots hård streckning, åtminstone på mindre system.


11. Brasilien - Schweiz 1
Efter Brasiliens otroliga facit i det sydamerikanska kvalet går de in i turneringen som en av de allra största favoriterna till VM-titeln. Träningsmatcherna har inte direkt tvättat bort den favoritstämpeln. Neymar verkar frisk och gör drömmål på löpande band. Sammanlagt har Brasilien spelat elva raka landskamper utan förlust där de har hållit nollan i de fem senaste. Schweiz är också ett extremt skickligt lag. De rödvita har faktiskt bara förlorat en enda match sedan strafftorsken mot Polen i EM 2016. Schweiz är bättre än gemene man tror men mot Brasilien bör det inte räcka till ändå. Ettan streckas dock alldeles för hårt här för att vara en befogad spik. Krysset ska med på samtliga system!


12. Sverige - Sydkorea X
När Sverige är med på tipset är det alltid läge att tippa mot våra blågula hjältar. De blir nämligen i stort sett alltid överstreckade då en stor del spelare tippar med hjärtat. Så även här där Sverige streckas hårt. Sydkorea hade visserligen ett skakigt kval och har inte heller rosat marknaden därefter. Sverige har å andra sidan sett extremt trubbiga ut i träningsmatcherna mot Danmark och Peru. Vem ska göra målen egentligen? Marcus Berg stod för åtta mål i kvalspelet men har knappt ens befunnit sig i straffområdet under träningsmatcherna. Hos Sydkorea är det främst stjärnan från Tottenham, Heung-Min Son, vi får se upp med. Detta är en riktig nyckelmatch för Sveriges VM-äventyr. Räkna med en tät och jämn tillställning. En helgardering är på sin plats.


13. Belgien - Panama 1
Panama tog sig till VM efter hjälp av ett spökmål i den sista omgången av kvalet. Bollen var nämligen aldrig inne. Nu är de i alla fall på plats och frågan är snarare om det lilla landet ska göra mål än om de ska ta några poäng. Träningsmatcherna inför mästerskapet har inte lovat gott. Belgien däremot går in i turneringen ordentligt stärkta. I deras senaste landskamp besegrades Costa Rica enkelt med 4-1. Få lag i denna turnering har så många vassa offensiva alternativ som “De Röda Djävlarna” har. Mot ett ursvagt Panama kan det bara gå på ett sätt. Klar spik!


Kupongens kassaskåp


Belgien
Hazard, Lukaku, Mertens, De Bruyne. Listan över världsspelare hos Belgien kan göras hur lång som helst. Panama har inte en enda spelare som hade platsat i Belgiens VM-trupp. Här är de chanslösa. Räkna med en kross!


Varningens finger!


Peru
Los Incas såg gråa ut i genrepet mot Sverige men det är egentligen ett väldigt fint lag Peru kan skicka till VM. Formen ser dessutom bra ut. Danmark är också ett starkt landslag men här har de en tuffare uppgift framför sig än vad oddsen antyder. Ettan ska med på alla system.


Lilla raden 144 rader
1. Ryssland - Saudiarab. 1
2. Egypten - Uruguay 2
3. Marocko - Iran 1x
4. Portugal - Spanien 2
5. Frankrike - Australien 1
6. Argentina - Island 1
7. Peru - Danmark 1x
8. Kroatien - Nigeria 1x2
9. Costa Rica - Serbien x2
10. Tyskland - Mexiko 1
11. Brasilien - Schweiz 1x
12. Sverige - Sydkorea 1x2
13. Belgien - Panama 1


Stora raden 864 rader
1. Ryssland - Saudiarab. 1
2. Egypten - Uruguay 2
3. Marocko - Iran 1x
4. Portugal - Spanien x2
5. Frankrike - Australien 1
6. Argentina - Island 1
7. Peru - Danmark 1x2
8. Kroatien - Nigeria 1x2
9. Costa Rica - Serbien x2
10. Tyskland - Mexiko 1x
11. Brasilien - Schweiz 1x
12. Sverige - Sydkorea 1x2
13. Belgien - Panama 1

Spela på VM-tipset – klicka här!

0 Kommentarer
Fler inlägg: