Glödande slutspelsmatcher står på menyn denna skärtorsdag då bland annat semifinaler från Hockeyallsvenskan och NLA ska avhandlas. Även Allettan och tyska DEL bjuder på påskgodis. Dessutom smygs en landskamp mellan Norge och Tre Kronor in på ett hörn. Mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 18:591. BIK Karlskoga - HV71 1

HV71 vände ånyo underläge mot BIK Karlskoga då 0-2 förvandlades till en 5-3-seger, vilket innebär att smålänningarna ges matchboll i Nobelhallen denna torsdag. Det är inte speciellt förvånande att Tjurarna från Jönköping, som ståtar med superstjärnor som bland annat Matson, Önerud, Billins och Forsberg, ser ut att kunna ta sig till final på komfortabelt vis. Men 3-0 i matcher kan såklart innebära att Tommy Samuelssons besökare slappnar av en aning, vilket skulle kunna räcka för att skickliga BIK:are ska lyckas hålla denna matchserie vid liv. Rulla ut heltäckningsmattan och jobba in ettan till låg procent!


2. Norge - Sverige X

Ett genrep inför VM där en majoritet av SHL-spelare ges möjligheten att visa upp sig för den avgående förbundskaptenen Johan Garpenlöv. Tre Kronor ställer ut ett lag där “doldisar” som bland annat Filip Cederqvist (Djurgården), Oskar Lang (Leksand) och Oscar Eklind (Brynäs) finns med. Därutöver medverkar även klubblöse Lucas Wallmark som mycket väl kan komma att dominera denna landskamp då västerbottningen sticker ut som den i särklass bästa spelaren i denna upplaga. Norge ställer även de ut ett oerfaret lag på isen i Stavanger, men bör ändå ses med någorlunda segerchans i lusekoftornas rike givet förutsättningarna. Därav måste 1X plockas med i ett tidigt skede. Helst alla tecken.


3. Halmstad - Östersund 1

Östersund gick på pumpen i Hälsingland häromsistens. Serieledaren Hudiksvall blev för svåra för jämtarna som nu ska försöka studsa tillbaka i Halland. Där väntar ett hemmastarkt Halmstad som lyckats besegra svåra motståndare som Karlskrona och Kalmar i Halmstad Arena denna säsong. Med tanke på att gästerna nollades senast och har en lång bortaresa i benen kan de knappast hållas i handen mot ett habilt Hammers denna torsdag. Har spelare som William Berg och Robin Dahse vaknat på rätt sida är det inte alls otänkbart att värdarna säkrar sin första trepoängare i detta playoff. Den lågt betrodda ettan agerar utgång, men garderingar välkomnas med det sagt!


4. Dalen - Hudiksvall 2

Hudiksvall har en spelartrupp värdig Hockeyallsvenskan. Det har hälsingegänget visat hela säsongen, inte minst i detta playoff där det blivit idel segrar i de tre första omgångarna. Föga förvånande var det den rutinerade stjärnan Henrik Olsen som visade vägen när Östersund nollades i onsdags. 29-åringen, med meriter från både Hockeyallsvenskan och utlandet, spelade fram till det första målet innan han själv prickade in det andra i öppen kasse. Dalen har förvisso Thörnberg-bröderna att luta sig mot, men Norrahammar-gänget har presterat ojämnt den senaste tiden och ser på det stora hela inte ut att kunna utmana om ett avancemang till Hockeyallsvenskan. Den troliga tvåan kan gott singlas hela vägen upp till 60 procent.


5. Nybro - Väsby 1

Det ser inte ut att bli någon återkomst i Hockeyallsvenskan för Väsby som inlett detta playoff svagt. Två förluster på de tre första omgångarna vittnar om att stockholmsklubben kan få svårt att mäta sig med de bästa lagen i gruppen, som Nybro till exempel. De hemmahörande Vikingarna föll oturligt mot Dalen senast, men kan Eero Savilahti och company täppa till i Liljas Arena blir utfallet troligen annorlunda denna gång. Det mesta talar för en NIF-seger, varför ettan plitas ned först, men då Väsby trots allt inte är oävet säkrar krysset upp vid större systembyggen.


6. ZSC Lions - Fribourg 2

Rikard Grönborgs Zürich har visat sig vara starkare mentalt än NLA-tvåan Fribourg då Lejonen vunnit samtliga tre semifinaler i sudden. Senast efter fina insatser från stjärnor som Malgin och Andrighetto. Det mesta talar för en ny tight match och även om värdarna mest troligt tar sig till final så småningom har det varit alldeles för jämna matcher hittills för att Grönborgs adepter ska gå säkra här. Fribourg är bevisligen ett av alpligans bästa lag och ska kunna få med sig åtminstone en seger innan denna serie avgörs. Tvåan måste således plockas med i ett tidigt skede, men samtliga tecken är att föredra.


7. Davos - Zug 2

Mathias Bromé och company i Davos stod för en makalös vändning i kvartsfinalen när 0-3 i matcher mot Rapperswil förvandlades till en plats i semifinalen. Men att de gulblå ska lyckas upprepa bedriften mot ett urstarkt Zug är inte särskilt troligt. Gästerna ståtar bland annat med spelare som Christian Djoos, Jan Kovar och Carl Klingberg i laget. Fortsätter Tjurarna på inslaget spår kan de mycket väl gå hela vägen i år. Känslan är att hemmalaget inte har någon energi kvar – därav spikas den troliga tvåan!


8. Straubing - Adler Mannheim 1

Adler Mannheim har kopplat ett stadigt grepp om denna kvartsfinalserie mot Straubing. De tillresta Örnarna har vunnit bägge matcherna och kan placera ena skridskon i semifinal genom att vinna i Pulverturm denna torsdag. Men nämnas bör att värdarna vunnit två av de tre senaste hemmamatcherna mot Bill Stewarts besökare. Därtill placerade sig Tigers ovanför Adler i grundserien. Taylor Leier och övriga i Straubing kan knappast räknas bort i Bayern där de ges en fin möjlighet att reducera till 1-2 i matcher. Trevlig spiketta!


Kupongens kassaskåp

Zug

Davos stod för en sanslös vändning mot Rapperswil i kvartsfinalen, men den prestationen ser ut att ha kostat rejält då de gulblå hittills blivit överkörda av ett starkare Zug. Att Bromé och company orkar vända 0-3 i matcher igen är föga troligt. Tvåan singlas!


Varningens finger!

BIK Karlskoga

HV71 kommer med med största sannolikhet att säkra en plats i den hockeyallsvenska finalen, men ett skickligt BIK Karlskoga vill nog knappast se sig “svepta” i denna serie. Det är inte alls otänkbart att värmlänningarna lyckas pressa fram en femte semifinal i Jönköping.162 rader
1. BIK Karlskoga - HV71 1x2
2. Norge - Sverige 1x2
3. Halmstad - Östersund 1x2
4. Dalen - Hudiksvall 2
5. Nybro - Väsby 1x
6. ZSC Lions - Fribourg 1x2
7. Davos - Zug 2
8. Straubing - Mannheim 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

This is the stats tab
This is the post tip