Stryktipset lör 23/2

22 Februari 2019 - 06:40

Inte mycket Premier League-fotboll denna vecka men däremot en magisk kupong. 12 miljoner i jackpot hägrar och en ytterst svårtippad rad. Allt tyder således på minst sexsiffrig utdelning. Potentiella skrällar finns på flera håll, bland annat på St James’ Park där ett bottenmöte ska spelas. The Championship, som har med hela tio matcher på kupongen, bjuder på både topp- och bottenmöten. Känslan är minst sagt god - nu åker vi!


Spelstopp: 15.59


1. Bournemouth - Wolverhampton 2
Spännande möte först ut på sydkusten där två frejdiga lag drabbar samman. Bournemouth har ett väldigt starkt facit hemma på Vitality Stadium med sju vinster på 13 försök. Senast det begav sig på arenan besegrades Chelsea med förkrossande 4-0. Skadeläget är dock fortsatt allt annat än optimalt och här väntar säsongens nykomling, Wolverhampton. Vargarna trivs på bortaplan där de bara torskat fyra av tolv matcher i ligaspelet under säsongen. In till denna tillställning kommer West Midlands-laget dessutom med strålande form. Sju raka tävlingsmatcher utan förlust varav fem segrar. Här finns värdet på gästerna och X2 känns klart bäst trots Bournemouths stabila hemmafacit.
1X2-odds från bet365: 2.87 - 3-40 - 2.62
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


2. Newcastle - Huddersfield X
Det är fokus på bottenstriden på St James’ Park. Detta blir lite av sista chansen för Huddersfield som haft en oerhört kämpig säsong. 14 poäng skiljer upp till säker mark med tolv omgångar kvar att spela för The Terriers. Således krävs en seger på östkusten. Ett av lagen som ligger precis över strecket är Newcastle. Rafa Benítez skator fortsätter se trubbiga ut och brukar inte trivas speciellt bra när de förväntas föra spelet. De besegrade förvisso Hudds på bortaplan i december men där var jumbon det klart bättre laget. Newcastle ska knappast streckas till 70 procent här. Alla tecken blir det självklara valet!
1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.50 - 5.25
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


3. Leicester - Crystal Palace 1
Kupongens sista Premier League-match hittas på King Power Stadium. Leicester har stått för mängder med imponerande prestationer den senaste tiden men inte fått något betalt. I förlusterna mot både Man United och Tottenham var The Foxes det klart bättre laget. Nu väntar ett mer tacksamt motstånd när Roy Hodgsons örnar kommer på besök. Det är förvisso ett lag Leicester haft problem med men samtidigt ett lag värdarna bör besegra. Palace imponerar inte och är alltjämt indragna i bottenstriden. Strecken sitter relativt rätt och då är det läge att ta ställning. Spika ettan!
1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


4. Birmingham - Blackburn 2
Två klassiska lag drabbar samman på St Andrew’s under lördagen. Det lär dock bli tufft för båda att kunna nå playoff. Krig i mittens rike och nå en position på den övre halvan får snarare bli målet. Blackburn har visat svag form med fyra raka förluster men har överlag varit en överraskning i The Championship den här säsongen. Detsamma gäller Birmingham som ligger på en finfin niondeplats trots att de tippades i botten. Detta är en match mellan två jämbördiga men hemmalaget streckas upp till solklara favoriter. Bra läge då att gå emot och spela X2.
1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.30 - 4.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


5. West Bromwich - Sheffield United 1
Lördagens stora möte i The Championship spelas inte speciellt långt ifrån St Andrew’s, nämligen på The Hawthorns. Där ställs fyran mot tvåan i ett härligt toppmöte. Det skulle förvåna om inte minst ett av dessa lag spelar i Premier League till hösten. Formen är strålande hos de båda kombattanterna. West Brom tog en skön seger i veckan när Jake Livermore tryckte in 3-2 på tilläggstid borta mot QPR. Därmed har The Baggies tio poäng på de fyra senaste, precis som Sheffield United. I kraft av hemmaplan får ändå WBA gälla som favoriter här. På denna luriga kupong är ettan en tänkbar spik även om den är långt ifrån säker.
1X2-odds från bet365: 2.50 - 3.40 - 3.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


6. Middlesbrough - QPR X
Ännu ett topplag som är i farten är Middlesbrough. Tony Pulis manskap vann borta mot Blackburn senast, självklart med 1-0, och återfinns alltjämt på en playoff-plats. Det är dock en bit upp till toppkvartetten och fokus ligger främst på att behålla sin topp 6-placering. Här väntar en match där de har allt att förlora. QPR ligger i ingenmansland och visar sämst form i hela ligan. Det ska dock sägas att Londonlaget är med i de flesta av matcherna och att de är allmänt svårspelade. Räkna med en jämn och målsnål tillställning på Riverside Stadium. Krysset lockar då och ser ut att bli otroligt understreckad. Läge för en chansspik?
1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.40 - 5.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


7. Millwall - Preston 1
Ett annat Londongäng är Millwall. De var i spel så sent som i onsdags och tog då en imponerande skalp borta mot Derby. Jed Wallace blev där stor matchvinnare. Lurigt möte nu mot ett av ligans mest formstarka lag. Preston har sju raka matcher utan förlust och är på jakt efter playoff. Då behöver dock segrarna fortsatt radas upp. Det blir inte lätt på The Den. Där är Millwall ett fruktat motstånd. Oviss match men det ska vara knapp fördel hemmalaget. Ska de stora pengarna hittas är det läge att singelstrecka detta jämnstreckade möte. Chansspika ettan!
1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.25 - 2.80
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


8. Norwich - Bristol City X
Fokus tillbaka till de övre regionerna av tabellen för ett toppmöte på Carrow Road. Norwich toppar tabellen men Bristol City har bäst form i hela ligan och återfinns på playoff-plats. Innan veckans förlust i FA-cupen mot Wolves hade The Robins sanslösa nio raka triumfer. I ligaspelet har de dessutom inte förlorat sedan november. Norwich har ligans hetaste spelare i Teemu Pukki men de gröngula är ojämna och har inget vidare försvar. Här saknas Mario Vrancic. Öppet där värdet finns till höger. Våga plocka bort ettan!
1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.75 - 4.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


9. Leeds - Bolton 1
Kupongens överlägset största favorit hittas på Elland Road. Det är inte speciellt svårt att förstå med tanke på att det är toppen mot botten som ställs mot varandra. Leeds är ligans näst bästa hemmalag. Formen är dock inte helt optimal och fansen är oroliga för att laget ska visa uppflyttningsfrossa som så många säsonger innan. Bolton tillhör de sämre i ligan och ska normalt få det tufft här. När krysset streckas runt tio procent i en så pass jämn liga som The Championship är det dock ett tecken som lockar. Trolig etta men plocka gärna med krysset om kapitalet räcker till. bet365 livestreamar matchen.
1X2-odds från bet365: 1.28 - 5.75 - 13.00
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


10. Brentford - Hull 1
Den engelska huvudstadens fjärde representanter på denna kupong blir bina från västra London. De har gjort en svag säsong jämfört med förväntningarna men formen är god. Sett till de tio senaste omgångarna ligger Brentford på en delad fjärdeplats med 18 inspelade poäng. Hull har tagit två poäng fler under samma period men dessa togs främst kring årsskiftet. Den senaste tiden har The Tigers inte imponerat och på bortaplan har de två raka förluster. Brentford är det bättre laget och extremt hemmastarka. Kupongens bästa spik!
1X2-odds från bet365: 1.80 - 4.00 - 4.50
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


11. Sheffield Wednesday - Swansea 2
Vi tar oss till stålstaden för ett tabellmässigt ganska grått möte. Både Sheffield Wednesday och Swansea ligger i tabellens mittenskikt och lär sluta där när säsongen summeras. Båda lagen har dock sett relativt fina ut den senaste tiden. Swansea besegrade Brentford i FA-cupen den gångna helgen och är klart för kvartsfinal där Man City väntar. Klar historisk fördel för walesarna här som har sju raka matcher utan förlust mot Wednesday. X2!
1X2-odds från bet365: 2.62 - 3.30 - 2.90
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


12. Stoke - Aston Villa 1
Säsongens två största besvikelser är utan tvekan Stoke och Aston Villa. Efter endast en triumf på de tio senaste omgångarna så börjar det faktiskt bli fara på färde för kontraktet för The Potters. Med elva poäng ner till Rotherham under strecket ska det dock naturligtvis bli fortsatt spel i andradivisionen. Aston Villa har endast spelat in två poäng på de fyra senaste och får troligen finna sig i att sluta utanför topp 6. Skadorna på Nyland, Grealish och Tuanzebe har påverkat mer än förväntat. Bortaspelet har varit uselt och Stoke får gälla som favoriter här. Utgå från ettan men de rödvita är inte att lita på. Helgardera helst om stålarna räcker till.
1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.50 - 3.40
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


13. Reading - Rotherham X
Snacka om sexpoängsmatch på Madejski Stadium! Reading och Rotherham återfinns inför detta möte på samma poäng men på vardera sida nedflyttningsstrecket. Reading placerar sig just nu före tack vare bättre målskillnad. Båda lagens stora problem under säsongen har varit att plocka trepoängare. Oavgjort spelar de däremot väldigt ofta, inte minst Rotherham som har 14 kryss på 33 omgångar och fyra raka enpoängare. Räkna med en torftig och målsnål batalj. Bra läge att utgå från krysset då men här ska det inte sparas på garderingarna. Samtliga tecken!
1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Kupongens kassaskåp


Brentford
The Bees har den magnifika raden 9-3-4 på hemmagräs och har vunnit sina fem senaste matcher på Griffin Park. Hull har inte sett speciellt bra ut i februari och lär få det tufft i västra London. Bra etta!


Varningens finger!


Huddersfield
Newcastle är bättre mot topplagen än Huddersfield men när de nu ställs mot varandra ska det ses som relativt öppet på St James’ Park. När då både krysset och tvåan streckas under 20 procent är det givna tecken att plocka med.


Lilla raden 144 rader
1. Bournemouth - Wolves x2
2. Newcastle - Huddersf. 1x2
3. Leicester - Crystal P 1
4. Birmingh. - Blackburn x2
5. West Brom - Sheff U 1
6. Middlesbrough - QPR X
7. Millwall - Preston 1
8. Norwich - Bristol C x2
9. Leeds - Bolton 1
10. Brentford - Hull 1
11. Sheff W - Swansea x2
12. Stoke - Aston Villa 1
13. Reading - Rotherham 1x2


Stora raden 864 rader
1. Bournemouth - Wolves x2
2. Newcastle - Huddersf. 1x2
3. Leicester - Crystal P 1
4. Birmingh. - Blackburn x2
5. West Brom - Sheff U 1
6. Middlesbrough - QPR X
7. Millwall - Preston 1
8. Norwich - Bristol C x2
9. Leeds - Bolton 1x
10. Brentford - Hull 1
11. Sheff W - Swansea x2
12. Stoke - Aston Villa 1x2
13. Reading - Rotherham 1x2

Spela på Stryktipset: klicka här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Europatipset tor 21/2

21 Februari 2019 - 08:07

Torsdags-kupong där det är Europa League för hela slanten. Returmöten från sextondelsfinalerna är det som gäller. Ett par matcher känns avgjorda medan det på flera håll är helt öppet om avancemanget. Malmö FF reser till London för tuffast möjliga uppgift, dock mot ett något krisande Chelsea. Kan skåningarna göra det “omöjliga” på Stamford Bridge?


Spelstopp: 18.54


1. Chelsea - Malmö FF 1
Malmö FF kliver in som stora underdogs på Stamford Bridge men en liten gnutta hopp väcktes via reduceringen på Stadion förra veckan. Här möter de Chelsea i rätt läge då engelsmännen visar bedrövlig form för stunden. Ännu en förlust noterades för Maurizio Sarris manskap i måndags när United blev för svåra. Det ska dock sägas att digniteten på motståndet här inte är av samma klass. MFF i all ära men upp till den den europeiska toppen har de en bra bit. På bortaplan är “Di blåe” dessutom inte alls av samma kaliber som hemma på Stadion. Även om Sarri roterar här så ska det bara kunna sluta på ett sätt. Ettan är gjuten!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


2. Bayer Leverkusen - Krasnodar X
Över till tysk mark och BayArena där det fortsatt är 0-0 efter 90 spelade minuter. Mötet mellan dessa lag slutade nämligen mållöst förra veckan. Här kan vi räkna med ett lågt liggande Krasnodar som satsar på omställningar. Det kan falla väl ut. Leverkusen har gjort det bra under 2019 men är stundtals lite väl naiva i sitt spel vilket bjuder motståndarna på lägen. Svensklaget från Ryssland har ett tryggt grundspel och trivs med att ligga på kontring. Här skulle det inte förvåna om Krasnodar kan lösa ett resultat som tar dem vidare. Till rådande procent är krysset och tvåan väldigt intressant. De ska med på samtliga system även om att hela upp är att föredra.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


3. Benfica - Galatasaray 1
Det ser onekligen bra ut för Benfica inför torsdagens returmöte på Estádio da Luz. Portugiserna vann med 2-1 i Istanbul förra veckan och har således ett ypperligt läge till avancemang här. Formen är strålande med sex raka triumfer och hemma i Lissabon har de rödvita triumferat nio gånger i följd, senast med 10-0 (!) mot Nacional. Galatasaray trivs inte alls på bortagräs i Europaspel och reser de cirka 400 milen västerut utan betydelsefulla Fernando. Brassen är nämligen avstängd. Här räcker inte turkarna till. Benfica defilerar sig vidare via en triumf inför hemmapubliken!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


4. Valencia - Celtic 1
Har Benfica ett ypperligt utgångsläge har Valencia ett ännu bättre sådant. Fladdermössen vann med 2-0 på Celtic Park efter bland annat ett mål och en assist av en av VM:s stora spelare, Denis Cheryshev. Returmöte nu och detta blir bara en transportsträcka för spanjorerna. Celtic lär ge det en chans men håller inte alls samma nivå på resande fot som hemma i Glasgow. Valencia har ett starkt försvar och är stabila på Mestalla. Normalt hade ettan spikats men med rådande utgångsläge bör krysset plockas med i ett tidigt skede. Oavgjort är trots allt ett bra resultat för Los Ché.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


5. Villarreal - Sporting Lissabon X
Villarreal har kanske äntligen vaknat upp från denna mardrömssäsong och hittat formen. Spanjorerna segrade med 1-0 i det iberiska derbyt borta mot Sporting förra veckan och det följdes upp med en 3-0 triumf mot Sevilla i helgen. Det var de gulkläddas första trepoängare i ligaspelet sedan november. Där ligger de alltjämt under nedflyttningsstrecket. Europa League har varit lite av en frizon och här ska de naturligtvis ses med strålande chans till avancemang. Jaume Costa och Santiago Cáseres saknas dock på grund av avstängning samtidigt som Sporting inte ska underskattas. Svårt att lita på Villarreal fullt ut här med tanke på lagets säsong. Spara inte på tecken!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


6. Real Betis - Rennes 1
Mycket tyder på att det blir fyra spanska lag i åttondelsfinal. Sevilla är redan klara och de två Valencia-lagen ser alltså ut att avancera. Detsamma gäller Real Betis även om de grönvita “bara” har 3-3 att gå på här. Det innebär dock att ett oavgjort resultat troligen räcker. Förmodligen blir det dock mer än så. Andalusierna dominerade på Roazhon Park förra veckan och borde vunnit den tillställningen även om de kvitterade sent. Hemma på Benito Villamarín är de oerhört svåra att tas med och det lär Rennes få känna av. Här saknar gästerna Benjamin André och Theoson Siebatcheu. Tunga avbräck. De rödsvarta ska inte ha mycket att sätta emot. Etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


7. Salzburg - Club Brügge 1
Över till alpstaden i de västra delarna av Österrike. Salzburg, som var i semifinal i Europa League i fjol, åkte på säsongens första nederlag på Jan Breydel-stadion förra veckan. Där vände Club Brügge 0-1 till 2-1 i den andra halvleken via mål av Denswil och Wesley. De blåsvarta följde sedan upp med en stark triumf mot serieledande Genk i helgens ligaspel. Här väntas dock Brügge stöta på patrull. Hemma på Red Bull Arena är Salzburg oerhört bra och har inte förlorat på drygt två år. Lag som Lazio och Real Sociedad fick ge vika här i fjol och det mesta tyder på att även de regerande belgiska mästarna får kasta in handduken. Trolig och spelvärd etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


8. Genk - Slavia Prag 2
Det blev alltså förlust för Genk i helgens ligamatch mot Club Brügge och serieledningen är nu något hotad. Förra veckan imponerade heller inte Smurfarna när de spelade 0-0 borta mot Slavia Prag. Där var tjeckerna det bättre laget. Lägg till i ekvationen att Genk normalt står för sina bästa insatser på bortaplan så lockar skrällen än mer på Luminus Arena. Slavia Prag toppar den tjeckiska ligan och är ett lag som ska tas på största allvar. I truppen finns bland annat hyperfarliga Miroslav Stoch. Detta är två jämna lag men Genk streckas upp som solklara favoriter. Allt värde på gästerna således och fint läge att strecka från höger.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


9. Inter - Rapid Wien 1
Österrikiskt besök på San Siro denna torsdag när Rapid Wien ska försöka vända på ett underläge. Inter vann nämligen i den österrikiska huvudstaden förra veckan efter att Lautaro Martínez satt dit matchens enda mål. Mauro Icardi, som nyligen blivit av med kaptensbindeln, fanns inte med då och lär inte finnas med nu. Troligt är att Spalletti ställer över flera ordinarie spelare då Fiorentina väntar på söndag i en viktig batalj. Det öppnar såklart för Rapid men samtidigt saknar de grönvita betydelsfulla Veton Berisha på grund av avstängning. Det blir italienskt avancemang men ett oavgjort resultat känns inte otänkbart. 1X!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


10. Eintracht Frankfurt - Shakhtar Donetsk 1
Tyskland igen och en av de mest spännande och troligen också mest sevärda matcherna. När lagen möttes i Charkiv slutade det 2-2 efter kraftig dominans från Eintracht. Där åkte dock Shakhtar på en tidig utvisning ska sägas. Här får det ukrainska storlaget klara sig utan de defensiva nyckelspelarna Stepanenko och Krivtsov. Då blir det tufft att rå på Eintrachts sylvassa offensiv med Haller, Jovic och Rebic. Även om hemmalaget matchats tufft den senaste tiden är känslan att det kommer en urladdning och att detta kan springa iväg. Shakhtar får känna på tyskt stål. Etta!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


11. Zenit - Fenerbahce 1
Något mer ovisst då i Sankt Petersburg där Zenit ska försöka vända på steken efter 0-1 i Istanbul förra veckan. Fenerbahce var då det bättre laget men här är det helt andra förutsättningar. Dels saknas viktiga Mauricio Isla hos turkarna och dels är det bortaplan mot ett urstarkt hemmalag som gäller. Zenit har full pott inför sina fans i Europaspelet denna säsong och brukar kunna vända på underlägen. Viss brasklapp dock att ryssarna fullt logiskt såg matchotränade ut senast och möjligen inte kommer upp i nivå. Inte fel att gardera ettan med krysset på större system därför.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


12. Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen X
På Maksimirstadion ska det vara helt öppet vilket lag som avancerar till åttondelsfinal efter att Viktoria Plzen vunnit med 2-1 på hemmaplan förra veckan. Här har dock tjeckerna tunga avbräck på kapten Hubnik och målskytten Krmencik, men samtidigt får Dinamo klara sig utan Stojanovic som är avstängd. Zagreb är hemmastarka men Plzen har visat att de är kapabelt till att ta tyngre skalper än att lösa ett oavgjort resultat här. Utgå från krysset men gardera tidigt med ettan.
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


13. Dynamo Kiev - Olympiakos 1
Avslutningsvis tar vi oss till ännu en huvudstad, denna gång i Ukraina. Kievs Olympiastadion står värd för detta möte där det är oavgjort halvvägs in. Dynamo Kiev hittade in med ett viktigt 2-2 mål sent i Pireus förra veckan vilket gör att det är fördel värdarna här. Detta är återigen två lag som är klart bättre på hemmagräs än på resande fot. Olympiakos har dock en hög högstanivå och ska inte räknas bort. Ettan får agera utgång och är en tänkbar spik. I tvåan finns det dock värde och det är således ett intressant tecken att plocka med om stålarna räcker till. Gaffel på större system alltså!
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Kupongens kassaskåp


Chelsea
The Blues är formsvagt men på hemmaplan mot svenskt motstånd ska det bara bli seger. Det skiljer alldeles för mycket mellan dessa lag för att skåningarna ska kunna ställa till med något på Stamford Bridge.


Varningens finger!


Krasnodar
Viktor Claesson och Kristoffer Olsson kommer få slita hårt i Tyskland men deras lag ska verkligen inte räknas bort. Kontringslägen kommer att uppstå och kan dessa utnyttjas ska det kunna bli avancemang. Till under 10 procent måste den ryska ligatvåan med denna vecka!


Lilla raden 144 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Leverkusen - Krasnodar 1x2
3. Benfica - Galatasaray 1
4. Valencia - Celtic 1x
5. Villarreal - Sporting 1x2
6. Real Betis - Rennes 1
7. Salzburg - Club Brügge 1
8. Genk - Slavia Prag x2
9. Inter - Rapid Wien 1x
10. E.Frankfurt - Shakhtar 1
11. Zenit - Fenerbahce 1
12. D.Zagreb - V.Plzen 1x
13. Dyn.Kiev - Olympiakos 1


Stora raden 864 rader
1. Chelsea - Malmö FF 1
2. Leverkusen - Krasnodar 1x2
3. Benfica - Galatasaray 1
4. Valencia - Celtic 1x
5. Villarreal - Sporting 1x2
6. Real Betis - Rennes 1
7. Salzburg - Club Brügge 1
8. Genk - Slavia Prag 1x2
9. Inter - Rapid Wien 1x
10. E.Frankfurt - Shakhtar 1
11. Zenit - Fenerbahce 1x
12. D.Zagreb - V.Plzen 1x
13. Dyn.Kiev - Olympiakos 12

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Europatipset sön 17/2

16 Februari 2019 - 16:00

Söndag igen och det innebär alltid en gottepåse av fotbollsmatcher. Denna vecka är inget undantag. Sex olika tävlingar ska bemästras mot 13 rätt. Främst i Serie A finns det fint skrällbud men även på tyskt och franskt territorium skulle det inte förvåna med någon knall. Här kan det smälla rejält!


Spelstopp: 14.59


1. Genoa - Lazio 1
Det blev förlust för Lazio i torsdagens möte mot Sevilla (0-1) i Europa League. Tufft läge inför returen på Ramón Sánchez Pizjuán på torsdag således. Ciro Immobile saknades i veckan och frågan är om skyttekungen är tillbaka här när det vankas ligamatch på Luigi Ferraris. Milinkovic-Savic och Wallace är helt klart borta för romarna. Genoa är ett motstånd de haft stora bekymmer med i hamnstaden rent historiskt. Endast en seger här på de åtta senaste besöken skvallrar om detta. Värdarna skvalpar i mittenskiktet av Serie A och fokuserar enbart på ligan. Formen är ändå skaplig med fem poäng på de tre senaste. Här saknas långtidsskadade Oscar Hiljemark. Den lågt streckade ettan lockar mest mot ett skadedrabbat Lazio som inte ser speciellt bra ut för stunden. Gardera med tvåan på större system.

2. Inter - Sampdoria X
Genoas stadskollegor, Sampdoria, befinner sig denna söndag i Milano för en svår bortamatch mot ligatrean Inter. De blåsvarta var också i spel i Europa League i torsdags och vann då borta mot Rapid Wien med 1-0. Luciano Spallettis manskap har dock fortsatt förvånansvärt svårt att få utdelning framåt. Endast tre mål har mäktats med på de sex senaste matcherna och stjärnan Mauro Icardi blev i veckan av med kaptensbindeln. Allt står inte rätt till hos mästarna från 2010. Sampdoria ser inte heller speciellt bra ut för stunden men har en viss Fabio Quagliarella längst fram. 36-åringen ligger tvåa i skytteligan med 16 påsar. Här krävs alla tecken där tvåan rensar magiskt bra.

3. Napoli - Torino 1
Sist ut från pizza-landet är ett toppmöte på mäktiga San Paolo. Napoli ligger på en isolerad andraplats, en bra bit bakom suveräna Juventus men med bra marginal ner till närmast jagande Inter. Här kommer de till spel med kort vila efter att ha spelat i Europa League i torsdags. Dessutom saknas kulturbäraren Marek Hamsik som lämnat för Kina. Utöver slovaken finns Albiol på skadelistan. Torino är ett lag som sällan faller ur ramen och alltid gör det svårt för motståndarna. Tjurarna visar fin form och aspirerar på en Europaplats. I Neapel blir det naturligtvis tufft men chanslösa är gästerna definitivt inte. Gardera omgående och gärna även med tvåan på större system. Till så lite som cirka fem procent är det ett tecken som leder till miljonerna.

4. Valencia - Espanyol 1
Fjolårsfyran Valencia hade en tung höst och låg faktiskt nere i La Ligas bottenregioner. Nu har dock Los Ché ryckt upp sig rejält och är med och krigar om Europaplatser. I veckan blev det seger med 2-0 på svårspelade Celtic Park och i ligaspelet har det blivit fem raka matcher utan förlust. Hemma på Mestalla har det dessutom inte blivit något nederlag på över tre månader. Att den sviten ändras känns föga troligt här. Espanyol är ligans sämsta bortalag och ett helt annat lag på resande fot jämfört med hemma i Katalonien. Valencia vinner detta slag om östkusten!

5. Villarreal - Sevilla 1
Inte speciellt långt ifrån Valencia, närmaste bestämt på Estadio de la Cerámica, ska det även fördelas viktiga poäng i La Liga denna söndag. Här ställs två klubbar mot varandra som stod för starka bortamatcher i Europa League i torsdags. Villarreal besegrade Sporting Lissabon med 1-0 på bortagräs och Sevilla vann med samma siffror i Rom mot Lazio. I ligan är situationen prekär för det gulklädda hemmalaget. Topp 6 var förväntningarna inför säsongen men 23 omgångar in är Villarreal nästjumbo. Sevilla återfinns på en mer väntad fjärdeplats. De rödvita har dock inte vunnit utanför Andalusien i ligaspelet sedan september. I detta möte brukar de dessutom ha problem. Värdet finns på ettan. Börja där och gardera med krysset på större system.

6. Real Betis - Alavés 1
Sevillas stora rivaler är Real Betis och det är ytterligare ett lag som huserar i Europa League den här säsongen. De grönvita var överlägsna borta mot Rennes men släppte in flera enkla mål och hamnade i underläge med 1-3. Det hämtades dock upp till ett starkt 3-3 resultat. Formen får sägas vara fin trots smällen med 0-3 borta mot Leganés i senaste omgången. Alavés vann i måndags men har inte sett speciellt bra ut på sistone. Baskerna är dock tighta bakåt och håller oftast ihop spelet. Betis får gälla som favoriter men med tanke på strecken och att de har en match i benen åker krysset med i ett tidigt skede.

7. Doncaster - Crystal Palace 2
Crystal Palace har ett gyllene läge att ta sig vidare till kvartsfinal i FA-cupen. Londonlaget har nämligen lottats mot League One-motstånd när de åker till South Yorkshire för ett möte med Doncaster. Hemmalaget visar skaplig form och ligger på en sjätteplats i ligan två tredjedelar in i säsongen. Det är dock stor skillnad att möta Peterborough och ett mittenlag i Premier League. Palace har en bred trupp och tabelläget i ligan tillåter Roy Hodgson att mönstra en stark elva här. Då ska det inte vara något snack. Örnarna avancerar!

8. Swansea - Brentford 2
Två lag från The Championship i nästa batalj som gjort det bra som tagit sig till detta stadie av FA-cupen. Det ska dock sägas att båda haft en gynnsam lottning. I ligan så är det Brentford som ser klart bäst ut just nu. The Bees tog sin fjärde seger på de fem senaste ligamatcherna i veckan när Aston Villa besegrades med 1-0 efter ett sent avgörande av Maupay. Swansea förlorade däremot men har agerat stabilt trots turbulens inom föreningen. Öppet möte. Swansea streckas dock upp som klara favoriter vilket gör valet lätt. Gå för värdet fullt ut och spika tvåan!

9. Eintracht Frankfurt - Mönchengladbach X
Tillbaka till det europeiska fastlandet och ett toppmöte i Bundesliga. Två offensivt skickliga gäng stöter på varandra på Commerzbank-Arena. Frankfurt firar stora triumfer med trion Rebic-Jovic-Haller medan Mönchengladbach har Thorgan Hazard och Alassane Pléa som främsta målskyttar. Eintracht kommer från 2-2 borta mot Shakhtar i veckan. Den resan kan naturligtvis sitta i benen. Rent formmässigt ser dock de rödsvarta vassare ut trots att Borussia återfinns nio poäng före i tabellen. Jämn tillställning att vänta. Utgå från krysset och gardera med ettan där värdet finns. Oscar Wendt och hans lagkamrater trivs trots allt inget vidare på bortagräs.

10. Bayer Leverkusen - Fortuna Düsseldorf X
Ett annat lag som krigar i de övre regionerna av Bundesliga är Leverkusen. Även de har en lång resa i benen efter att ha spelat 0-0 mot svensklaget Krasnodar i torsdags. Där mönstrade Peter Bosz bästa möjliga lag. Efter en tung start på säsongen har annars Kusen sett riktigt heta ut den senaste tiden med tre raka triumfer. Fortuna Düsseldorf är ett annat lag som går starkt. Nykomlingen har redan så gott som säkrat kontraktet efter 16 poäng på de sju senaste. Mot ett möjligen tröttkört hemmalag ska de inte räknas bort. Alla tecken rekommenderas starkt med tanke på att större delen av det svenska folket spikat av ettan.

11. Lille - Montpellier 1
Nästa stopp är Stade Pierre-Mauroy där två lag på jakt efter Europaspel drabbar samman. Lille gör en extremt stark säsong och är bästa lag efter omöjliga PSG. Fem raka segrar har det blivit i Ligue 1 och guldkornet Nicolas Pépé fortsätter leverera. På hemmaplan har endast en förlust noterats under säsongen. Montpellier är ingen slagpåse och ligger på en fin femteplats inför helgens matcher. Laget från rivieran bör dock få tufft här mot ett frejdigt Les Dogues. Ettan är gångbar även om den ser ut att streckas i högsta laget.

12. St Etienne - PSG 2
Vi fortsätter på temat toppmöten i Ligue 1 och riktar fokus mot ytterligare ett hemmastarkt lag. St Etienne är näst bäst i den kategorin efter söndagens motståndare, PSG. Parisarna imponerade i veckan när de besegrade United med 2-0 på Old Trafford, detta utan Cavani och Neymar. På svårspelade Stade Geoffroy-Guichard är de dock inget tillförlitlig spik. Här slutade det oavgjort i fjol och Les Verts stoltserar med den mäktiga raden 9-2-1. Rent truppmässigt är det naturligtvis fördel gästerna men räkna inte bort Sainté. Framförallt har värdarna en hög högstanivå. Värde finns att hämta på ettan här. Det gör gaffeln (etta-tvåa) intressant.

13. Kasimpasa - Galatasaray 2
Vi har börjat vänja oss vid turkiskt på kupongen i match 13 och denna vecka är det inget undantag. Återigen hittas storlaget Galatasaray som favorit, denna gång på bortaplan i derbyt mot Kasimpasa. Lejonen från storstaden känns också som en relativt tillförlitlig sådan. Kasimpasa har gjort en skaplig säsong men tappat all fart sedan Süper Ligs suveräna skyttekung Mbaye Diagne lämnade för just Galatasaray. Här talar mycket för att senegalesen sänker sina gamla lagkamrater. Formstarka Gala plockar ytterligare tre pinnar i toppstriden!

Kupongens kassaskåp


Galatasaray
Förlust mot Benfica i torsdags men Gala ser bra ut just nu. Kasimpasa gör det verkligen inte sedan Diagne lämnade för söndagens motståndare. Fyra förluster i följd och här talar det mesta för att femte raka kommer.


Varningens finger!


Fortuna Düsseldorf
Nykomlingen har gott om självförtroende efter 16 poäng på de sju senaste och på BayArena har de inget att förlora. Här ska de ha bra skrälläge mot ett Kusen som var i Ryssland så sent som i torsdags.


Lilla raden 144 rader
1. Genoa - Lazio 1
2. Inter - Sampdoria 1x2
3. Napoli - Torino 1x
4. Valencia - Espanyol 1
5. Villarreal - Sevilla 1
6. Real Betis - Alavés 1x
7. Doncaster - Crystal P 2
8. Swansea - Brentford 2
9. E.Frankfurt - M-gladbach 1x
10. Leverkusen - Düsseldorf 1x2
11. Lille - Montpellier 1
12. St Etienne - PSG 12
13. Kasimpasa - Galatasaray 2


Stora raden 864 rader
1. Genoa - Lazio 12
2. Inter - Sampdoria 1x2
3. Napoli - Torino 1x2
4. Valencia - Espanyol 1
5. Villarreal - Sevilla 1x
6. Real Betis - Alavés 1x
7. Doncaster - Crystal P 2
8. Swansea - Brentford 2
9. E.Frankfurt - M-gladbach 1x
10. Leverkusen - Düsseldorf 1x2
11. Lille - Montpellier 1
12. St Etienne - PSG 12
13. Kasimpasa - Galatasaray 2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Stryktipset lör 16/2

14 Februari 2019 - 21:41

Engelsk fotboll som vanligt på Stryktipset men ett något ovanligt sådant. Spelledigt i Premier League denna vecka då det är dags för åttondelsfinaler i FA-cupen. Två matcher från den anrika turneringen tar plats på kupongen som sedan kompletteras med fighter från The Championship och League One. Här ska lag som Wycombe, Walsall och Gillingham analyseras. Då gäller det att vara påläst för att lösa 13 rätt. Här har ni analysen som leder er dit!


Spelstopp: 15.59


1. Newport County - Manchester City 2
City är kvar i alla fyra turneringar och även om det är otroligt svårt känns en titel i samtliga inte som någon omöjlighet. Här är det åttondelsfinal i FA-cupen som gäller och för motståndet står skrällgänget Newport County. Walesarna, som huserar i League Two, slog ut Middlesbrough i senaste rundan. I fjol pressade de Tottenham till omspel. Här väntar dock en övermäktig motståndare. City visade sin klass senast när de pulveriserade Chelsea med 6-0. Tidigare under året har de ljusblå slagit tillbaka, på pappret, något bättre motstånd som Burton med 9-0. Rotation väntas hos gästerna men det spelar inte någon som helst roll. Något annat än City-slakt finns inte på kartan.

2. AFC Wimbledon - Millwall 2
I London vankas det derby mellan två klubbar som båda skrällde sig vidare i förra omgången. AFC Wimbledon slog tillbaka West Ham medan Millwall besegrade Everton. Båda lagen har det dock kämpigt i ligaspelet. AFC är faktiskt jumbo i League One och Millwall har inte långt ner till nedflyttningsplatserna i The Championship. Trots lagens prekära positioner i ligaspelet väntas ändå starka startelvor mönstras. FA-cupen betyder helt enkelt så mycket. Då ska det trots allt vara fördel Lejonen från de södra delarna av den engelska huvudstaden. Millwall får förtroendet på lilla Kingsmeadow.

3. Preston - Nottingham X
The Championship och två lag som ännu inte gett upp hoppet om playoff. Preston tog en fin skalp i onsdags när de slog tillbaka dåvarande serieledaren Norwich med 3-1 på hemmaplan. Både Ben Davies och Sean Maguire stod där för sina första ligamål för säsongen. Nottingham hade också en fin vecko-omgång och var nära att avgå med samtliga poäng från The Hawthorns. Forest fick dock nöja sig med en pinne efter att West Bromwich Jay Rodriguez kvitterat sent. Stark bortamatch av Martin O’Neills gäng hur som helst. Tufft återigen men Nottingham ska aldrig räknas bort. Endast 25 procent förluster på bortaplan vittnar om detta. Helgardera och gå vidare.

4. Sheffield United - Reading 1
The Blades tog tre friska pinnar i toppmötet mot Middlesbrough efter att reserven Richard Stearman av alla frälste hemmapubliken på Bramall Lane med matchens enda mål. Nu skiljer endast två poäng upp till Norwich på andraplatsen. Här väntar nästa batalj i stålstaden när Reading kommer på besök. The Royals tog sig upp över nedflyttningsstrecket via en 2-1 triumf mot Blackburn och kommer således stärkta till South Yorkshire. Att det ska bli ytterligare en seger mot starka United känns inte speciellt troligt men ett oavgjort resultat är ingen omöjlighet. Krysset rensar alldeles för bra för att skippas. 1X!

5. Bolton - Norwich 2
Det var inte bara Reading som vann i botten i veckan, även Bolton tog tre livsviktiga poäng. The Trotters gjorde det föga förvånande med resultatet 1-0 då målskyttet varit lagets stora akilleshäl. Everton-lånet Callum Connolly var det som blev matchhjälte borta mot Birmingham, en stark seger med tanke på att det var The Blues blott tredje förlust på St Andrew’s under säsongen. Hemmamatch nu mot ett Norwich som åkte på pisk i veckan och blev av med serieledningen. Teemu Pukki gjorde dock som vanligt mål när han reducerade till 1-3 borta mot Bolton på tilläggstid. Där har Bolton en spelare de måste få bukt med om det ska bli ytterligare poäng. Kanariefåglarna får bära favoritskapet men tvåan är skör. Gardera!

6. Ipswich - Stoke X
Två lag som båda kryssade i veckan, symboliskt för klubbarnas säsong då de haft otroligt svårt att plocka trepoängare. Ipswich är fast förankrade i botten även om 1-1 mot Derby var ett steg i rätt riktning. Stoke ligger i ingenmansland och ståtar med en ynka triumf på de elva senaste tävlingsmatcherna. Faktum är att de nu gått mållösa från fyra raka matcher. Väldigt svårt att förstå med tanke på att namn som Afobe, Allen, Berahino och Vokes finns att tillgå. Motivationen finns hos hemmalaget och klassen hos gästerna. Mest troligt är att Portman Road inte får se någon vinnare. Utgå från krysset. Tvåan därefter då värdet finns till höger.

7. Barnsley - Wycombe 1
Vi tar oss ett hack ner i det engelska seriesystemet för inte mindre än sju matcher i League One. Först ut har vi en klubb som huserat i The Championship flera säsonger men degraderades i fjol, Barnsley. Nu kan dock The Tykes vara på väg tillbaka. De rödvita ligger på en direktplats till andradivisionen i den haltande tabellen, främst tack vare ett strålande hemmafacit. På Oakwell har den tyska tränaren Daniel Stendel ändå inte fått smaka på någon förlust sedan han tog över i somras. Formen är dessutom strålande med elva raka ligamatcher utan förlust varav åtta vinster. Besökarna från Londons utkanter är dock ingen slagpåse. Wycombe är alltjämt med i playoff-striden och hade fem raka matcher utan förlust innan nederlaget mot serieledande Luton senast. Ettan först men gardera med det lågt streckade krysset.

8. Charlton - Blackpool 1
Klassiska Charlton gör sin tredje raka säsong i League One. Efter förlust i playoff mot Shrewsbury förra säsongen siktar nu Londonlaget på att ta klivet upp. En femteplats stoltserar de rödvita med och det ser ut att bli playoff på The Valley även denna vår. På den arenan har The Addicks varit ruskigt starka under en längre period. Ingen förlust i ligaspelet sedan Coventry var på besök i början av oktober. Blackpool utmanar om playoff, åtta poäng och tre placeringar bakom värdarna i tabellen. Oerhört viktiga poäng på spel här således. Det ska vara fördel Charlton och till cirka 50 procent lockar ettan. Spik!

9. Fleetwood - Luton 2
Luton är en av de mindre klubbar det snackas mest om i England. Laget spelade i National League för (femtedivisionen) så sent som 2014 men är nu på väg upp i The Championship. The Hatters har gjort en strålande säsong som nykomlingar och toppar League One. Till Highbury Stadium kommer Luton med fem raka vinster i bagaget och en glödhet irländsk skytteligaledare. James Collins har tryckt in åtta mål de fem senaste matcherna. Fleetwood är en lurig motståndare med en hög högstanivå. The Fishermen ligger på en stabil niondeplats och har fortfarande chansen att nå playoff. Här bör det dock bli tufft. Trolig tvåa i Lancashire.

10. Coventry - Walsall 2
Det gamla svensklaget Coventry är ytterligare en klubb som håller till i League One. Det har faktiskt varit värre för de himmelsblå då de är nykomlingar efter att ha kvalat sig upp till tredjedivisionen i fjol. Som nykomlingar gör de en stabil säsong och kommer sluta i mittenskiktet. Speciellt mycket har de dock inte att spela för. Desto mer gäller denna match för Walsall som bara har två poäng tillgodo på lagen under strecket. Formen är inget vidare hos gästerna men Coventry har passat bra under säsongen. Både i ligan och FA-cupen fick de himmelsblå ge vika under slutfasen av 2018 mot The Saddlers. Det känns inte alls omöjligt på nytt. Syna rensartvåan först och främst!

11. Gillingham - Scunthorpe 2
Nästa anhalt är Priestfield Stadium i Kent. Gillingham gör sin sjätte raka säsong i League One. Efter att ha huserat i mitten av tredjedivisionen är det nu dock fara på färde för The Gills. Inför lördagens möte återfinns de blåsvarta på nedflyttningsplats och formen är inget vidare med fyra raka utan seger. Förra helgen blev det hela 1-4 i baken här inför hemmafansen när Barnsley var på besök. Scunthorpe är inte av samma klass som ligatvåan, men gästerna håller en stabil nivå och visar fin form. Sett till de åtta senaste omgångarna har imponerande 19 poäng spelats in. Bortalaget är hetare och X2 lockar klart mest.

12. Bradford - Plymouth 1
Bradford spelade i Premier League runt millenniumskiftet men föll på ett par säsonger till League Two. Därefter har klubben byggts upp och de har gjort en storsatsning för att nå The Championship under flera säsonger, dock utan att lyckas. Nu löper faktiskt The Bantams istället en stor risk att degraderas. Inför den 33:e omgången ligger är de nästjumbo i League One. Hemma på Valley Parade har det dock sett bra ut under den senare delen på säsongen med fem vinster på de sju senaste ligamatcherna. Plymouth återfinns ett par pinnhål upp i tabellen men håller i grunden inte samma klass och är inget märkvärdigt lag på bortaplan. Fin etta!

13. Oxford - Peterborough 1
Kassam Stadium där The Boys from the Hill, Oxford, håller till får sista ordet denna lördag. Hemmalaget kämpar frenetiskt för att undvika nedflyttning och är det lag som inför helgens matcher ligger precis över det negativa strecket. Fem raka ligamatcher utan förlust, trots lagets prekära tabellposition, vittnar om moral. Henry James är en vass målskytt med meriter från bland annat Millwall och Wolves. Peterborough har tappat sin playoff-plats efter att ha kommit in i en djup formsvacka. De blåvita har endast spelat in två poäng på de fem senaste och spelet hackar betänkligt för stunden. Här är Leeds-lånet Tyler Denton avstängd. Spelvärd etta i universitetsstaden.

Kupongens kassaskåp


Man City
Pep Guardiolas ljusblå manskap hade lekstuga med Chelsea den gångna helgen. Nu ställs de mot Newport County från fjärdedivisionen. Då blir det naturligtvis ytterligare en överkörning.


Varningens finger!


Walsall
The Saddlers krigar för sin existens och kommer sälja sig dyrt på mäktiga Ricoh Arena. Coventry ligger däremot i ingenmansland och har inte speciellt mycket att spela för. Två inbördes vinster för Walsall under säsongen ska inte förringas. Varning!


Lilla raden 144 rader
1. Newport C - Man City 2
2. Wimbledon - Millwall 2
3. Preston - Nottingham 1x2
4. Sheffield U - Reading 1x
5. Bolton - Norwich x2
6. Ipswich - Stoke X
7. Barnsley - Wycombe 1x
8. Charlton - Blackpool 1
9. Fleetwood - Luton 2
10. Coventry - Walsall 1x2
11. Gillingham - Scunth. x2
12. Bradford - Plymouth 1
13. Oxford - Peterborough 1


Stora raden 864 rader
1. Newport C - Man City 2
2. Wimbledon - Millwall 2
3. Preston - Nottingham 1x2
4. Sheffield U - Reading 1x
5. Bolton - Norwich 1x2
6. Ipswich - Stoke x2
7. Barnsley - Wycombe 1x
8. Charlton - Blackpool 1
9. Fleetwood - Luton x2
10. Coventry - Walsall 1x2
11. Gillingham - Scunth. x2
12. Bradford - Plymouth 1
13. Oxford - Peterborough 1

Spela på Stryktipset: klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer

Europatipset ons 13/2

12 Februari 2019 - 17:12

Glödhet kupong när Champions League är tillbaka på Europatipset. Två härliga matcher från den bästa av turneringar väntar. I Amsterdam ska Ajax försöka sätta käppar i hjulet för Real Madrids segertåg och i London ska Dortmund ses med fin chans till att få med sig ett bra resultat till returen. Utöver CL är det The Championship och Europa League som gäller på denna smaskiga kupong. Notera att EL-matcherna spelas under torsdagen. Nu är det dags - mot 13 rätt!


Spelstopp: 20.44


1. Ajax - Real Madrid X
De regerande mästarna ställs alltså mot Ajax i åttondelsfinal, ett motstånd de såklart bör passera men som kanske inte blir så lätt som alla tror. Amsterdam-laget gick obesegrade genom gruppspelet efter bland annat två kryss mot Bayern München. Det finns hög kapacitet, inte minst offensivt med Tadic, Dolberg och Huntelaar. Real Madrid visar upp fin form lagom till Champions League och radar upp vinster i La Liga. Här kan det dock bli tufft mot ett hemmastarkt Ajax. Närmare 70 procent på tvåan går inte att köpa utan här åker samtliga tecken ner så fort som möjligt. Mästarna från säsongen 1994/95 kan mycket väl lösa ett resultat som gör detta möte öppet inför returen på Bernabéu.

2. Tottenham - Dortmund 2
Ett av de mer uppsnackade mötena hittas i nästa match. Två frejdiga lag gör upp på Wembley där framförallt Dortmund har stått för en lysande säsong. De gulsvarta toppar Bundesliga och vann sin CL-grupp före Atlético Madrid. Laget är otroligt talangfullt med spelare som Achraf Hakimi och Jadon Sancho men det finns även betydelsefull rutin i Axel Witsel och Marco Reus. Den sistnämnda reser dock inte med till London. Tottenham tog ännu en seger i Premier League i helgen när Leicester besegrades med 3-1. Spelmässigt imponerar dock Spurs inte alls för stunden och här kommer de straffas hårdare än de gjort mot mittenlagen i PL. Dele Alli och Harry Kane missar troligen även detta möte. X2 känns väldigt bra här.

3. Leeds - Swansea 1
Vi håller oss kvar på engelsk mark men byter fokus till The Championship. Leeds löste en sen pinne borta mot Middlesbrough efter att Kalvin Phillips kvitterat i 101:e(!) minuten. Nu skiljer det dock bara tre poäng ner till Sheffield United på tredjeplatsen och supportrarna börjar säkerligen bli oroade. Hemmaspelet har darrat den senaste tiden med förluster både mot Hull och Norwich. Här väntar Graham Potters Swansea. Walesarna har fortsatt häng på playoff-platserna efter 1-0 mot Millwall i lördags. Formen är stabil med endast en förlust sedan Boxing Day. Räkna med att det kan bli rejäl match av detta. Ettan först men som strecken sitter måste åtminstone krysset med omgående.

4. Brentford - Aston Villa 1
Tillbaka till London där två av säsongens stora floppar i The Championship drabbar samman. Brentford förväntades kunna utmana om playoff och Aston Villa lösa en direktplats till Premier League. För hemmalaget kommer det bli en mittenplacering medan gästerna fortfarande har chansen att nå playoff även om det inte ser speciellt ljust ut. 14 kryss på 31 omgångar är den stora boven för Birmingham-laget. Från denna tuffa bortamatch på Griffin Park är dock frågan om de får med sig något överhuvudtaget. Rent spelmässigt känns Brentford hetare för stunden och på hemmaplan är de gedigna med raden 8-3-4. Ettan ska hållas som trolig och är en potentiell spik.

5. Ipswich - Derby 1
Goda råd börjar bli dyra för klassiska Ipswich i botten av den engelska andradivisionen. Med 15 omgångar kvar skiljer nio poäng upp till säker mark. Trepoängarna måste således börja plockas. Derby behöver också segrar i jakten på playoff. Endast målskillnad håller Frank Lampards manskap utanför topp 6 inför omgång 32 (vissa lag har spelat 30 matcher). 2-0 vinsten mot Hull i helgen var stabil men den kom på hemmaplan. The Rams har en tendens att varva strålande prestationer med rejäla bottennapp. Ipswich har spelat jämnt med de flesta hemma på Portman Road och ska inte räknas bort här. När ettan då streckas så pass lågt som den gör ska givetvis tecknet med på alla system. Helgardera och jobba in traktorspojkarna!

6. Preston - Norwich 1
Norwich hade inga problem att avfärda Ipswich i söndags. 3-0 skrevs siffrorna till efter två nya mål av Teemu Pukki. Finnen ligger nu tvåa i skytteligan med totalt 20 fullträffar. Vinsten gör också att de gröngula toppar The Championship i ensamt majestät. Mycket talar för att det blir spel i Premier League till hösten för The Canaries. Här kan de dock mycket väl stöta på patrull. Preston visar upp strålande form och tycks inte ha gett upp playoff. Elva poäng på de fem senaste har det blivit för Alex Neils manskap. Ettan, i skrivande stund till under 30 procent, lockar klart mest på Deepdale.

7. Sheffield United - Middlesbrough X
Det allra mest intressanta mötet i The Championship under vecko-omgången spelas på Bramall Lane. Där är det nämligen två topplag som drabbar samman. Sheffield United återfinns på en tredjeplats inför vecko-omgången, fyra poäng och två placeringar före Middlesbrough men med en match mer spelad. Senast blev det “bara” 3-3 borta mot Aston Villa trots ett hattrick av Billy Sharp och en 3-0 ledning med tio minuter kvar att spela. Bittert kryss även för Boro som tappade in 1-1 mot Leeds djupt in på övertiden. Räkna med en jämn tillställning här där ändå Tony Pulis gäng känns snäppet stabilare. Favoritettan lockar knappast då. Gå emot och spela X2!

8. Wigan - Stoke 2
Betydligt längre ner i tabellen än föregående lag hittas dessa två kombattanter. Att nykomlingen Wigan återfinns på en 19:e plats är inte speciellt förvånande, däremot att Stoke placerar sig först på plats 17. Säsongen har varit minst sagt medioker för fjolårets Premier League-lag. Till detta möte kommer The Potters med tre raka förluster i bagaget. Truppläget är dock bra där Nathan Jones mer eller mindre har samtliga spelare till förfogande. Wigan tar merparten av sina poäng hemma på DW Stadium och ska inte underskattas. Öppet möte men mot bättre vetande får Stoke förtroendet. Det finns alltför bra värde på tvåan för att den inte ska spelas.

9. Reading - Blackburn X
The Royals var nära att degraderas i fjol och även denna säsong löper den klassiska klubben från Berkshire en övergripande risk att åka ur. Inför omgång 32 återfinns Reading precis under strecket. Nykomlingen Blackburn positionerar sig betydligt högre upp i tabellen i mittens rike. Bortaspelet har dock inte imponerat nämnvärt, särskilt inte den senaste tiden då enbart en match på resande fot sedan början av oktober slutat med tre poäng. Räkna med en målsnål och krampaktig historia. Krysset ligger då väldigt nära till hands. Spännande chansspik!

10. Malmö FF - Chelsea 2
Storlaget från London kommer till Malmö rejält blåslagna efter helgens möte mot Manchester City. Där blev Chelsea minst sagt avklädda och fick lämna Eastlands med försmädliga 0-6 i baken. Här gäller det att studsa tillbaka när det är Europa League som gäller. Sarri förväntas rotera en del i sin elva men likväl ställa ett starkt lag på benen. Då får MFF svårt att hänga med även om de himmelsblå brukar stå för magnifika insatser på Stadion i Europasammanhang. När det stått lag av yttersta toppklass på andra sidan har dock skåningarna inte haft mycket att sätta emot. Så blir troligen även fallet här. Säker tvåa!

11. Galatasaray - Benfica X
Ytterligare en sextondelsfinal från Europa League. Här har vi en oviss sådan där dock Benfica ska gälla som favoriter över dubbelmötet. Lissabon-laget hade stor show i helgen när de slog tillbaka Nacional med 10-0! Tidigare skadade Jonas fick där komma in och hänga två strutar. Viktigt för Benfica att få igång sin skyttekung. Att åka till ett kokande Türk Telekom Arena i Istanbul och vinna är dock inte det lättaste. Här lär gästerna spela typiskt portugisiskt på bortaplan och lösa ett bra resultat till returen på Estádio da Luz nästa vecka. Ett oavgjort resultat känns då väldigt troligt. Utgå från krysset och måla på med övriga tecken på större system.

12. Lazio - Sevilla 2
Den hetaste sextondelsfinalen i Europa League får sägas vara detta möte mellan Lazio och Sevilla. Spanjorerna trivs som fisken i vattnet i denna turnering som de vann tre år i rad 2014-2016. De två senaste säsongerna har de rödvita spelat Champions League-fotboll men nu är det alltså EL som gäller igen. Lazio är ingen lätt motståndare men hemmalaget får troligen klara sig utan nyckelspelarna Sergej Milinkovic-Savic och Ciro Immobile här. Då är romarna kraftigt försvagade. Italienska lag brukar heller inte rosa marknaden i denna turnering. X2 ser klart mest intressant ut på Stadio Olimpico.

13. Rennes - Real Betis 2
Spanskt bortalag även på kupongens sista match där Real Betis reser till Bretagne för ett möte med Rennes. Det rödsvarta hemmalaget tog en stark 3-0 seger mot St Etienne i veckan och trummar på inför publiken på Roazhon Park. I den matchen åkte dock Julien Stéphans lag på två tunga skador. Bland annat utgick Benjamin Bourigeaud och ser ut att missa detta möte. Detsamma gäller Jakob Johansson, något som gör att det centrala mittfältet ser tunt ut. Real Betis stod för en svag insats mot Leganés i helgen (0-3) men där vilade Quique Setién flera betydande spelare inför denna drabbning. Räkna med att de grönvita kommer taggade till tänderna till detta möte. Tvåan lockar klart mest!

Kupongens kassaskåp


Chelsea
Malmö FF har fått den tuffaste av lottningar och bör inte ha den minsta suck mot ett revanschsuget Chelsea. Även om skåningarna brukar stå för starka insatser på Stadion i Europasammanhang bör detta vara en för tuff uppgift. Väldigt trolig tvåa i match 10.


Varningens finger!


Ipswich
The Tractor Boys har det kämpigt och är jumbo i The Championship. Hemma på Portman är de dock inte oävna med flera oavgjorda resultat och uddamålsförluster. Derby är inte att lita på och ett lag Ipswich definitivt kan störa. In med alla tecken i match 5!


Lilla raden 144 rader
1. Ajax - Real Madrid 1x2
2. Tottenham - Dortmund x2
3. Leeds - Swansea 1x
4. Brentford - Aston Villa 1
5. Ipswich - Derby 1x2
6. Preston - Norwich 1
7. Sheffield U - Mboro x2
8. Wigan - Stoke 2
9. Reading - Blackburn X
10. Malmö FF - Chelsea 2
11. Galatasaray - Benfica X
12. Lazio - Sevilla x2
13. Rennes - Real Betis 2


Stora raden 864 rader
1. Ajax - Real Madrid 1x2
2. Tottenham - Dortmund x2
3. Leeds - Swansea 1x
4. Brentford - Aston Villa 1
5. Ipswich - Derby 1x2
6. Preston - Norwich 1
7. Sheffield U - Mboro x2
8. Wigan - Stoke 2
9. Reading - Blackburn X
10. Malmö FF - Chelsea 2
11. Galatasaray - Benfica 1x2
12. Lazio - Sevilla x2
13. Rennes - Real Betis x2

Spela på Europatipset – klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

0 Kommentarer
Fler inlägg: